Călin Popescu Tăriceanu, în fața procurorilor

Călin Popescu Tăriceanu se va prezenta, la Parchetul General, în dosarul care îl vizează cu privire la fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. Liderul ALDE a subliniat că are tot interesul de a colabora cu justiția pentru aflarea adevărului și că reprezentanții Parchetului nu cunosc prevederile legale.

Detalii pot da după ce mă voi duce astăzi la Parchet și voi studia dosarul. Din ceea ce a apărut în presă am aflat că sunt acuzat de abuz în serviciu în legătură cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator. Nu președintele Senatului este cel care decide dacă un senator își păstrează calitatea de membru al Senatului sau și-o pierde. Acest lucru se face în urma unei proceduri pe care am îndeplinit-o pe baza regulamentului, iar decizia se ia de către plenul Senatului. Bănuiesc că aceasta este speța”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

El susține că Parchetul General nu cunoaște prevederile legale.

Aici e vorba de o confuzie sau necunoaștere a prevederilor legale de către cei de la Parchet. Mă voi duce la Parchet. Am tot interesul să colaborez cu justiția pentru lămurirea acestor chestiuni”, a completat Tăriceanu.

Parchetul General efectuează o anchetă in rem cu privire la fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.

Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în 2015 Instanța Supremă l-a declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului.

Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării ANI de a-l elibera din funcţie de Marciu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Noroc cu Tradiceanu,ca Parchetul nu cunoaste legile!De fapt s-a dus la parchet sa ii lumineze,sa le arate calea,volumul Legii Sacre,sa impartaseasca impreuna idealurile comune, morale și metafizice
    O conduita exemplară !!

  2. Felicitari Tari ca m-ai pacalit in 2016! Nu se va mai intampla daca ajungi la mititica! Huuo tradatorule de neam si tara si la lada de gunoi a istoriei cu tine „insuratule”!

  3. Dupa cate stiu se cam terminase cu ,,abuzul in serviciu”, arma nucleara cu care portocalii de la DNA puteau sa bage in puscarie pe oricine. Se pare ca soarele epocii cucuviste incepe sa se urce din nou pe cerul romanistanez odata cu ,,Guvenul Meu”
    De altfel acesta ,,infactiune” nici nu mai exista in toata Europa.

  4. @ Markus Roman -abuzul in serviciu
    Italia: Pe scurt, e cam ca la noi.
    Franța
    În Codul Penal francez abuzul în serviciu e reglementat scurt, deși nu te așteptai. Funcționarul public, în exercițiul funcțiunii, nu îndeplinește un act legal, ia cinci ani de închisoare și 75 000 de euro amendă – indiferent de pagubă. Mai mult, dacă fapta funcționarului provoacă o pagubă, atunci funcționarul riscă până la zece ani de recluziune și 150 000 de euro amendă penală.
    Portugalia : abuzul în serviciu este mereu actualizat în Codul Penal al Portugaliei, legile devin tot mai severe
    Suedia,Ungaria la fel ..etc
    Nu stim cum e la tine in Israel,dar suntem curiosi

  5. Tari, daca dupa zece ani cu JO Petrov pe post de jupan, nu a pticeput nimic din pornirile dictatoriale ale stpanilor de dosare (cu serviciile si justitia la butoniera), in afara de casniciile fara numar, a imbatranit degeaba. Nu-i de plans, le-a tras-o miseleste celor care i-au sustinut guvernul minoritar, a tradat asteptarile celor care l-au vota, isi merita soarta – nici o mititica nu-i atat de mica incat sa nu-l incapa.

  6. Si uite asa, politicienii sunt agatati de justitie (probabil intentionat) doar pentru gainarii marunte pentru care pot primi cateva luni de temnita cu suspendare sau eliberare mai rapid, in loc sa fie „saltati” pentru marile infractiuni financiare sau tradare de tara pentru care merita zeci de ani de ocna.

  7. Deci în România țara aparținâtoare democrației UE, dacă președintele Senatului în exercitarea liberă a atribuțiilor ce-i revin nu dă curs unei solicitări a unul procuror ANI i se face dosar penal? Ce a avut domnul președinte Iohannis în plus la cetățenie, aia din textul Constituției cu egalitatea în fața legii, de a invins ANI, ba l-a bagat și la închisoare pe șeful ANI dacă a îndrăzit? De la procuratură domnul Tăriceanu va fugi la Parlament să voteze contra Moțiunii de cenzură crezând ca va fi scapat. Ar fi bine pentru dânsul ca ex nevestele să-și dovedească iubirea ca și pentru donul Borcea, adică și la bine și la rău.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.