Sentințe din frica de Kovesi

Fac parte dintre cei care s-au judecat vreme de 4 ani cu Dan Voiculescu. Și care a pierdut. În baza răspunderii în solidar, am plătit, împreună cu ziarul Evenimentul Zilei, suma stabilită de judecător. Domnul Dan Voiculescu a primit banii (cîteva mii de euro în lei) și asta a fost tot. Nu l-am urît, nu m-am dus să fac un denunț despre cine știe ce și nu am cerut revizuirea sentinței cînd un complet de judecată a dat o sentință definitivă privitoare la colaborarea cu securitatea. Ba cînd el și Antena 3 s-au opus regimului de abuzuri din mandatele lui Traian Băsescu, avînd posibilitatea de a alege, adică de a sta cuminți sau de a lupta cu Băsescu, el și jurnaliștii săi au ales varianta să lupte. Pentru asta, l-am iertat. În toată nebunia regimului Băsescu, Voiculescu (acest personaj politico-economic atât de hulit de toată lumea cu pretenții și ifose democratice) a avut puterea să lupte cu marinarul și cu un regim al corupției, al sforăriei și abuzului. Aiureala și megaabuzurile de astăzi vin din fantezia marinarului, din viziunea sa asupra democrației. În aberantul regim Băsescu, Dan Voiculescu și Antena 3 au făcut cît un partid politic parlamentar așezat într-o opoziție cruntă. Din cauza asta, Dan Voiculescu a plătit. Nu pentru ce-a făcut pe vremea lui Ceaușescu și a securității, nu pentru ce a învîrtit după 1990, ci pentru curajul (considerat tupeu) de a se opune acestui personaj infect, numit Traian Băsescu. Și mai ales practicilor introduse de el. Că Dan Voiculescu a avut și motive, și interese să se opună, nu mă îndoiesc. Traian Băsescu a stîlcit România pentru a avea putere, dar și pentru a face bani. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni, el și familia sa, de parcă ar fi părăsit conducerea unei bănci. Și Dan Voiculescu s-a opus tot din rațiuni financiare și, probabil, din unele rațiuni de conștiință sau de mîndrie. Dar s-a opus, deși putea să n-o facă și să iasă mult mai cîștigat.

Luptînd cu Băsescu, Antena 3 s-a ales cu adversitatea întregii clici. Adică a lui Băsescu, Udrea, Blejnar, Kovesi, Coldea, Videanu, Moldoveanu, Maior, Dâncu etc. De aici vine și procesul cu Codruța Kovesi (este de mirare că Daniel Morar n-a adoptat aceeași atitudine).

Chiar și scandalul care a dus la acest proces, adică banii dintre Bercea Mondial și Mircea Băsescu, fără Antena 3 n-ar fi existat. Decontul și lumina care s-au făcut în această poveste scîrboasă sunt tot rezultatul demersului făcut de jurnaliștii Antenei 3. Că această afacere a fost ascunsă și mai apoi trasă de păr, iarăși nu avem îndoieli. Ca și marginalizarea procurorului Eugen Iacobescu, tot de la mafia din Parchetul General sau din DNA trebuie să fi venit. Că jurnaliștii care au acuzat-o pe Codruța Kovesi n-au putut dovedi afirmația lor este o greșeală, mai ales că probarea cazurilor de dosare îngropate sau măsluite în DNA este greu de făcut.

Acordarea unei despăgubiri atît de mari în urma unui proces între un procuror șef și un grup de jurnaliști depășește orice limită. Nu este Codruța Kovesi călugărița imaculată care trebuie despăgubită. Prestația sa în cele două stagii, la Parchetul General și la DNA, ne arată mai degrabă un om cu un comportament aproape politic, un om vanitos și răzbunător, care nu se dă la o parte să mintă cînd este vorba de lucruri care o deranjează sau o încurcă.

Bătălia pentru adevăr și împotriva abuzurilor comise de DNA, dovedite atît la Ploiești, cît și la Oradea, face demersurile Antenei 3 în disputa cu Laura Codruța Kovesi ca fiind legitime, jurnalistic onorabile și de mare interes pentru publicul larg. Adică încununate de succes.

