Abuzuri la Ministerul Culturii

După ce a prestat aiureli juridice, a facilitat obținerea de bani publici prin actele de dispozitie ale  unor persoane fara capacitatate decizionala in conditiile  legii  și a pus la dispoziție bunuri ale statului sub presiunea propriilor culpe, personaje din Guvern acordă utilitate publică filialelor unor așa-zise uniuni de creație, când, în fapt, acestea nu pot fi acordate decât o SINGURĂ dată unei asociații legal constituite.

Ministerul Culturii este transformat prin miniștri, secretari de stat și personal auxiliar într-o simplă agenție de aranjamente conectată la operațiuni de delapidare prin care grupuri interesate caută să deturneze dispozițiile legale ale asocierii pe teritoriul României prejudiciind grav  bugetul  și ordinea de drept.

În principiu, nu poate fi acordată utilitate publică unor entități precare, așa cum sunt filialele unei persoane juridice. Mai mult, acordarea utilității publice mai multor filiale ale aceleași entități arată nu numai încălcarea legii dar și tentativa de constituire a unui monopol.

Ministerul Culturii nu are competențe privind reglementări, dispoziții și cenzurarea asociațiilor de creatori, așa cum încearcă cu disperare grupurile infracționale care îl parazitează de zeci de ani, manipulând o instituție guvernamentală.

Utilitatea publică este un atribut al persoanelor juridice de drept privat, constituite și înființate de instanțele judecătorești și nu ca anexe ale altor entități.

Ministerul Culturii prin rețele de certe interese personale încalcă dispozițiile, situație care ar trebui să intre urgent în vizorul Parlamentului, al instituțiilor abilitate sau al Comisiei Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Inselatoria, escrocheria si minciuna pot fi introduse in manualul „Cultura Romaneasca a anilor 2021-2022+”!

  2. personajele din guvern care au dat bani publici, bunuri ale statului unor filiale de asa zise uniuni de creatie ,
    inseamna ca au mina larga, dau ce nu le apartine, delapideaza din plin ,acorda utilitae publica si celor de pe strada!
    inseamna ca au puteri, se scalda in puteri, eventual sub nasul lui don Ciuca sau a altui troglodit binevoitor .

    in coruptie si abuz se impuiaza ,ca prin contagiune, contagiunea prin care toti iau foc cind e vorba de bani, de inselatorie.

    da,cine i-a „abilitat”- hotia ,”asocierea”in hotia groasa din tara neguvernata ?

  3. Dacă vă referiți la asociațiile de creație, apăi, domnule jurnalist, se cunoaște că nu vă pricepeți deloc la capitalism.
    Păi, actoria, jurnalistica sunt meserii liberale, cum să nu beneficieze de bani de la buget?
    Chiar așa, dacă domnii actori n-ar fi interpretat cu aplomb și talent civic scenariul scris în Suedia, mai ieșeau pe stradă tinerii frumoși și liberi ca să lupte pașnic cu ciuma roșie?
    Dacă domnii jurnaliști n-ar fi scris cu aplomb și talent despre periculosul virus, mai stăteau tinerii frumoși și liberi închiși de bunăvoie, ca să-i salveze pe bunici? Am fi avut doar înmormântări, în loc de sărbători.
    Bugetul țării este obligat să le fie recunoscător acestor intelectuali dedicați. Nu liftierelor și femeilor de servici care parazitează marile instituții ale statului, pe salarii cu 464% mai mari.
    Mă opresc aici că deja mă simt foarte… politically correct.

  4. Trecand peste titlul care arata intentia vadita de a ataca, problema in discutie este una foarte serioasa. Aici trebuie sa intervina Ministerul Justitiei pentru ca este vorba de foarte multa incompetenta la Ministerul Culturii. Daca o persoana juridica are utilitate publica, inseamna ca are cu filialele sale cu tot. De cand Ministerul Culturii trateaza separat o parte a unui intreg?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.