Armata israeliană a confirmat moartea mai multor ostatici

Armata israeliană a confirmat moartea a cinci ostatici captivi în Fâşia Gaza, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al acesteia, Daniel Hagari, precizând că au fost informate familiile lor, notează AFP.

„În ultimele zile, armata şi poliţia israeliană au informat familiile ostaticilor Eliyahu Margalit, Maya Goren, Ronen Engel şi Arye Zalmanovitz în legătură cu decesul acestora”, a declarat Daniel Hagari într-un briefing de presă.

„Un comitet de experţi de la Ministerul Sănătăţii, Institutul de Medicină Legală, Rabinatul şef şi Ministerul Cultelor a stabilit decesul lor pe baza concluziilor (unei anchete) şi a datelor prezentate de serviciile de informaţii”, a explicat el.

Pe de altă parte, „în cursul unei operaţiuni comune cu Shin Beth (serviciul de securitate internă), pe baza unor informaţii specifice, am adus înapoi corpul ostaticului Ofir Tsarfati pentru a fi înmormântat în Israel”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Din cele aproximativ 240 de persoane răpite pe 7 octombrie în timpul atacului mortal fără precedent al Hamas în sudul Israelului, apoi duse în Fâşia Gaza, „136 de ostatici, printre care 17 femei şi copii” sunt încă închişi acolo, a afirmat el.

Daniel Hagari a repetat că acuzaţiile Hamas cu privire la moartea lui Shiri Bibas şi a celor doi copii ai săi, Ariel, în vârstă de 4 ani, şi Kfir, în vârstă de 10 luni – cel mai mic dintre ostatici – „nu au fost confirmate”.

Hamas susţine că toţi trei au fost ucişi într-un bombardament israelian înainte de armistiţiul de şapte zile în război, căruia i s-a pus capăt vineri dimineaţă.

„Familia Bibas, mama şi copiii ei, urmau să se întoarcă în Israel, dar Hamas a decis că nu este cazul”, a explicat el, referitor la acordul zilnic de schimb de ostatici din Fâşia Gaza contra unor deţinuţi palestinieni care a însoţit armistiţiul.

Acest acord a permis eliberarea a 80 de ostatici din Fâşia Gaza, în principal femei şi minori, israelieni sau cu dublă cetăţenie, contra 240 de deţinuţi din închisorile israeliene. Alţi 25 de ostatici au fost eliberaţi din Fâşia Gaza în afara acordului.

Luptele şi bombardamentele israeliene au început din nou vineri în Fâşia Gaza, la scurt timp după ce armistiţiul a expirat la ora 07.00 (05:00 GMT).

Drept represalii la atacul din 7 octombrie, care a făcut 1.200 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene, Israelul a lansat o campanie de bombardamente masive asupra Fâşiei Gaza, urmate de o operaţiune la sol.

Operaţiunile israeliene au făcut peste 15.000 de morţi, majoritatea civili, potrivit Hamas, care a preluat puterea în Fâşia Gaza în 2007.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Nu mai pot cu jidanii care l-au omorât pe Iisus Hristos! Free Palestine!

  2. Pedeapsa ptr criminalii HAMAS nu poate fi decat una singura: Solutia Finala.
    Cu astfel de bestii umane nu te poti intelege in alt mod……[Rumburak]

  3. Teroristii khazari nu merita mila! Trebuie starpiti ca sobolanii. Israelul este stat terorist, sustinut de SUA, alt stat terorist. Iar slugile din guvernul Romaniei se duc sa suga ciorapii licuriciului.

  4. Decat sa sug ciorapii licuriciului, prefer sa ling izmenele muscalilor.

  5. Cu toata parerea de rau pentru acesti nevinovati morti sacrificati de catre bombardamentele farà discernamant ale actiunilor si viclesugurile dracesti ale Regimului Sionist a lui Netanahui care au facilitat Hamas sa comita acte reprobabile Dar mai ales raspunsul lor disproportionat plin de ura si cruzime nemaintalnita pana acum.Acesti calai al secolului 21 carora daca le atragi ATENTIA au curajul insolent sa se numeasca discriminati de ANRISEMITISM😠.Nu uitati un lucru pacatele voastre Vor fi asupra voastra si a urmasilor vostri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.