A învățat chimie pe telefonul mobil și a fost admis la Cambridge

universitate, chimie

Lui Abdullah Kattineh, un adolescent sirian în vârstă de 19 ani, nici prin cap nu-i trecea că ar putea învăța vreodată la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. 

Familia sa nu a avut bani suficienți pentru a-i cumpăra cărți și manuale, așa că a învățat ceea ce-i plăcea lui mai mult, chimia, pe telefonul mobil. Și își lua notițe în timp ce orașul său, Damasc, era bombardat, potrivit Daily Mail. Tânărului s-a oferit şansa de a studia în Marea Britanie, la Cambridge University, în urma unei campanii online de strângere de fonduri la care au contribuit sute de persoane.

Universitatea Cambridge i-a oferit lui Abdullah o bursă școlară în valoare de 48.000 de lire sterline. “Este o onoare imensă să fiu singurul student sirian care a fost admis, anul acesta, la Universitatea Cambridge. Nu pot uita cât de dificil era să învăţ fără să avem curent electric, timp de 18 ore pe zi.”, a spus el.

Abdullah, un elev autodidact, şi-a dat seama că are o afinitate pentru această materie după ce s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Chimie, în 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Nu cred ca stie chimie prea multa. De fapt cred ca nu stie chimie de loc.
    Asta e o poveste. Nu avea curent electric dar avea telefon pe care sa invete. Mai sa fie.
    De unde avea internet? Cum poate cineva sa invete ceva doar de pe telefon?!?
    Ce fel de telefon avea? De unde a avut cateva sute de dolari sa-si cumpere telefon?
    Admiterea lui este propaganda 100%. Oricum nu a dat nici un examen … pur si simplu l-au ales de pe o lista.
    Astia in UK tot incearca sa impinga o propaganda pro-refugiati musulmani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.