Alți 300.000 € pe consultanță. Acum, pe inundații

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a scos la licitație în SICAP un contract de 1,6 milioane lei pentru servicii de consultanță în vederea reactualizării planului național în domeniul inundațiilor.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
  1. Elaborarea unui document strategic care presupune revizuirea și reactualizarea “Strategiei naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung”, prin adaptarea legislativă la cerințele instituționale actuale și la unele metodologii noi.
  2.  Revizuirea și reactualizarea Planului de acțiune pentru implementarea “Strategiei naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung”, prin luarea în considerare a măsurilor și acțiunilor întreprinse în perioada 2010-2021.
  3. Identificarea și stabilirea concretă a responsabilităților, măsurilor și acțiunilor care trebuie întreprinse la nivelul fiecărei instituții cu responsabilități în domeniu, în vederea implementării ”Strategiei naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung”, pentru perioada 2022 – 2035.
  4. Propunerea unui sistem/cadru instituțional privind monitorizarea și evaluarea implementării politicilor și strategiilor prin proceduri și mecanisme din domeniul managementului riscului la inundații, aplicabile tuturor instituțiilor de la nivel central și local, cu atribuții în managementul riscului la inundații.
  5. Dezvoltarea la nivelul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Administrației Naționale ”Apele Române” a unui sistem/mecanism de monitorizare și raportare a implementării măsurilor și acțiunilor prevăzute în Planul de acțiune pentru implementarea “Strategiei naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu si lung”, pentru perioada 2022 – 2035″, este descrierea proiectului.
13 luni va dura acest contract, iar banii se alocă prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Licitația va avea loc pe data de 6 iulie.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1084 Articole
Author

16 Comentarii

  1. ‘ Ăsta e PNRR-ul … ‘ pentru inundații sau pădurii nu se vor găsi resurse, dar, avem consultanță și reactualizării de planuri, deci, suntem ‘pe val ‘, ups, sub val, ‘superb’ !

  2. Struțo-cămila stat-privat.
    Prima oară am băgat-o de seamă anii trecuți la educației. Programa de învățămînnt este făcută de ceva organizație din afara ministerului. Nu noi sîntem de vină, vor zice toți miniștrii cînd vor fi strînși cu ușa.
    „Minciuni și fraze-i totul ce statele dusține”(M Eminescu)

  3. Și uite cum se fură banii din bugetul țării…
    Bani pentru copii și pensionari și copii nu sunt.
    Bani pentru clientela politică și bugetarii de lux sunt fără număr.
    Bani pentru refugiații ucraineni(care au valize pline cu zeci de milioane de euro) sunt.
    Bani pentru trimiterea de ajutoare(inclusiv armament) Ucrainei sunt.
    Bani pentru romani NU SUNT.

  4. Oare ce pregatire or avea cei din ministerul mediului? Arte plastice? Cursuri de aparare cu Gabriel Oprea? Serviciul Departamentul Apelor ce face? Se balaceste?
    9 din 10 chestionati ar spune ca e deturnare de fonduri curata. Si aici organele care ar trebui sa-i stranga de organe va contempla filozofic?

  5. si porma poporul intreaba tatarimea de ilfov si teleorman, ca cine sunt hotii.

    „noi gandim, nu muncim”

  6. Pai daca industria nu merge si nu mai au ce capusa ,macar cu „mani pulite „sa mai goleasca bugetul. Datoria este la peste 55% din pib (au avut grija Sica si mai ales caCatzu ) . Copiii nostri si copiii copiilor lor nu vor putea sa returneze datoria publica . Cica noi pensionarii le-am amanetat viitorul . Nu noi ci Joiannis cu Gowernele lui . De la 33% datorie publica (atit era cind a fost data jos Dancila ) am ajuns in 2 ani la incredibila 55% . Mai peneleprelor ,mai Ciolacu cu psd-ul lui peste prajit voi chiar credeti ca nu vine scadenta ? Asta-i atentat la siguranta statului . SRI ,doarme ,isi vede de afaceri , si pupa dosuri de la Vienna pina pe malul Potomacului la washington ( intentionat). Imi vine sa-mi iau bucatica de tara ce-mi revine in traista si sa merg pe alte meleaguri.

