Aliniere juridică fără structuri paralele

Statul paralel a fost creat tocmai de instituțiile care aveau obligația stopării fenomenului corupției. Dacă până la un moment dat criticile aduse DNA erau asimilate vocilor interesate în protejarea mediului infracțional, ulterior situația nu s-a schimbat radical, totul fiind efectul continuării unor mentalități totalitare și antijustiție. Evident că instituțiile gen președinția statului, găunoase de-a binelea, nu pot avea opinii relativizante în contextul în care întregul sistem de justiție se clatină în urma propriilor derapaje. Fostul președinte Traian Băsescu a condus ostilitățile publice prin DNA, iar Klaus Iohannis s-a agățat de instituția în cauză la presiunea establishement-ului, în speranța aceleiași utilități. Rezultatele DNA-ului sunt, în linii mari, inexistente, iar instituția încalcă normele unui stat de drept. Cu DNA sau fără DNA, aceasta este întrebare pe care și-o vor pune tot mai mulți, în favoarea celei de-a doua soluții. DNA a slăbit forța Parchetului, ca instituție publică, și a introdus regim dublu de funcționare și gestionare. Funcționarii statului nu pot fi mai presus sau mai prejos de lege. Persoanele implicate în marile acte de corupție au fost și vor fi în continuare, altele desigur, în anturajul DNA. Puternic amprentat politic și folosindu-se de retorica marilor cauze, instituția anticorupției se vădește a fi fost un veritabil cuib securistic preluând de la sinistra instituție tot arsenalul logistic și tactic.

Prevalarea de o persoană ca reprezentant de neînlocuit al dreptății și manageriatului instituțional arată cât de nocivă și încărcată de probatorii condamnabile este DNA. Transformarea unui procuror în simbolul României arată nivelul unei crize a sistemului, cât și profilul unui stat prins în mrejele mentalității șecuristo-comuniste.Oricât ar fi de ridicat nivelul de corupție, rezolvarea nu poate veni dintr-o instituție personalizată prin firele roșii ale puterii. Reglarea mediului politico-infracțional prin intermediul DNA s-a făcut într-o manieră care a pus în paranteză justiția, adevăratul subiect. Salvatorul DNA a fost în fapt una dintre marile cosmetizări ale tergiversării unor cauze. Spectacolul uriaș, de prost gust, care a dat satisfacție grupurilor mafiote, a lăsat perplexă orice persoană care observă lipsa unui regim egal de aplicare a legii.

Corupția de la nivelul statului este atât de mare și neatinsă, încât DNA-ul pare o oază pentru soluții amiabile. E limpede pentru toată lumea că DNA-ul n-a reușit să treacă barierele Parlamentului și multinaționalelor cu rezervoarele de combustibil în zona publică, ca atare se poate declara o instituție inutilă. In condițiile în care serviciile secrete și-au plantat agenți peste tot, opoziție, putere, justiție, media etc, nimic nu mai poate funcționa fără bruiaj. Cu o legislație internă care nu respectă normele și criteriile europene, ale statelor NATO, cu încălcări constante ale procedurilor, justiția, prin actorii ei deseori impostori dovediți, se vrea, cum altfel, deasupra legii. DNA a preluat o asemenea invocare șocantă a dreptului și a acționat ca atare.

Așa cum o învățătoare modestă, Ana Pauker, ajunsese ideologul numarul 1 al României, fiind în grațiile dictatorului I. V. Stalin, o tânără procuroare din zilele noastre, cu nimic mai presus decât alți slujbași, a fost transformată în ceea ce nimeni nu poate fi în mod real, adică un om de neînlocuit. Va trebui cu siguranță clarificat cine au fost șefii morali ai conducerii DNA, din țară și exterior. Cei care și-au pus asemenea nădejde în procuroarea L. C. Koveși nu au nici o idee despre justiție, dreptate și statul de drept al cetățenilor din România, care au ajuns lucrători pe plantație în propria lor țară. Pentru acești șefi ai eroinei DNA, România este o afacere, nimic altceva. Prin circul public numit DNA, reformarea justiției a fost una dintre marile minciuni ale perioadei. Un sistem de justiție unitar, dinamic, cu o reacție acceptabilă în timp real la faptele de corupție nu mai poate avea această anexă politică.

DNA va trebui să intre în carantină și să fie asimilată sistemului judiciar fără prea multe inovații teoretice și emisiuni tv pro. DNA ar trebui desființată, iar agenții sub acoperire trimiși în zone de conflict!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Corect.Toti nu supunem acelorasi legi.
    Nu exista nicaeri intr-un stat de drept legi pentru mase si pentru conducatori.
    Cine a gresit plateste.Punct.
    Demnitarii cu atat mai mult. Au salarii,indemnizatii speciale ,pensii speciale ;asta inseamna si oblgatii mai mari.

  2. trist, dar adevarat !, adevaratii hoti, care au distrus aceasta tara, dupa 1989, adica industria, agricultura, educatia, santatea, tot…..astia nu au fost filati, vazuti,denuntati, sau daca au fost facute denunturi, acestea au ajuns la gunoi, pana s-au prescris faptele……..si atunci, ce inseamna lupta anticoruptie?, trebuie resetat TOT, afara cu toti functionarii care au inchis ochii la furaciuni sau au complotat!

  3. Mai bine desfiintati DNA, iar la parchet procurorii sa fie numiti direct de Dragnea. Asa sigur nu vor mai apartine statului paralel, vor fi de-a dreptul perpendiculari.

  4. Și ziceți că ăstora de prin justiția independentă le-ar fi organizat careva „aliniere” ?

  5. Probleme cu publicarea comentariilor, s-au reintrodus forme de „cenzură” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.