Tăriceanu, față-n față cu dosarul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi studiază dosarul de la DNA, miercuri, la Comisia juridică, după ce cererea pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul său a fost transmisă Camerei superioare în urmă cu o săptămână.

Tăriceanu a declarat, după ce a studiat o mică parte din dosarul care îl vizează, că multe referiri nu au legătură cu persoana sa, iar unele pagini sunt secretizate.

Mai mult, Tăriceanu spune că se vorbeşte despre o comisie rogatorie cu Israelul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Sunt Popescu-Tăriceanu,
    Din povestea Greuceanu,
    Mă dau flic-flac peste cap
    Și de închisoare scap,
    Au, au, au și auleu.

  2. Dane, i-ai banii cei curați lui Tăriceanu, fă-i capul mare că îl scapi ca pe Puiu Popoviciu…..că am visat urât că ajunge la Jilava….

  3. Tăriceanu s-a contrazis la distanță de câteva secunde după ce și-a văzut dosarul de luare de mită: Întâi a spus că eEXISTA un contract de consultanță între israelieni și PNL, apoi a susținut că acel Contract NU există.
    Tăriceanu, s-a contrazis singur miercuri în declarațiile făcute jurnaliștilor după ce și-a studiat dosarul penal în care procurorii anticorupție îl acuză că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 dolari de la o firmă austriacă pentru a interveni pentru încheierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie.

    Potrivit DNA, suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

    După ce și-a citit primul volum din dosar, Tăriceanu a spus că acel contract de consultanță a EXISTAT și NU e fictiv.

    ”Între PNL și consultanți a existat un contract, NU a fost unul de formă, așa cum susțin procurorii. PNL a plătit pentru consultanță și a plătit sume foarte consistente”, a spus el.

    După câteva secunde însă, Tăriceanu a susținut exact contrariul.

    ”Procurorii fac o acuzație în baza unei oferte transmise de consultanții străini. O ofertă făcută trebuia însă să aibă un răspuns de acceptare din partea mea sau a PNL. NU a existat o acceptare nici din partea mea, nici din partea PNL. Acea ofertă NU a fost urmată de un răspuns de acceptare și NICI de un CONTRACT”, a susținut el.

    Taricene, te lasa memoria, e grav!
    Jilava te-a adus la disperare?!

  4. Când Daniel George Tudor, proprietarul județului Buzău, vira la greu bani negri la partid, PNL vechi, a existat o acceptare ? Mama voastră de escroci nesimțiţi….gulak meritați la minus 50 grade

  5. Taricene,”ti-a placut sa mananci peste/Acu leagana-i si creste/hop si asa ….Ai trai de cand ai memorie numai din comisioane,ai evitat munca cinstita!Iti rupe capul procuratura din Israel!

  6. Preşedintele Senatului C. P. Tăriceanu susţinea, în 2005, cu 2 ani înaintea integrării României în UE, din poziţia de şef al Guvernului, un discurs complet PRO-european.
    Astfel, acesta pleda pentru reforma totală şi independenţa justiţiei, dar şi pentru lupta anticorupţie – valori pe care România s-a angajat să le respecte la aderare.

    Răspunsul lui Tăriceanu la rezoluţia votată miercuri în PE a fost, însă, la polul opus.

    „Dacă nu vom reforma din temelii justiţia, aşa cum ne-am angajat pentru aderare, atunci statul de drept nu va funcţiona niciodată în România. Fără un stat de drept funcţional, libertatea este iluzorie. Guvernul pe care în conduc consideră că reforma şi independenţa justiţiei sunt o prioritate a perioadei următoare şi, ca atare, voi acţiona în consecinţă”, sustinea Tăriceanu în 2005, în plenul Parlamentului, în calitate de Premier.

    Replica dată instituţiilor europene de Preşedintele Senatului în 2018, la câteva ore după ce PE a votat o rezoluţie împotriva României, e însă diametral opusa, declarându-se „profund dezamăgit” de partenerii externi.
    Tăriceanu a catalogat acţiunea PE drept una „eminamente politică” şi a acuzat totodată de „lipsa unei informări echilibrate”, dar şi de „subiectivism” şi „dezechilibru”.

    Rusine, infractorule!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.