Ce mai zice Bode despre aderarea la Schengen?

Un Consiliu JAI pe subiectul aderării României la Spaţiul Schengen s-ar putea întruni în toamnă sau spre sfârșitul acestui an sub preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene.

„Consiliul JAI se va întruni sub preşedinţia suedeză în luna iunie. Din iulie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este preluată de către Spania, iar Spania a afirmat, prin ministrul de Interne, şi la Bucureşti pe 30 martie, şi la Viena, în urmă cu câteva zile, că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Aşadar, neavând niciun semnal din partea Suediei de intenţie de a pune în luna iunie, pe agenda Consiliului JAI, dosarul aderării la Spaţiul Schengen, speranţa noastră se leagă de preşedinţia spaniolă, preşedinţie care şi-a exprimat această dorinţă, a comunicat şi singurului stat care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen în decembrie, Austriei”, a precizat Bode.

El a adăugat că dosarul de aderare a României va fi pus pe agenda Consiliului JAI, în funcţie de decizia preşedinţiei spaniole.

„Primul Consiliu JAI se pare că va fi pe 28, la sfârşitul lunii septembrie. Preşedinţia spaniolă va hotărî, în funcţie de discuţiile şi concluziile la care va ajunge în abordarea pe care o are cu Austria, ei vor hotărî dacă acest lucru se va întâmpla în septembrie sau în octombrie, noiembrie, decembrie, când vom avea Consiliul JAI – poate să fie şi Consiliul JAI extraordinar. Ce este foarte clar pentru România, acest obiectiv rămâne un obiectiv major, un obiectiv de ţară, iar anul 2023 trebuie să fie anul în care acest dosar se supune votului şi acest proces de aderare a României la Spaţiul Schengen trebuie să se încheie”, a subliniat ministrul.

Bode a mai precizat că pentru România este foarte important să nu mai existe „niciun fel de neclaritate, nelămurire”, din partea vreunui stat membru, altul decât Austria.

„Pentru noi este foarte important să nu mai avem niciun fel de neclaritate, nelămurire din partea vreunui stat membru, altul decât Austria. Vizita, în această săptămână, a ministrului federal de Interne, Gerhard Karner, aici la Bucureşti, se înscrie în aceste demersuri ale României de a explica suplimentar, dacă este nevoie, condiţiile în care România îşi desfăşoară activităţile de protecţie a frontierei externe a Uniunii Europene. Am arătat ce facem în Centrul operaţional de comandă, am arătat ce facem în proiectul pilot la graniţa cu Serbia, am arătat profesionalismul poliţiştilor români şi a structurilor noastre. Cred că această vizită l-a convins pe ministrul Karner, dacă mai era nevoie, că România este pe deplin pregătită să adere la Spaţiul Schengen. Decizia este una politică, iar responsabilitatea MAI se rezumă la componenta operativă şi la componenta tehnică, iar aceste două componente sunt pe deplin realizate.

Precizările ministrului Afacerilor Interne au survenit unei întrebări pe această temă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Am văzut ce spune și face ,nu ne mai interesează incompetenții și vânduții,Spui Bode și tragi apa.

  2. Chiar conteaza ce mai spune Bode ?Este o vorba…suntem satui de minciunile noastre…nu ne mai trebuiesc minciunile altora !

  3. …in concluzie, ca si pana acum, absolut nimic!…nimic nou, nimic spectaculos, nimic interesant…nimic!…tot ce pot sa remarc este faptul ca sacoul nu-i mai acopera burtihanul, gulerul ii evidentiaza falcile din ce in ce mai mari…probabil aceste cresteri sunt invers proportionale cu partea de intelect si in ton cu diferentele din declaratia de avere viitoare…

  4. Ma amuza cum Bodeo o intoarce smecher noul refuz al mistretului si prezinta scuipatul luat intre ochi ca pe ceva de bun augur )))Ata chiar credea ca unde n a reust prezidentele Iohannis,premierul Ciuca …reuseste el ,a cincea roata la caruta.Cu asa poleticenii o sa intre Romania in Schengel cand o zbura porcu.Nu ala navetist si turistic ))) A venit direct pe litoral cu avionul privat din sejurul petrecut in tarile latine.Doar n o sa treca 1 Mai muncitoresc fara sa se relaxeze cateva zile pe banii prostilor ? ))) Efectele ,,vizitei oficiale,,a turistului de renume mondial deja sunt vizibile.Brazilia,Argentina si Chile au anuntat pe rand ca renunta la dolarul american )))S au lamurit si aia cat valoreaza un Klaus Werder Ioannis de Romania.

