Ce se întâmplă cu salariile profesorilor

scoli

Ludovic Orban a declarat că prima creștere a salariilor pentru cadrele didactice este prevăzută, prin legea salarizării, să aibă loc de la 1 ianuarie 2020. Premierul a adăugat, referitor la creștere pensiei minime, că Guvernul va decide în funcție de cum va arată bugetul pe anul următor.

„Majorarea pentru cadrele didactice, prin legea salarizării, e prima majorare de la 1 ianuarie și după aia e prevăzut în OUG 114 o creștere anticipată la nivelul salariului din 2022 a salariilor pentru cadrele didactice care trebuie făcută de la 1 septembrie”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă de anul viitor vor fi majorate salariile.

Chestionat despre creșterea pensiei minime, șeful Executivului a răspuns: „Vom lua o decizie după ce vom vedea cum arată bugetul și vom vedea în ce măsură, prin corecțiile aduse, vom reuși să menținem deficitul în limita a 3,6%”.

Premierul Ludovic Orban a mai anunțat că voucherele de vacanță acordate angajaților din sectorul bugetar vor fi menținute în bugetul pentru 2020 la același nivel ca în acest an.

„Nu vom afecta voucherele. Propunerea va fi să menținem voucherele de vacanță la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea în bugetul de stat”, a precizat premierul Ludovic Orban.

El a precizat că voucherele de vacanță au stimulat numai turismul din intern și că obiectivul Guvernului este stimularea agențiilor de turism pentru atragerea de turiști străini.

„Perioada voucherelor este practic o perioadă în care stimulăm numai turismul intern, adică consumatorul român de servicii turistice. Se știe foarte clar că voucherele de vacanță sunt folosite doar pentru a efectua concedii în România. Unul dintre obiectivele noastre este acela de a crește fluxul de turiști străini care să vină în România. Aici trebuie politici inteligente de stimulare a tuturor agențiilor de turism, a tuturor celor care fac promovarea destinațiilor din România pentru a-i determina să fie competitivi și să aibă capacitatea să atragă turiști străini”, a spus Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Preocuparea pentru salariile profesorilor a intrat in linie dreapta ,pe cand va intra pe linie dreapta si CALITATEA SI PERFORMANTA IN INVATAMANTUL ROMANESC ??.Domnilor profesori multi dintre dumneavoastra faceti de rusine scoala romaneasca ,multi nu meritati calitatea de profesor de formator de educator a copiilor.
    Nimeni in lume nu trebuie sa-si permita sa dea rebuturi din scoala ,copii sunt adevarata avere a familiei si a tarii,de modul in care sunt educati ,pregatiti asa va fi viitorul acestei natii.
    Nivelul de civilizatie ,nivelul de trai este proportional cu nivelul educatiei,cu nivelul scolilor .
    Ati fost nepasatori cand au abandonat scoala zeci de mii de tineri ,copii care termina liceul habar nu au nici de tabla imultirii,testul PISA v-a dovedit inca odata unde-i nivelul elevului .Acei copii cu care vreti sa va justificati activitatea nu-s elevii dvs sunt elevii care au avut norocul sa aiba cei cativa DASCALI ADEVARATI SI CU SIMTUL DATORIEI AL RESPECTULUI PENTRU SCOALA. Majoritatea ati facut din meditatii a doua sursa de venit. Sunt unul care am avut parte de SCOALA ADEVARATA aceea in care admiterea la liceu se facea prin concurs de 4-5 pe loc ,iar admiterea la facultate 5-6 pe loc. Azi unele tarabe vand diplome ,vand doctorate facute la xerox !!,unde va este demnitatea ,onoarea dlor ??

  2. Cum mai tin profesorii (valorosi) pensionari (cateva zeci de mii) ore la plata cu ora- daca aceste ore vor fi asimilate cu salariile si nu mai pot fi cumulate cu pensiile? Sper ca guvernantii vor fi suficient de isteti sa nu distruga de tot invatamantul romanesc!

  3. n-ai inteles nimic, nu profesorul este totul ci structura umana a fiecaruia, desi profa de chimie venea la jumatatea orei desi avea o lene cronica, putini rezolvam problemele desi altii erau asi in mate, pe vremea aceea unii tineri, precum ai fost si tu au avut o chemare pt carte sau un vis, azi lumea este mai atasata de altfel de informatii, telefoane, casti, etc. Atunci erau harti pe care trebuia sa te orientezi azi e GPS-ul…Si atunci si acum pt unii s-a oprit timpul in momentul absolvirii, altii in schimb vor sa stie, sa inteleaga, sa iasa din rutina. De aceea ne deosebim unii vor sa cunoasca, altii se plafoneaza. Unii devin pasionati in domenii de granita, altii lectureaza ultimul roman aparut. Pt unii descrierea vietii dintr-un roman este totul altii cauta sa patrunda dincolo de randurile unei carti cu tenta filozofica sau istorica. Unii citesc repede, altii mai incet, dar retin o datare/un fenomen pe care unul care s-a grabit nu a observat asta este diferenta dintre cantitate si calitate. Stiu ca sunt multi profesori slabi, fara vocatie, dar altii nu avem si cu timpul nici asa nu vom mai avea pt ca nu se formeaza.

  4. of of andreesanu
    Daca tanarul este primit la „faculta” cu cunostinte doar de grupa mare, atunci nu cumva toti invatatorii, profesorii de gimnaziu si liceu sunt pusi in scurtcircuitm ?

  5. Salarizarea în învățământ nu încurajează îmbrățisarea unei cariere în domeniul educației. Debutanții sunt plătiți la nivelul salariului minim pe economie iar un profesor de liceu cu gradul 1 și gradație de merit este plătit cu echivalentul a 1.200 euro pe lună. Nu doar vârsta și experiența pe care natural o dobândesc profesorii cu vechime sunt importante! Extrem de important este ca tinerii să-și dorească să urmeze o carieră în domeniul educației iar aici trebuie să intervină statul care să ofere bonificații la început de carieră, atunci când tinerii au cel mai mare nevoie de sprijin financiar.

  6. Pai eu zic ca profesorii pot da meditatii cum a facut joianis, si apoi pot sa-si cumpere si 6 case! Daca nu, „ghinion” cum spunea nemernicul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.