Bilanțul Covid: Un adolescent de 15 ani a murit

Aproape 500 de noi cazuri de Covid și 53 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat duminică Grupul de Comunicare Stategică (GCS).

Potrivit GCS, până duminică, în România au fost înregistrate 1.798.205 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.729 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.724.809 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 499 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 10 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 88 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până duminică, 58.196 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 53 de decese, dintre care 17 anterioare intervalului de referință, (26 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 53 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, două la categoria de vârstă 30-39 ani, două la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 la categoria de vârstă peste 80 ani.

50 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

Au fost raportate 17 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Bacău, Buzău, Gorj, Vaslui, înregistrate în lunile octombrie și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 36 de decese.

Din totalul de 53 de pacienți decedați, 46 erau nevaccinați și 7 vaccinați. Cei 7 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani 60-69 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.190. Dintre acestea, 526 sunt internate la ATI. Dintre cei 526 de pacienți internați la ATI, 45 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 62 sunt minori, 58 fiind internați în secții și 4 la ATI.

Un adolescent de 15 ani, confirmat cu Covid, a murit

Un tânăr de 15 ani, confirmat cu Covid, a murit, a anunțat duminică Grupul de Comunicare Stategică (GCS).

Potrivit GCS, este vorba de un tânăr de 15 ani din județul Covasna. Acesta era nevaccinat și avea comorbidități asociate.

Oraşul Curtici din judeţul Arad este singurul din România care mai are o rată de infectare cumulată la 14 zile ce depăşeşte 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, şi anume o incidenţă de 3,01, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În ceea ce priveşte comunele, cea mai mare incidenţă se înregistrează în:

* Zimbor (Sălaj) – 7,21

* Fundata (Braşov) – 7,09

* Bârsa (Arad) – 6,68

* Blăjeni (Hunedoara) – 6,5

* Boiţa (Sibiu) – 6,38

* Ciumeşti (Satu Mare) – 6,05

* Săliştea (Alba) –

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Pentru poporul roman. Daca ai 500 inbolnaviri azi, vei avea peste o luna adica 20 ianuarie 50 bolnavi grav la ATI si 5 morti pe zi. In ziua cand vor creste iar nr de inbolnaviri brusc trebuie iar sa pastram distantarea . Datorita sarbatorilor probabil dupa 15 februarie sa vina alt val dar mai mic.

  2. Înființat în 1990, Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) este un sistem național de avertizare timpurie pentru a detecta posibilele probleme de siguranță în vaccinurile licențiate în SUA.
    Aveți curiozitatea și uitați-vă: https://openvaers.com/covid-data

  3. Nu din cauza sărbătorilor, ci din cauza venirii în țară de sărbători a românilor plecați la muncă în UE și care fiind vaccinati, au intrat în țară netestati si necarantinati.In ianuarie vom atinge valul 53don cauza diasporei și a măsurilor proaste impuse de autorități care refuză să închidă granitele pt.oricine.Cum nu avem medicamente suficiente și protocoale adaptate, care să implice și medicii de familie, vom fi țară cu cei mai mulți morți de Omicron în februarie.

  4. Daca adunam cifrele din dreptul fiecarui judet, plus Bucuresti (care au fost raportate azi 19.12 2021) nu prea ies 499 ci peste 2000…

  5. Dacă eram în scenariu rosu, nu era bine sa între concetățenii noștri în tara de sărbători, sa nu crească valul și mai mult.
    Acum dacă e VERDE, tot nu e bine? Când mai potrivit decât acum de sărbători sa vina?
    Anul trecut au venit în număr redus din aceeași cauza.
    Am văzut ca o parte din ei aveau teancuri de testări. Mai multa siguranță prezintă cei care s-au testat decât cei care trec ca prin brânză prin vămi, fluturând un certificat de vaccinare.
    Bun venit acasă!

  6. Stati sa vedeti ce explozie de infectari si morti va urma dupa sarbatori, ca urmare a vizitelor celor din diaspora.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.