Dacă stăm să cîntărim, pozițiile Antenei 3 în abuzurile comise de DNA și de SRI sunt mai valoroase decît toate demersurile critice în materie ale partidelor politice de la putere sau din opoziție.

Despăgubirea acordată Laurei Codruța Kovesi cu o asemenea sumă, imposibil de dus de cîțiva jurnaliști, ne arată ce forță de impact are DNA asupra prestației judecătorilor.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de joi versiunea tipărită – disponibilă la toate chioşcurile – sau varianta digitală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 54

44 de Comentarii

  1. Una este sa critici in articole si in media in baza libertatii de exprimare (art 30 din Constitutie) si alta este sa jignesti sau sa acuzi nefondat!Pana la urma cel atacat daca are respect de sine sau pentru familia sa,actioneaza in judecata! Ca duelurile sunt interzise:)))Numai Badea stie cate a tras de la un duel….

    • Judecătorii nu au vrut să vadă probele jurnaliștilor. Au fost condamnați exact ca în Rusia.
      Badea s-a coborât la nivelul motociclistului vostru și a realizat abia în timpul altercației organizate că singurul scop al motociclistului era să-i remodeleze chipul ceea ce marele bătăuș motociclist nu a reușit. Badea a tras de el și l-a lăsat pe motociclist la nivelul la care era.

    • Mai mercenar nefericit, ține minte: Presa are întotdeauna dreptate, iar când nu are dreptate, are oricum ultimul cuvânt. De abia acum kovesi e terminată. A reușit să acumuleze mai multă ură chiar decât Macovei!

    • @KWood & ciracii de sub fustele ei: sunteti bolnavi de ura si dea dreptul josnici!Aveti parintii in puscarie,altfel nu se explica boala voastra!” Presa are întotdeauna dreptate, iar când nu are dreptate are oricum ultimul cuvânt.”???Ai hardul defect baietica…

    • @Dr. Bulibakovesi
      De ură sunt bolnave slugile care se folosesc de functii pentru a obține avantaje necuvenite de pe seama celorlati, prin intermediul unei justitii iresponsabile si a unor servicii secrete necontrolate.
      Hardul normal în Românica presupune lipsă de caracter, pseudointeligență, plagiat 4%, frică față de stăpân, tupeu în raport cu slugile subordonate, nesimțire față de semeni.

    • @CapDeLemnFuratdepesedisti: Nu stiu de ce era „motociclistul vostru”. Mucea Badea a pornit totul cand a dat din clanta. Motociclistul s-a prezentat si a spus: „am venit sa imi faci ce ai zis”. Mi-a placut „jocul de picioare” al iepurasului Mucea-Cacacea Badea!
      Poate mai vedem un shpagat ceva. Omul voia o shpaga, dar nu a stiut cum sa se „iesprime” cum zicea patronul lui spir(t)itual!

    • @Securitateanufurăcapetedelemnlerecrutează
      Mutociclistul a făcut nimic și de atunci a trecut în neființă publică.

  2. Daca Parlamentul României NU ERA CONDUS DE IDIVIZI CU CAZIER, avea coloana vertebrala si trimitea o delegatie in SUA sa lamureasca ingerinta ambasadorului SUA in afacerile interne ale României. Dar asa, mizerabilii din Parlament stau chitic cu teasta la cutie în timp ce România este trata ca tara din lumea a 3-a sau mai rau.

    • mare parte in caziere sunt fictive sau pe cauze minore, in timp ce aia cu cauze majore sunt protejati si nu patesc nimic. problema e la vanduta cvesi

    • De ce claudia ? Ce sa lamurim cu ambasadori si sua. Ce dupa tine trebuie sa megem la inalta poarta ? Suntem iar sub regimul fanariot al lui johanis ? România este un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Mai terminati cu prostiile cu ambasadele. Tine minte : „Eu iubesc, ce-i drept, trădarea, dar urăsc pe trădător”

    • Fatuca, Alogenul din Deal, primul excursionist al patriei teutonice( din 2015) avea aceasta datorie, dar insul latra
      la unison cu ambasadorii bolsevici pentru apararea Infractoarei Anticonstitutionale. Cazier are a ta Madre care te-a
      clonat…

    • Nu folosi termeni pe care nu-i cunosti! Cazier inseamna sa fi facut deja puscarie. Care dintre cei care conduc acum au deja cazier?

