Catastrofă pentru Brazilia: 1-7 cu Germania în semifinale

Germania a umilit Brazilia la ea acasă. I-a administrat cea mai severă înfrângere din istorie. Meciul a avut doar 10 minute de echilibru. În minutul 11, Muller complet nemarcat înscrie din careu după o minge venită din corner. Un gol inadmisibil pentru o echipă cu pretenţii la titlu. După alte 11 minute, Klose înscrie golul de 2-0 şi al 16-lea al său şi devine golgheter all time al mondialelor. La 0-2 pe feţele jucătorilor brazilieni se vede că sunt deja resemnaţi. Meciul este încheiat. Urmează 6 minute de groază şi 0-5. Scor la care arbitrul refuză nemţilor un 11 metri clar. Ziariştii brazilieni au părăsit masa prese la pauză şi nu au mai revenit. În mai multe oraşe încep lupte de stradă. Au reizbucnit revoltele sociale. Repriza a doua este un antrenament cu public al nemţilor. Pasele lor sunt acompaniate de „Ole”-urile spectatorilor brazilieni. Se ajunge la 0-7, germanii ratează incredibil alte 2 goluri, Oscar lăsat liber înscrie golul de onoare şi meciul se termină.

De ce a pierdut Brazilia…

De ce a pierdut Brazilia ? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu. Brazilia nu a pierdut din cauza absenţelor lui Neymar şi Thiago Silva. Puteau juca 2 Neymari şi 3 Thiago Silva şi rezultatul ar fi fost acelaşi. Brazilia a pierdut pentru că, faţă de echipa care a câştigat titlul în 2002, nu a mai produs, acolo în „faţă”, urmaşi de calibrul lui Ronaldo („adevăratul” Ronaldo), Ronaldinho şi Rivaldo. Cu oameni în atac ca Fred, Bernanrd şi Jo (să-mi fie cu iertare, dar toţi trei sunt ceva între Kapetanos şi Piovaccari, deci nu ar fi 100% titulari la Steaua) şi chiar cu un Neymar care este la ani mulţi distanţă de oricare din RRR este un succes şi calificarea în semifinale. Care nu s-ar fi realizat fără sprijinul unor arbitri intraţi în teren cu lecţia învăţată. În 2002, Brazilia avea în apărare un Cafu şi un Roberto Carlos şi la mijloc un Gilberto Silva. Acum doar despre David Luiz şi parţial Maicon se poate spune că sunt din categoria jucătorilor calificaţi să fie apărători ai unei formaţii care ţinteşte titlul mondial. Cu un prim „11” şi un lot cu care Brazilia s-a aliniat la startul mondialelor din acest an, numai fanaticii, gazetarii cariocas şi evident suporterii au putut să se gândească la un al şaselea titlu. Şi cei mai sus-enumeraţi au creat şi o presiune fantastică asupra echipei. Care a contat şi ea enorm. Mai ales în proporţiile scorului după numai 29 de minute.

…De ce a câştigat Germania

În primul rând pentru că are acum în 2014 un prim „11” şi un lot de 3 ori mai valoros decât al Braziliei. În al doilea rând, şi ne raportăm tot la finala din 2002 (Brazilia-Germania 2-0) nu a mai avut un lot pestriţ cu jucători de la „n” echipe. Germania a învăţat lecţia de acum 12 ani şi a jucat din start cu blocul „Bayern” – 6 titulari de la una din cele mai puternice şi în formă echipe din lume. Şi nemţii au problema omului de gura porţii. 1 Bundesliga nu a produs nimic notabil. Şi Joachim Löw nu a stat pe ganduri. A apelat tot la „Miro” Klose şi la cei 25 de ani ai lui. Nu l-a întrebuinţat ca titular la meciurile din grupă. L-a aliniat în formula de start acum şi a marcat golul cel mai important: cel al desprinderii la 2-0. Şi a fost şi golul care l-a propulsat pe locul 1 în clasamentul all time al golgheterilor la mondiale. Şi Germania a avut probleme aici în Brazilia. A suferit enorm, enorm, în meciul cu… Algeria. A fost salvată de portar care nu doar că a apărat excelent, a avut şi 23 de intervenţii de pe post de libero. Şi, se ştie, la orice competiţie de amploare (mondiale, europene), când Germania depăşeşte un moment extrem de dificil, învaţă din greşeli şi nu mai este de oprit.

Estadio Mineraio:

Spectatori: 60.000
Arbitru: Marco Rodriguez (Mexic)
Asistenţi: Marvin Torrentera, Marcos Quintero (Mexic)
Al patrulea oficial: Mark Geiger
A înscris: 0-1 (min.11 – Muller), 0-2 (min.23 – Klose), 0-3 (min.24 – Kroos), 0-4 (min.26 – Kroos), 0-5 (min.29 – Khedira), 0-6 (min.69- Schurrle), 0-7 (min.79-Schurrle), 1-7 (min.90-Oscar)
Cartonaşe galbene: Dante
Brazilia: Julio César – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho (min.46-Paulinho), Hulk (min.46-Ramires), Oscar, Bernard – Fred (min.69-Willian)
Antrenor: Luiz Felipe Scolari
Germania: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels (min.46-Mertesacker), Höwedes – Schweinsteiger, Khedira (min.76-Draxler) – Müller, Kroos, Özil – Klose (min.58-Schurrle)
Antrenor: Joachim Löw
Total şuturi: 18 – 14
Pe spaţiul porţii: 13 – 12
Cornere: 7 – 5
Faze de atac: 55-34
Mingi recuperate: 49 – 34
Mingi pierdute: 69 – 79
Fauturi comise: 11 – 14
Total pase: 545 – 546
Pase corecte: 432 – 469
Distanţă alergată: 108,9 km – 119,3 km
Timp efectiv jucat:Posesie: 52% – 48%
MVP: Tony Kroos (Germania)

Registrul erorilor de arbitraj

  • nu a acordat un penalty clar pentru Germania la 5-0

Cele mai categorice înfrângeri suferite de Brazilia la mondiale

Până la meciul din semifinală, Brazilia a suferit doar 15 înfrângeri în 102 meciuri la turneele finale ale celor 20 (din 20) de campionate mondiale desfăşurate până acum. Din cele 15 înfrângeri ale Selecao, cele mai severe au fost următoarele:

Brazilia (20 participări – all time: loc 1): 102 70 17 15 220-92 227 p

1998: Brazilia – Franţa 0-3

1974: Brazilia – Olanda 0-2

1934: Brazilia – Spania 1-3

1966: Brazilia – Ungaria 1-3

1966: Brazilia – Ungaria 1-3

Cel mai sever scor din semifinale

Până marţi noaptea, cele mai severe scoruri într-o semifinală de campionat mondial au fost următoarele:

1930: Uruguay – Iugoslavia 6-1

1930: Argentina – SUA 6-1

1954: Germania – Austria 6-1

1938: Ungaria – Suedia 5-1

1958: Brazilia – Franţa 5-2

Ultima înfrângere severă a Braziliei

Pe 18 septembrie 1920, Brazilia a suferit cea mai grea înfrângere din întreaga ei istorie: 0-6 cu Uruguay, la Valparaiso (Chile) în cadrul Copa America. Trebuie să precizăm că în perioada 1920 – 1930 Uruguay era cea mai valoroasă echipă din lume, iar Brazilia este la vremea respectivă o echipă decentă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.