Câți dintre voi ați fost despăgubiți sau repatriați?

Pentru clasa politică ne-reprezentativă de azi și pentru ultra-vocala minoritate progresistă și neo-liberală, populismul există numai la cei care nu gândesc ca ei, care li se opun cât de cât, încercând să gândească singuri, iar nu după clișeele și diktatul digital, sanitar sau climato-nazist.
Când se comportă ei populist, e ok, e slava.
De exemplu, o companie aeriană privată suspendă toate zborurile, lăsând prin aeroporturi și gări mii de pasageri cu bilete plătite. Se numește Blue Air, este sub concordat preventiv (=prevenție a falimentului) de doi ani și a luat vreo trei sute de milioane de lei ajutor de stat. A fost amendată de ANPC cu 2 milioane de euro pentru practici comerciale incorecte (vânzare de bilete overbooking) și de Ministerul Mediului cu 28 de milioane lei oentry lipsă certificate de emisie CO2 (decarbonarea, bat-o vina…). Brandul respectiv a mai fost o dară în faliment.
Ce face onor guvernul militarist român?
Alocă din banii noștri 5 milioane de lei, pentru a fi “repatriați” pasagerii români.
Frumos, ce să spun.
Câți dintre voi ați fost repatriați când vi s-au anulat zborurile?
Câți dintre voi ați fost despăgubiți când nu ați avut “norocul” să fi fost proprietari de bilete Blue Air, ci de bilete Wizz Air (cei mai enervanți și aroganți actori ai pieței) sau Ryanair (cei mai faliți)?
Cine are curiozitatea, să citească articolul din ziarul Bursa. Mai jos aveți, însă, un scurt extras din acest articol:
“De vină pentru actuala situaţie în care se află Blue Air sunt statul, managementul companiei, există şi elemente de conjunctură – cum ar fi pierderile masive din perioada pandemiei, pierderi pe care le-au avut aproape toate companiile aeriene din lume -, există şi naivitatea pasagerilor care, după ce au văzut amenda de 2 milioane euro primită de Blue Air pentru vânzarea de bilete over-booking, au continuat să cumpere bilete pe motiv că este simplu, că este ieftin şi iată unde s-a ajuns. Există şi alte vinovăţii. Există nişte auditori care, probabil, au spus că totul este ok, există şi nişte consultanţi, dar cel mai grav este că există un administrator concordatar, un comitet al creditorilor şi un judecător sindic care nu au luat nicio măsură, deşi era evident că se va ajunge în situaţia asta. De vină este administratorul concordatar, pentru că el nu a fost numit acolo doar să încaseze nişte onorarii exorbitante, ci trebuie să se asigure că nu se întâmplă astfel de incidente şi ca acest concordat preventiv, din procedură benefică, onestă, de evitare a insolvenţei, nu devine faliment. Dacă s-a întâmplat chestia asta, este şi pentru că administratorul concordatar nu şi-a exercitat cum trebuie atribuțiile.
[…]
…ar trebui atrasă răspunderea în primul rând a administratorului concordatar, care face cam acelaşi lucru şi la CFR Marfă, o altă companie aflată în concordat preventiv, aproape de faliment [și care] coincide cu lichidatorul companiei City Insurance”.
Acum, pe bune, voi nu v-ați SĂTURAT să plătiți daunele provocate de alții, mai ales după ce au făcut sute de milioane pe seama voastră și fundul mare și fălcile groase și yahturile sau jet-urile ultra-poluante cu care se duc la golf în Botswana?
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Gheorghe Piperea 414 Articole
Author

7 Comentarii

  1. ” repatriere din Izreal „,
    potential pentru mai multe milioane-de cetateni sau de shekeli,
    pare un overbooking in sine…..

  2. Ehe, mulți ar trebui Editat sau baremi 15 ani de temniță serioasă, fara drept la eliberarea condiționată

  3. Vad ca analizati metoda „elvetia bulau cetateni si afaceristi”. Nimeni nu spune ca guvernul elvetiei e compus din oameni de afaceri si parteneriatul intre cetatean si afaceristi plus respectarea legii sunt primordiale! Azi chiar am intrebat despre aceste actiuni si nimeni nu a confirmat! Inca ceva, controlul in apartamente este direct prin butonul de la calorifer, jos la subsol exista un dispozitiv de masurare, in plus, nu cred ca temperatura in casa este mai mare de 20 grade pentru ca absolut toate blocurile sunt izolate, au termopane peste tot si se mentine caldura! Poate ca in germania exista asaceva dar in elvetia inca nu! Cat despre reclamatii, orice idiot poate face reclamatii, politia vine in control si atat. Imi amintesc ca acelasi ziar a scris in pandemie ca elvetia a cumparat nu stiu cate vaccinuri, fals, dupa o luna abia au facut comanda! Si sunt destule, ziarul a dezmintit stirile dar presa romaneasca si prompteristele au lasat stirea falsa! In curand plec in zona si va spun ce se intampla la fata locului.

  4. JUMATATE DIN COMPANIA BLUE AIR E FORMATA DIN CANDIDATI LA PUSCARIE…DE LA 12 ANI IN SUS…DE LA NELU IORDACHE IN JOS…SECURISTI, RENTIERI, CURVE, TURNATORI SI LICHELE…IN UMBRA LOR SE AFLA POLITICIENI, CURVE, LICHELE SI OAMENI DE NIMIC…LUDOVIC ORBAN, ANCA BOAGIU, TRAIAN BASESCU, VICTOR PONTA, ADINA VALEAN, CORINA CRETU…PUSCARIA ESTE LA BLUE AIR LA EA ACASA! DACA JUSTITIA NU AR STA SA SE PROSTITUEZE PE TROTUARE, S-AR OCUPA DE ACEASTA DEVALIZARE CONTINUA A ROMANIEI.
    GRINDEANU SI PONTA SUNT LA PARANDARAT LA AEROPORTURI DE ANI MULTI….PUSCARIA LA BLUE AIR, NU TERORISMUL!

  5. Pai da , sunt „companii private”,dar tot statul le subventioneaza . Ca si pe cele de transport calatori pe calea ferata. De ce sa investeasca in companiile de stat , nu mai bine la cele „private”? Ce Tarom ,CFR ,etc . Eu stiu ca daca esti companie privata , nu primesti ajutoare de la stat,nu ? Da stim noi cine-s in spatele alora ce apar doar de fatada? In loc sa se aduca la buget bani din taxele ce le au de dat statului , statul sponsorizeaza „companiile private”si uita de ale sale.

  6. Despagubirile sa le plateasca personal ministrul mediului care a blocat aiurea conturile Blue Air. Trebuia discutat inainte cu compania nu blocat aiurea si brusc.

  7. …să ți le plătească în RONi sau în forinți? :)))))
    Beeey, dobi’, tu știi să citești? …deja de doi ani trebuiau să facă la Minister mișcarea asta, da’ n-au făcut-o fiindcă e plin ministeru’ dă „patrioți” mitici ca tine! Bowule!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.