Candidaţi la Titularizare, prinși copiind

La proba scrisă a examenului de Titularizae, care a avut loc miercuri, în 123 de centre, s-au prezentat 27.002 candidaţi (89,67%) din cei 30.113 de candidaţi înscriși. Un număr de 32 participanți au fost eliminaţi din concurs, pentru că au încercat să copieze, conform MEC.

Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020-2021,

„2.145 (7,94%) de candidați dintre cei prezenti s-au retras, în conformitate cu prevederile metodologiei. Niciun candidat prezent la proba scrisă nu a avut temperatura peste maximul admis în actualul context epidemiologic (37.3 grade Celsius)”, potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte2020.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 – 14 august.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. O intrebare decenta:
    – Daca cursurile vor ramane online, unde si cum vor presta aceste cadre didactice meseria aleasa doar de ei, la debutul studiilor universitare?

  2. PARLAMENTUL sa dea lege. Pentra ca virusul va mai dura poate cinci ani, si in perioada de iarna va avea efect maxim, anul scolar ar trebui sa aibe doua semestre. primul de 3 luni.septembrie,octombrie noiembrie, apoi pauza pana la primavara dupa 15 martie,aprilie mai ,15 iunie. Clasele cu maxim 15 elevi. Cursurile de 0 jumatate de ora cu ferestrele deschise pentru aierisire. Manualele MODIFICATE in asa fel ca sa se predea numai lucruri esentiale. Orele comasate cate doua adica ai saptamanal 4 ore de matematica….se vor comasa cate doua ore.Daca nu o faceti acum de nevoie o sa stati cu SCOLILE INCHISE…VRE-O 5 ANI.

  3. Orele nu se pot comasa decat la nivel de studenti. In primar, gimnaziu si liceu nu se poate aplica, capacitatea de concentrare, atentie este mai mica. Cine a predat in invatamant stie acest lucru. Apoi scoala din 1 martie pana la 1 iulie si doar doua luni de vacanta.

  4. Partea pozitiva a Covidului, pentru buget, este ca un singur profesor ar putea preda unei tari intregi, via metoda digitala- un TV cu circuit inchis, relativ interactiv.
    Probabil concursul in cauza e inutil in context, viitorul invatamantului fiind digital.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.