Cine este noul șef al Secției speciale pentru magistrați

Procurorul Gheorghe Stan a fost ales șef al Secției speciale pentru anchetarea magistraților. El a primit 11 voturi în CSM. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Gheorghe Stan a fost până acum adjunct al Inspecției Judiciare. 

Procurorul a obţinut, săptămâna trecută, cel mai mare punctaj la interviul pentru ocuparea postului de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor. El a devansat-o pe Florena Sterschi, cea care conduce interimar secţia.

Conform datelor publicate de CSM, Gheorghe Stan a obţinut un punctaj de 9,33, în timp ce Florena Sterschi a obţinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidaţi a susţinut un interviu de o jumătate de oră.

Gheorghe Stan a spus că există un „sentiment de insecuritate în ceea ce priveşte protecţia imaginii procurorului şi a activităţii acestuia şi a persoanei sale”, vorbind, de asemenea, despre „frecvenţa ridicată a modificărilor legislative din ultima perioadă care îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică şi într-un timp cât mai scurt”.

La rândul său, Florena Sterschi a susţinut necesitatea transformării Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie, având în vedere volumul mare de muncă a instituţiei. Florena Sterschi conduce interimar seţia înfiinţată în octombrie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Oare de ce are nevoie procurorul de imagine!!??!! De ce isi simte procurorul amenintata activitatea si persoana!!??!! Are o ocupatie in care se confrunta cu infractori. Asta-i specificul. Cine nu rezista la stressul ocupational nu are ce cauta in Parchet. Din ce am vazut in ultimii ani nu schimbarile frecvente de legislatie i-au determinat pe unii procurori sa se transforme in altceva si sa-si stramute domeniul preocuparilor „profesionale” din cel judiciar in cel … politic. De chestiile astea se teme viitorul sef al acestei sectii speciale!!??!! Astea sunt framantarile sale!!??!! Pai, cred ca s-a facut o alegere gresita. Alt catindat mai aveti? Atentie!!! Examenele luate cu punctaj asa mare releva o persoana cu o foarte buna memorie. De la un om cu o foarte buna memorie la un bun profesionist este insa ceva distanta. Si elefantul are o memorie extraordinara, dar asta nu-l transforma in academician. Oarice rezultate profesionale concrete, notabile are acest domn? Ca, sincer sa fiu, pozitia lui de adjunct al Inspectiei Judiciare – controlor, adica, sau inspector, sau luft-inspector, daca cunoasteti jargonul – nu stiu cat a avut si are de a face cu ce fac procurorii de caz, aia de trag la saiba in domeniu.

  2. frecvenţa ridicată, păi infractorul este superior procurorului?, că ei nu s-au plâns şi dacă s-au plâns li s-a spus că nimeni nu poate invoca necunoaştererea legii.imaginea procurorului?. procurorul trebuie să fie anonim sau dacă vrea să fie public atunci să fie şi cu reproşurile , nu să se spună că este atacată justiţia. la fel ca macovei care in reforma justiţiei a menţionat de două ori in 64 pagini „justiţiabilul” şi odată despre raspunderea magistratului”nu răspunde”. primul lucru care trebuie să-l înţeleagă este că procurorul nu este magistrat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.