    • @Lute : Felicitari ! Pentru consecventa si curaj ! Imi amintesc ca si in 1952 tot asa tipai la rusii care ocupasera Romania : ,,România este un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Mai terminati cu prostiile cu ambasadele ”.

    • @Nastratin, in ’44 rusii au intrat cu T34, asa ca orice strigau romanii era inabusit in sange. Cred ca nu isi are loc comparatia. Acum se cumpara tronul ca in vremea fanariota…

    • Nu trebuia sa trimita parlamentul pe nimeni Presedintele si/sau ministrul de externe solicitau Departamentului de Stat schimbarea amabasadorului si dlui ambasador ii puneau in vedere sa paraseasca tara . Dar cand boii inhamati la caruta statului trag fiecare in alta directie caruta sta pe loc sau mai rau se distruge

  3. Traiasca hotii ,mai ales daca au si o televiziune cit un partid .Ma asteptam sa fie pusi la punct si base si voiculescu si restul hotilor .Dar sa-i preamaresti pe unii asta nu ma asteptam .

  4. am comentat din timpul procesului ca voiculeste este judecat de fapt pentru a3. era evident ca la potentialul de influneta pe care il are, poate determina un comportament opus celor care investesc in controlul comportamentului. iar rateingul era deja de sepriat. din punctul meu de vedere aici sta cheia condamanrii lui voiculescu. am sups-o, o repet si o voi sustine. dupa parerea mea, fara a3, nu era posibila existetna usl. a fost catalizatorul. cred ca intelegeti ca asa ceva nu poate fi acceptat in lumea lor unde controlul si puterea sint decisive. le erau stricate planurile. ce a ajuns mai apoi USL, a fost exclusiv din vina unor politruci. cam tot ce se scrie azi am scris cu mult timp in urma. asa le-am vazut eu cind s-au intimplat. nu am stat si nu stau nici dupa ghita sau dragomir. ei au anumite agende. eu nu am niciuna. si inca ceva: nu-mi sint dragi deloc cei care stiau ca se intimpla lucruri si le dezvaluie dupa ani de zile. nu sint oameni de incredere pentru ca sint lipsiti de valori si morlitate. ori tocmai asta e baza convietuirii civilizate pe baza respectului reciproc.

  5. „În aberantul regim Băsescu, Dan Voiculescu și Antena 3 au făcut cît un partid politic parlamentar așezat într-o opoziție cruntă.”
    Sunt total de acord.Ii felicit ca nu s-au oprit, indiferent de riscuri.

  6. Felicitari Domnule Nistorescu. Iata o atitudine de om cu caracter care iubeste adevarul nu se lasa vandut
    ca alti jurnaslisti de ocazie ( Rares si gasca lui sau Grupul de la Hotnus )

    • aburitorule, ca sa te completez in aceeasi nota: pana si noapte pe intuneric iti lucesc tablele de pe umeri de cat le freci ! iar despre cat de prosti ii crezi tu pe toti,acesta este simptomul oportunistului poltron si las, dar acoperit , cu IQ egal cu temperatura subzero de afara.

    • Nistorescu draga,lasa palavrageala,cotizeaza si tu la Borcanul Milei pentru Antena 3,uite Androneasca a pus si ea,din saracia ei, 100 de lei!Un gest frumos face cat 1000 de cuvinte!

