Adrian Vasilescu (BNR): Care sunt cele mai grave crize

Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă câte sunt acum, iar cele mai grave şi cele mai importante sunt criza energetică şi dezordinea preţurilor, a declarat, vineri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

„Astăzi sunt vremuri speciale sub foarte multe aspecte. Niciodată nu s-au mai adunat atâtea crize laolaltă câte sunt acum. Că nici nu mai ştim să le numărăm. Dar oricum, cele mai grave şi cele mai importante sunt criza energetică şi dezordinea preţurilor, care sunt legate. Iar o bancă centrală, cum este şi Banca Naţională a României, se plasează în acest triunghi alegându-şi foarte bine şi după lege atribuţiile”, a spus Adrian Vasilescu, la  conferinţa internaţională „Perspectives in Banking and Financial Law”.

El a menţionat că a luat ca bază atunci când şi-a pregătit comunicarea un triunghi format din următoarele elemente: legi înţelepte, instituţii puternice şi echipe performante în aceste instituţii.

Adrian Vasilescu a precizat că Banca Naţională a României, precum orice bancă centrală din lume, „nu are şefi” şi că singurul şef al unei bănci centrale la această oră în lume este legea.

„Consiliul de conducere al Băncii Naţionale a României nu face nimic de capul lui. Face absolut totul după lege. Iar legea este o instituţie foarte interesantă în România pentru că are o istorie interesantă. Chiar o istorie tumultoasă”, a spus Adrian Vasilescu.

Acesta a subliniat importanţa existenţei unei Facultăţi de Drept, precum cea din cadrul ASE, care să fie calată pe dreptul afacerilor.

„Acesta este un lucru foarte important. Îmi amintesc că acum 30 de ani, când începeau să se închege afacerile în România, foarte mulţi judecători importanţi din sistemul instanţelor judecătoreşti habar nu aveau despre problemele afacerilor, deşi la Facultatea de Drept a existat întotdeauna o aplecare spre economie. Dar ce făceam? În anul I economie politică capitalistă, în anul II economie politică socialistă, în anul III contabilitate, în anul IV drept financiar şi cu asta cam se termina. Foarte puţin. Aşa că, repet, e foarte bine că există o asemenea facultate”, a declarat Adrian Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Este o singura „criza”, razboiul Davos contra Europa, un amalgam de crize imbricate, umbli la una, le darami pe celelalte. La razboi te lupti ca la razboi, nu merge altfel, adica dai foc la holde si otravesti fantanile !

  2. ha ha ha ha ha

    magia economiei…. la 86 de ani… cum naiba se face ca dupa astia, care sint de neinlocuit, generatii intregi trebuie sa faca curat? traieste in lumea lui si e de inteles. de la presa anilor 60 pina la bnr-ul strain de Romania in anul 2022 este cale lunga… cum se face ca unii sint atit de longevivi in a actiona impotriva semenilor lor?

  3. Ceva e suspect! După Helvig hop și Vasilescu! Pai nu Vasilescu sarea in sus in Piața Victoriei pentru multinaționale? Jigodia nu observă că cu cât mai multe crize suporta romanul cu atât se îmbogățesc mai mult bogații și saracesc mai mult săracii? Băncile cu profit record și multinaționalele furnizoare de energie profit astronomic! Succesuri Vasilescu, cel mai mare trădător de neam și țară! Acum a ieșit adevărul la suprafață privind condamnarea lui Dragnea: profitul străinilor în România!

  4. Vasilescul presedinte, are varsta ideala, il bate pana si pe Morgo !

  5. The mummy return! Matusalem Vasilescu casatorit Isarescu loveste din nou ,acum ceva vreme.cand era bunica fata, era consilier PR la BNR astazi e konsula-tant pe strategie!De la discusuri scrise pentru Manea Manescu la parazitarea BNR,iata traseul unui criptosekurist!Desele declaraţii publice, lipsite de coerenţa si chiar de bun simţ, il plaseaza in zona ridicolului platit din bani publici.Banii BNR sunt bani publici,nu sunt din averea lui Isarescu

  6. D-aia avem crize că nu avem facultăți de crize,!..crize de becuri,de gaz,de cur ent,de foame,de cretini, de doctori, de milițieni,de securiști, de președinți,de…
    Auzi moșule, n-ai vrea tu să o iei în brațe?…

  7. Era mai bine daca era onest sa vorbeasca in mod curent cum este cu Justitzia in ziua de azi. Legea este de la Roma (oare pe cine vor sa protejeje ei???) shi cale de a conduce, shi nu facultatea, diploma shi chiar afacerile, care trebuie sa se conduca conform Legilor, care culmea chiar daca exista nu se respecta. Asha ca Moshu ca shi meshterul lui Manoli, sa mai bea un ceai di Tei, ca adevarat vremea cred ca va matura cu ei.
    O zi buna.
    Con
    P.S. Nea Vasile, daca tot este criza mondiala, de ce aurul dosit in UK, nu este adus acasa???