  5. În primul rând că Bode Plăgiuță nu prea poate să spună multe lucruri cu cuvintele sale, puține dar simple. În al doilea rând incultura sa este adecvată și chiar depășită doar de prostia sa monumentală, dacă el chiar crede că l-a convins pe ministrul de Interne austriac. În al treilea rând și ultimul, nu interesează pe nimeni ce rahat mai mestecă unul pe care-l așteaptă Ignatul politic.

  6. Mai bine întrebați-o pe previzionista Carmen Harra (fostă Mureșan când cânta bine muzică ușoară la Casa studenților din Gheorghe Gheorghiu Dej din Cluj Napoca) de cât pe domnul ministru Bode. Lucian Bode și Marius Budăi sunt culmea ridicolului în jalnica guvernare Ciucă-Kelemen-Ciolacu Iohannus.

  7. Demisia Bode! Ai mintit, ai plagiat (deci esti hot), esti un impotent, un gunoi PNList.
    Sa fie clar tuturor romanilor: sub regimul iohaniSS, Romania nu va intra in Schengen. Este prea prost vazut la (MU)UE. Placuta suedeza dle.presedinte, ca tot iti placea; asa, ca optiune politica….

  8. ..mdî. îmîîmb, ăă, îngîîng. Ăă, nda.

  9. Ce sa zica Bode Mormolocul:

    „Sa-mi canti cobzar batran ceva
    Ceva ce stii mai bine
    Ca vin ti-oi da si bani ti-oi
    Si haina de pe mine
    Ca vin ti-oi da si bani ti-oi
    Si haina de pe mine. ”
    PS guvern de mormoloci si broaste raioase, bine a zis porkul austriac :”Etete p(end)ula Schengen, tuciuriilor !

  10. Bode nu mai zice nimic, e ocupat cu pupatul in F U N D

  11. Doamne, Bode ăsta este ministru în Guvernul României! Pe vremea lui Ceaușescu ieșea la pensie lăcătuș la 23 August! Prost este cine se uită-n gura lui…incapabil, incoerent, incult, are cei „3i”@

  12. Nu conteaza ce spune Bode.
    Conteaza ca Suedia ” nu intentioneaza” sa puna pe ordinea de zi a JAI din luna iunie, extinderea Schengen.
    Dar Romania nu are gura ?
    De ce nu cere Romania punerea acestui punct pe ordinea de zi ?
    Pentru ca avem o atitudine de sclavi, de oameni inferiori, de oameni fara valoare. Si spun asta penttu ca atunci cind Suedia a avut interesul de a intra in NATO, noi am votat orbeste.
    In loc sa aminam pina la dezbaterea extinderii Schengen sub presedintia Suediei.
    O sa spuna unii ca asta e santaj si nu se face…
    Ba da. Se face.
    Asa face Viktor Orban. Nici acum Ungaria nu a ratificat intrarea Suediei in NATO si stiti pe ce motiv ?
    Pe motivul ca suedezi au spus ca Ungaria nu este o democratie !
    Pentru asta Ungaria arata ca deocamdata Suedia este la mina Ungariei si nu invers.
    Asa se procedeaza cind trebuie sa-ti reprezinti interesul in fata altora.
    Asta daca si demnitate si esti conducator, nu figurina !

  13. Poate ați vrut să spuneți academcianul Bode prietena lui Rareș mincinosul

  14. Daca se propune organizarea unui referendum referitor la iesirea RO din UE si inainte de data tinerii lui se vor face niste sondaje , care nemasluite , vor indica clar ,,DA ,,intr-o saptamana vom intra in Schengen

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.