BPR amână dezbaterea moțiunii de cenzură

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședina de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR.

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez,. Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi – n.r.) reprezintă o încălcare a pricipiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură – asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

Deputatul Florin Roman (PNL) spune că inițiatorii moțiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituționale.

„I-am urmărit argumentația constituțională. Dacă ați fi respectat toți pașii, nu am fi fost aici.Nu am înțeles de ce ați pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esențial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la nașterea actului de naștere a USL 2.0”, a comentat Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Reprezentanții AUR au spus că se vor adresa CCR.

Potrivit art 113 din Constituție, aliniat 3, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Florinelu Romanelu,smecher de la PNL,nu intelege cum si de ce pune lumea umaru sa-l dea jos pe micul si nimicul lor tartor Puscarie Catzu si ca se strica stabilitatea guwernarii,adica „interesul national” este in pericol acum,nu-i asa bey tovarasi? Dar cand ati sarit sa o dati jos pe Dancila,care mai avea inca un an de guvernare,dupa ce marele vostru Tartor din Deal se kk pe el refuzand un act constitutional de ai numi aleia ministri in guvern,astfel Malai Mare sabotand atunci,de fapt,viatza si bunastarea poporului,nu mai era atunci vorba de stabilitate si interes national pe care atunci l-ati facut varza?

  2. Ciolacilor, CÂȚilor, ati călcat
    Constituția in picioare!
    BPN nu poate trece peste prevederile
    CONSTITUTIEI, art.113.
    Sunteti niste nemernici!

  3. CCR-1, CINE POATE MAI MUL, POATE SI MAI PUTIN, plenul poate decide in lipsa cvorumului la birourile permanente reunite de 3 ori???

    2. când CSM prin sectia de procurori -6- nu a asigurat cvorum de 2 ani pt alegerea procurorului sef de la SIIJ, ce măsuri s-au luat constitutional si institutional??

    3. când art. 49/legea 96/2006 a fost incalcat privind mandatele incomplete, desi prima teză sustine:”pe masura timpului lucrat”, iar teza 2 spune :”nu mai putuin de un mandat”!??????

    mandatul de 2 ani, 90-92 este considerat un mandat, iar cele de 3 ani si 9-10 luni nu e considerat mandat si nu se primeste indemnizatie ??????si se tine cont de

    HOTARAREA NR. 1/2016 A BIROURILOR SENATULUI SI CAMEREI DEPUTATILOR CARE ADAUGĂ LA LEGE ȘI DISCRIMINEAZĂ??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.