  8. Cea mai Mare Criza este in Luna Ianuarie 2023 , cand Oamenii , nu mai pot face Fatza Cheltuielilor pe Luna Ianuarie 2023 . De aceea este bine de platit Intretinerea la Bloc , pe Lunile Noiembrie si Decembrie 2022 , cand Preturile sunt mai mici , si de Platit Intretinerea la Bloc si pe Luna Ianuarie 2023 , si o sa mai vina de Plata Intretinerea la Bloc pe Ianuarie de 150 de lei , ca suma de 300 de lei este deja Platita pe Luna Ianuarie 2023 , la Intretinere la Bloc . Si daca este posibil de platit Anticipat suma de 140 de lei pentru Telefon , si Lumina , astfel ca in Luna Decembrie sa fie Platit Telefonul si Lumina , pe Luna Ianuarie 2023 , iar in Luna Ianuarie sa fie de Platit doar suma de 1000 de lei , dintre care 200 de lei la Impozit , 200 de lei la Intretinere la Bloc , si 500 de lei Alte Cheltuieli .

  9. E criza totala in orice tara de pe glob, criza de oameni demni si onorabili, de oameni verticali care nu mint, nu gura, nu manipuleaza, nu alearga dupa propria bunastare! Sa se ocupe doar de progresul tarii si costul de trai, denu legislatia corecta, de tot ce inseamna colaborarea in avantajul tarii cu tarile straine, doar pentru propria tara si compatrioti care traiesc in Romania! Gasiti un exemplar in tot spectrul politic sau in toata perindatura prin functii inalte in Romania? Nu cred!

  10. Onestitatea si demnitatea nu sunt platite in „ordinea mondiala” existenta. Asa aflati si ce trebuie schimbat.

  11. Imi aduc aminte ca dupa revolutia lui peste ilianovici si mascarada acer manole isarescu capenia lui uciga- Crucea a marit dobanzile CAP- URILOR SMA-URILOR…, tot ce fusede credit inainte de 89 la dobanzi de 1- 3 % la peste 100%… Cine sa mai reziste, avand in vedere ca comunismul lua tot de la tarani si formele de organizare CAP, SMA, IAS..
    DOAMNE FA DREAPTA JUDECATA!

  12. Vor fi credibili atunci cand vor recunoaste deschis cauzele reale ale acestor crize. Nu vin din neant. Sunt creatia unor minti diabolice la care au achiesat in mod las, iresponsabil, sefii de state si guverne. Este suficient sa-i observam pe cei de la marile puteri si intelegem totul. O tin langa cu conflictul din Ucraina. Povesti pentru naivi. Calitatile unui lider se vad taman in momente de criza. Ce vedem in fruntea UE, sunt niste politruci gretosi care habar nu au pe ce lume traiesc, sau traiesc doar pentru ei. UE, fiasco total.

  13. Cand altii de afara anuntau recesiune/depresiune in economia mondiala, Isarescu, Vasilescu si sleahta de consilieri o ardeau prin interviuri si conferinte cu economia in crestere si stabila a rromaniei, in mod normal fisa postului lor e sa anticipeze si sa ia masuri, in realitate ei nu fac decat sa plagieze miscarile de afara in cel mai bun caz, in opinia mea, ei actioneaza de mult timp contra intereselor romaniei, la comanda globalistilor.

  14. Adriean si de Ilici, nu mai scapam.
    Am alungat 5 milioane de romani, din care 2 milioane aveau studii superioare pe bune, dar de astia, nu ne mai scapam. Ce ne facemmmm!?

  15. Care sunteti in tara si nu ati iesit la protestul AUR, ciocu’ mic!
    Cel ce se transforma in vierme nu trebuie sa se planga dupa aceea ca este calcat in picioare=Kant

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.