  7. Partidul JO a praduit tot ce a fost de praduit (si mai mult decat atat) si a disparut prin pitulare pe la zisi liberali ori la platforma famigliei basiste numita miscare populara – nimeni nu a avut nici o reactie, justitia troneaza oarba si surda, partidele parlamentare rod oase ce mai sunt de ros, peste toate astea „creatiile” deceniului dezbastrului national cu morga si tupeu (de pe pozitia masluitorilor supremi) se dau virgine desavarsite si folosesc aceeasi justitie pentru as completa conturile lor si a familiilor de cinstiti model. Realitatea ca o piesa de teatru tragico-comica.

  8. Aceasta manipulare marsava facuta de statul paralel antiromanesc condus de iohanis , kovesi , a reusit sa aprinda mintilor unor „nevinovati ” si sa-i sprijine inclusiv prin agesiuni dar cel mai grav este ca prin teroare reusesc sa-i faca pe unii din institutiile publice ale statului in speta din justitie sa incalce legea in favoare lor si a demersurilor lor mafiote !!!

  9. „abuz,nebunie,coruptie,sforarie,aberant,infect,clica…”- cam multe in carca lui basescu. mai lipsea sa-l faci pesedist.

    • Nu ai voie. Ai dezlegare numai daca faci propaganda ciumei rosii si rasia, daca hulesti UE si USA, Justitia si pe LCK. Asta este libertatea de exprimare clamata de hastag 3, Gadea si gunoaiele propagandiste.

    • Pt.daraghia gaspadina.Bine sa traiasca familia lu’ matale, daca asta ordona seful dumitale sotul doamnei Carmen asta este ! Bag sama ca la gazeta asta este o mare aventura sa poti sa strecori un comentariu despre normalitate deoarece colcaie de securisme ieftine ! Sa fie de capul vostru ! – –

    • Pt.daraghia gaspadina.Bine sa traiasca familia lu’ matale, daca asta ordona seful dumitale sotul doamnei Carmen asta este ! Bag sama ca la gazeta asta este o mare aventura sa poti sa strecori un comentariu despre normalitate deoarece colcaie de securisme ieftine ! Sa fie de capul vostru ! – – –

  10. Dupa atatea vorbe multe mestesugite despre protocoalele astea dintre JUSTITIE si servicii secrete din tara ROMANIA esti din zi in zi mai buimac incepi sa fi imbrobodit de atatea articole comentarii care in mod voit cauta sa zapaceasca de creieri pe cititorii la gazeta ! In trendul asta romanii nu mai inteleg nimic din balamucul asta al emisiunilor pe sticle mai mult sau mai putin mogulizate, al articolelor imbarligate, care mai mult zapacesc cititorii. Comentariilor la articole si mai imbarligatoare in care se folosesc vorbe care fac o balamuceala si un bahaos despre ticalosia in derulare de atata amar de ani in JUSTITIE a unor securisme staliniste de cea mai joasa speta practici ticaloase sustinute din afara tarii de unii care se amesteca copios si abundent in trebile noastre interne ! Probabil ca intr-un final in bahaosul asta din care nu mai intelege nimeni mai nimic decat ca ticalosiile din tara asta sunt fara de sfarsit pana cand ne faramam ca stat national unuitar ! Faceti un tur cu telecomanda pe toate canalele, cititi articole si comentarii aici la gazeta, concluzia-BALAMUC NOU ! Vai mama noastra suntem irecuperabili, suntem o tara de bajocoriti, suntem o tara de sclavi, suntem orice numai oameni nu mai suntem ! – –

    • V-a furat cineva numele pentru ca in ciuda aberatiilor pe care le scrieti pe acest forum, cred ca sunteti mai inteligent decat o placa stricata ca sa postati acelasi comentariu cu grave greseli de exprimare, zile la rand la diferite articole?

