Citiți și nu vă minunați

Ungaria laudă relațiile economice excelente pe care le are cu România. 

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a vorbit de schimburi comerciale la un nivel record înregistrate anul trecut între România şi Ungaria, el subliniind că, pentru ţara sa, România a devenit a treia piaţă de export.

”Pentru noi, dezvoltarea continuă a colaborării cu România este o prioritate strategică foarte importantă. Acest lucru are multe cauze, doresc să subliniez doar două. În primul rând, comunitatea maghiară care trăieşte în ţară, care ne leagă, şi suntem mândri de faptul că comunitatea maghiară din România, prin reprezentarea politică, poate contribui la performanţa României. Al doilea aspect, a doua cauză este faptul că colaborarea economică româno-maghiară este în continuă dezvoltare. Anul trecut am bătut recordul de schimburi comerciale, schimburile comerciale au depăşit 12 miliarde de euro şi astfel a treia cea mai importantă piaţă de export pentru Ungaria este România”, a declarat marţi, la Bucureşti, Péter Szijjártó.
Afirmaţia a fost făcută în contextul în care oficialul ungar se află la Bucureşti, unde a semnat, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, un acord între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii Drumului Expres Salonta şi Békéscsaba-Méhkerék.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

10 Comentarii

  1. Păi lapte și brânzeturi din marketuri e de la Ungaria cu roșu al verde pe pungă, zarzavaturi de la ei, paste făinoase de la Ungaria cu roșu al verde pe pungă, afacerile UDMR cu Ungaria merg ca unse, de la Sibiu la Arad pe autostradă pe ambele sensuri de mers numai benzinării MOL cu stâlpul cel mai înalt având în vârf o formă ca Ardealului de Nord vizibilă din zare tot roșu alb verde și câte or mai fi. Polonezii se pot lăuda și mai tare că ei ei pe lângă mere au Pepco cu de toate și au și magazine proprii de haine. România nimic, amintirea unei economii performante. Nu mai fac succes barzii prin concerte cu “am vazut la telejurnal fabrici și uzine și cașcaval”, în locul lor la TV cântă Salam, Guță și guriste buzate vopsite de plâng copii, sau bătând apa în piuă cum zice CNN și alții pe Gâdea, Tudor, Ciutacu, etc… Ministrul nostru de externe nu le are cu exportul, cu oamenii de afaceri, dânsul organizează excursii pentru cuplul prezidențial. Și jalea ne răpune…

  2. Si? Ce e rau in asta? De moment ce romania nu produce mai nimic e normal sa importe.
    Daca ptr Germania (prima tara de export a HU) sunt bune produsele unguresti, nu vad de ce n-ar fi bune si ptr noi.
    Ideal ar fi sa producem noi. Dar nu se intampla iar cand o facem, o facem scump si de proasta calitate.

  3. Desigur în poză se vede doar steagul Ungariei, domnul ministru Grindeanu cam neinstruit la protocol se plasează astfel ca să acopere drapelul României.

  4. Nu ma minunez.
    De la malaiul Kukorica pana la aluatul de paine refrigerat trimise din Ungaria, multe produse de mancare sunt importate din Ungaria.

  5. Suntem varza ! Nu mai avem productie si evident nici export ! Piata romaneasca de produse alimentare dar si de medicamente nu este aparata si este invadata de marfa ungureasca la dumping. Adica pentru a exporta in Romania guvernul ungar acorda subventii secrete (numai pentru exportul in Romania) menite ca in timp sa desfiinteze o serie de activitati economice romanesti care nu vor putea face fata concurentei. Dupa ce activitatea economica romaneasca este lichidata subventia secreta inceteaza si preturile marfii unguresti cresc revenind la normal….o forma de sabotaj?

  6. De ce? Asta inseamna ca Romania cu un potential economic important inainte este in deficit, nu mai are productie si nici fabrici de procesare a productiei, cu multi ani in urma s-a vorbit de distrugerea industriei laptelui din Bucovina. Cand eram mic un singur IAS dintr-un judet putea asigura hrana de la cereale, legume, carne/lapte pt cateva sute de mii de locuitori, dar atunci totul mergea la export. Acum este invers nu mai producem si importam sau de fapt, vanzand milioane de hectare proprietarii isi exporta produsele in tara de origine cum ar fi berbecutii sau vin de Murfatlar produs in Spania(asa scrie pe eticheta). Apoi am acceptat distrugerea industriei, inchiderea CTE, asa ca importam energie de la vecini care isi construiesc CTE-uri cu partenerul chinez, care detine peste 50 CTE nucleare, noua UE ne-a interzis si ne-am supus. Oare Romania mai produce macar un surub? Supunerea oarba cu personalitati esuate au transformat Romania intr-o piata in care altii dicteaza pretul.

  7. Hahaha, auzi la unul, ca un singur IAS asigura hrana unui judet pe timpul lui ceausescu. Vacile alea costelive si puii pe care poulatia ii numea ”fratii Petreus” pentru ca doar in pereche se apropiau de un kilogram. Si SMT -urile pline de harburi la reparat, combine care se defectau de trei ori pe zi la recoltat, elevii si militarii care trebuiau sa asigure culegerea celebrei recolte …. Sa mai zic? Cam asta era agricultura lui ceausescu, cei care nu nu ati trait pe vremea aceea.

  8. Toate alea asa cum erau, macar erau si se platea cu agricultura aia datoria tarii. Azi, nimeni nu face nimic numai vinde, ne-au vandut cu totul tocmai pentru ca au putut, pentru ca nu mai exista nici armata si nici elevii aceea constiinciosi care de bine de rau tineau locul combainelor care se defectau. Acei elevi astazi nu invata sa minceasca, ei tin tellefoanele in maini si cam atat.

  9. Votați psdpnludmr pentru bunăstarea puilor lui ivan Ilici Iliescu. De 33 de ani, udmr e la guvernare, mai mult decât oricare partid românesc. Atunci de ce vă mirați de „bunele” relații între cele două boboare prietene?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.