Arma secretă scoasă din rastel de Iordănescu

Florin Andone, arma secretă scoasă din rastel de Edi Iordănescu.
Selecționerul Edi Iordănescu se află în fața unei mari performanțe, fie calificând echipa națională la EURO 2024 fie a încetării mandatului în cazul în care obiectivul va fi ratat. Mai sunt 180 de minute din campania prelimnariilor, România e prima în grupa I, dar asta e doar o amăgire, nu înseamnă nimic, pentru că acum, în noiembrie vor fi cele două momente ale adevărului, tocmai în ultimele două meciuri din campanie, cu Israel, pe teren neutru, în Ungaria, probabil la Debrecen și acasă cu Elveția.

Ca de obicei, selecționerul a dat publicității lista cu lotul lărgit al stranierilor, dintre care aproape jumătate vor figura doar acum, pentru că mai apoi se va renunța la serviciille lor. Sunt toți jucătorii din atmosfera obișnuită a vestiarului tricolor, iar nume precum fundașii din Polonia, Cornel Râpă, Virgil Ghiță, apoi Alexandru Pașcanu sau Alexandru Dobre au cele mai mici șanse de a se regăsi și pe lista finală. România se află efectiv în fața meciurlor decisive, de a fi sau a nu fi la EURO și pentru ca aceste partide să nu fie abordate cu bunkere în fața careului propriu este clar că e nevoie de acel vârf de lance în stare să străpungă apărările adverse. Aici a apărut marea problemă, pentru că Dennis Alibec de când a plecat lângă cămile, în Qatar, George Pușcaș, mai mult doar la număr în lotul lui Genoa sau Louis Munteanu nu arată deloc a fi capabili să îndeplinească acest rol.

Dennis Drăguș și Florin Tînase nu sunt vârfuri autentice și astfel Edi s-a văzut nevoir să apeleze la un atacant care nu a mai fost la lot de patru ani, Florin Andone, care joacă titular în Liga a doua spaniolă, la nou promovata Eldense și mai dă și goluri. Este evidentă disperarea lui Iordănescu junior la capitolul atacanți, unde penuria de oameni decisivi poate afecta letal obiectivul calificării. Andone este un luptător, e un atacant de careu, care știe să stea unde trebuie pentru a ataca poarta, dar nu trebuie privit ca pe Messia cel salvator.

Calificarea poate deveni un vis împlinit numai cu ajutorul tuturor ce vor fi pe teren sau pe bancă, pentru a intra cu aplomb în meci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. Încetați să mai numiți o simplă calificare „performanță”! Sunt 53 de echipe înscrise și se califică 23. România este a 10-a țară ca populație din UEFA, Rusia, Ucraina, Turcia și Kazahstan incluse. Rusia nu participă, deci România este a 9-a țară ca populație rămasă. Prin urmare nu este nicio performanță ca România să se califice în primele 23 de țări. Iar printre cele 53 de țări care joacă la calificare sunt San Marino, Andora, Liechtenstein, Gibraltar, Luxemburg, Faroe, Islanda, … Nu mai umflați „performanța”, chiar nu are rost. Aaa, România nu s-a mai calificat de foarte multe ediții, nici nu mai țin minte numărul, și ultima dată la un turneu final Euro România nici nu a câștigat vre-un meci. Asta este „contraperformanță”.

  2. Bată-va sa va bată că mi-ați dat palpitații! Io credeam c-o apelat la icoanele făcătoare de minuni ale lu’ tatân-so…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.