    • Pt.misu. Auzi ma securistule unde vezi tu ma greseli gramaticale in comentariul meu, mincinos ordinar care esti ? Stiu ca pe voi securuistii pastoriti de sotul doamnei Carmen va deranjeaza comentariile mele, dar comentariul asta al meu, pe care eu il tot postez, in perceptia mea de simplu condicar, lefegiu, scoate in evidenta o realitate care cade in capul tuturor romanilor ! Cavalcada de articole si comentarii care prin multitudinea de informatii toptan asa legat de JUSTITIE, servicii secrete, oameni cu functii din zonele astea nu fac decat sa ii zapaceasca de cap pe cititorii la gazeta, sa induca o lehamite pentru a diminua impactul legat de faptul ca JUSTITIA este o arma, o unealta, a unora din exterior sa impuna in tara ROMANIA niste gargaragii si marionete in zonele unde se iau decizii ! In concluzie daca moderatorul binevoieste sa dea ” iba ” la comentariul meu( am observat ca sunteti voi securistii, celui poreclit ” Palton Voda ”, prezenti si in zona de moderare a gazetei asteia ! ) eu iti spun ca mananci ceva moderabil la adresa mea, incerci in mod ordinar sa imi compromiti, ca un securist ce esti, cele spuse ! Multe azvarlituri … !

    • c.g. este acronimul pentru capatzana gaunoasa. Un fan al putregaiului stalinist-delicvent. Nu va place deloc justitia, ca nu va lasa sa furati cat ati vrea. PSD = Prostie, Saracie, Delicventa!
      Tot circul este facut de zdrangnea, escrocul Rudotel Toader si panarama aia de dancila (pe vremea cand a facut ea facultatea, IPG era pe penultimul loc in tara ca valoare) ca sa nu vedem ca dupa mai bine de 20 de ani de guvernare pesedista sau tariceanista infrastructura este praf, spitalele sunt praf, invatamantul este praf. Votati-i in continuare ca va dubleaza salariul de luati tot atata!

  11. „Forta de impact”a DNA asupra judecatorilor consta in TEAMA,FRICA ,ea putand sa-i zboare de pe scaun, fiecare a gandit acolo ca are o pata,un ceva etc. fie si doar avere sau sot, ruda, relatie necurate,imorale.
    Deci forta d e impact se bazeaza pe slabiciunile omenesti ,la slabiciuni si tentatii si dorinte cei din sistem nu au rezistat,salarii mari, functii,averi,bunastare venita tot de sus,nu prin merite !
    Nu stiu ce este in dosar,poate respectiva cucuvea a demonstrat legalitatea si temeinicia despagubirilor cerute .
    Ziaristii nu prea le au cu legea din texte si coduri.
    La nedreptate toti sarim ,dar o ANtena 3 trebuie sa vada si textele, Gadea,Badea sunt liber cugetatori ,dar nu specialisti in drept.
    Doamna K, fiind in lupta mereu cu Romania, studiaza intens ,inflacarata,pe baricade.
    Ea demonstreaza dreptul fortei,nu forta dreptului.
    Asa a fost sa fie ,pt.ca cineva,sau mai multi, la momentul potrivit nu a/au spus „NU”!

  12. Nimeni nu este mai presus de lege! Daca prin hotarare judecatoreasca s-a stabilit ca Antena3 trebuie sa plateasca o amenda, sa o plateasca asa cum fac zeci de mii de cetateni romani care respecta Constitutia tarii si se conformeaza hotararilor judecatoresti fara sa se victimizeze prin presa.

    • Pai nu , ca zecile de mii de cetateni nu-i dau bani lui Nistorescu pentru ca sa scrie la gazeta !

  13. Pacat ca in presa romaneasca ,nu sunt mai multi ca dl Nistorescu.Jos palaria domnule !

  14. Varanul a luptat sa sterpeleasca de la Romani cat mai mult. Mai lasa-ne cu lupta contra lui Basescu. A luptat pentru el si pentru neispravitele alea de fete urate. Accepta acest infractor sa isi justifice fiecare firfirica din averea lui? Pe pariu ca nu!

    • Goe personaj caragialesc, plod rasfatzat, rau si cu mari probleme de logica si comportament.

  15. Am dat o replica civilizata la mitocania adresata mie de cel care isi spune ” Goe ”’, un moderator ordinar sa ii iau fiintele dragi in ceva moderabil un securist nenorocit a cenzurat in mod abuziv replica mea!Sa ii torn pamant pe chipul lui de zdreanata care este!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.