  7. Fiecare primar stie pe unde vine viitura si unde se inundeaza. Prefectul judetelui trebuia sa aibe in subordine institut de proiectare hidrotehnica si firma de executie canale si baraje hidro. Organizarea e proasta. Nu vedem canale adancite cu maluri taluzate cu piatra.

  8. Bă da sifonul e deschis mereu la ăștia de la mediu.Au mai sifonat niste fonduri de sute de mii euro săptămîna trecută.Acum iar.Chiar nu se sesizează nimeni,chiar așa țară fara stăpîni am ajuns ??? ”Organili” abilitate ale statului ce fac ? Sunt complice sau dorm pe ele ???

  9. Cum se numeste ala de-i sinistru la mediu ? Tanczosz Barna ? Ia sa vedeti cine „cistiga ‘licitatiile…

  10. Cei ce-și fac case pe marginea apei este precum și-ar face pe marginea prăpastiei. Cum ar fi să ai o minte atît de slabă? Să primești aprobare? Iar cînd casele se surpă plătim consultanță, facem proiecte și lucrări de întărire a marginii prăpastiei. Iar asta din banii tuturor.
    Precum datul cu petrol al clădirilor, adică reabilitarea termică cu polistiren expandat, tot prosteli sînt adunarea caselor pe văi înguste lîngă apă.
    În Transilvania coborîrea caselor de pe culmi în văi au început-o habsburgii după înfrîngerea răscoalei de la 1784. Spre binele oamenilor desigur. Ciudat este că tot atunci au început cu plan-demiile de holeră, repet PLAN-demii. E mai ușor să ți un sat în frîu ce are case adunate jos în vale lîngă drum.

  11. „Consultatiile”, singurul lucru ce functioneaza in Romania! Si asta pe bani grei!

  12. Este de-a de râsul-plânsul. Păi nu ați pus voi lupul paznic la oi? Cine conduce Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu omul mafiei ungurești a lemnului din Harghita, Tanczos Barna? E unul din băiețeii șovini maghiari, mușcători de cur, ieșiți de sub pulpana hainei defunctului Attila Chereștoy, „drujba lui Dumnezeu”, și a lui Frundo Gheorgy, alt ins unsuros.
    V-ați tras ministru mafiot drujbar și ați umplut ministerul respectiv de funcționari UDMR-iști mânjiți, și acum vă mirați că vine malul de noroi peste om în casă?

  13. Asta cu consultanta este transpartinica.
    Marii maestrii sunt ong-urile useriste.
    Pentru ce mai platesti mii de oameni prin ministere?
    Nu zic, pentru mari proiecte, proiecte majore pentru tara, angajezi firme mari de consultanta.
    Asa niste firme de apartament cu 2-3 angajati fac proiecte pentru un parau ceva, 5 pagini de vorbe goale, fara nici un studiu serios, si au luat milioanele de la prosti.
    Ma uitam la discutiile cu microhidrocentralele alea.
    Se distruge mediul, nimeni in schimb nu a venit cu un studiu sa arate in ce fel sunt afectate ecosistemele.
    Nu cumva prin regularizarea si controlul debitelor creem ecosisteme mult mai valoroase?
    Vorbe. Eu nu cred in vorbe.
    Uite ca eu nu pun botul la latraturile ong-istilor care numai incearca sa-si justifice existenta si papatul banilor pe degeaba.

  14. Pai la ce ne mai trebuie minister? Este o recunoastere a incompetentei…

  15. O consultanta pe emanarea de Flatulentiu pe cand ?
    Coana Ursula de abia astepta sa se bage, ca banii n-au miros si nici stapan, si nea coate goale ii ofera toata Romania pe tava, rapandulei comunitare, ca Luluta da de 6, sa nu pateasca nimeni nimic

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.