Consilieri antidrog, la grădiniță

Consilierii antidrog, prezenți la grădiniță. Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog din cadrul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog vor fi prezenţi permanent în grădiniţe, şcoli şi licee pe tot parcursul noului an şcolar. Astfel, ei vor oferi informaţii şi suport specializat în beneficiul dascălilor, părinţilor şi elevilor .

De altfel, reprezentanţii ANA au fost prezenţi, luni, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar, pentru a promova noua ofertă educaţională adresată copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar.

Proiectele de prevenire a consumului de droguri care vor fi derulate de specialiştii antidrog şi în acest an şcolar, în unităţile de învăţământ, sunt următoarele:

„Cum să creştem sănătoşi” – adresat copiilor de vârstă preşcolară (grădiniţă grupa mare) şi şcolară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos.

„ABC-ul emoţiilor” – proiect de formare şi consolidare a abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri şi se adresează copiilor din clasele I şi a II-a.

„Necenzurat” – adresat elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a; are o componentă pentru elevi şi una pentru părinţi, focusate pe îmbunătăţirea cunoştinţelor, dezvoltarea de abilităţi privind prevenirea consumului de droguri.

„Fred Goes Net” – proiect care constă într-un interviu iniţial şi o activitate de grup (Cursul FRED), adresându-se elevilor, care deja au experimentat consumul de droguri.

„Abilităţi pentru acţiune” – adresat elevilor din clasele a IX-a, ce are la bază programul Lions Quest – un program de învăţare socio-emoţională, eficient în domeniile învăţării socio-emoţionale, prevenirii consumului de droguri şi alcool, precum şi învăţării prin servicii în folosul comunităţii.

„Acţionăm just” – proiect care constă în realizarea de activităţi interactive de educaţie juridică în domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri, dar şi de prezentare a sistemului naţional de prevenire şi asistenţă a consumului de droguri, în mediul liceal.

„Mesajul meu antidrog” – unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal, sub forma unui concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare originală – culturală, artistică sau prin sport etc., opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

„Eu şi copilul meu” – proiect prin care sunt consolidate legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), dintre aceştia şi şcoală, aplicând sistematic metode fundamentate ştiinţific şi conţine activităţi interactive cu părinţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Ăsta e unul din motivele analfabetismului…
    Niste militzieni analfabeți dau lecții copiilor…
    Agenția antidrog e multi tasking…
    Comerț cu droguri,șantaj politic…acum educație…
    Militzica… educă -ti avortonii tai.e suficient

  2. #spalarea pe creieri a copiilor a inceput. parintii si-au vandut sufletele corporatiilor pentru a se indeparta de propiile progenituri si a beneficia „din plin” de „privilegiile” unei vieti insclavie. avem ce meritam.

  3. Păi trebe bre. La români e musai,. O leafă de ”consilier” pedofil e de români adevărați,.mai ales după filmul românesc prezentat in Canada,..de vuiește lumea

  4. Așa ceva este neconceput la nivel de gădiniță, cine a gândit ‘strategia’, face parte din resetarea individului începând de la vârste fragede ?!

  5. De ce? Ii asigura ca au asigurat consumul oricand si oriunde???! Ce jeguri infecte, ocolesc locurile unde pute a drog/consum iarba pentru a ajunge la nevinovatii minori care abia au deschis ochii in lume! Breee, pute de te rupe, iti distruge sistemul nervos si stomacul cand treci prin zona lor, nu e permanent dar este!

  6. Regimul Fanariot Johannis sufoca Bugetul – si asa anemic – cu Joburi Gloabliste Inutile.
    „Consilierii” cu Adictie la Droguri Tari le vor Demonstra Copiilor cit de Nociv este Regimul Fanariot pe Viu.
    Romania Valea Plingerii !

  7. Acum vreau să văd reacția agenției protecția copilului!…
    Bă nenorociților, cum să traumstizezi niște copilași cu prezența miliției în grădinițe?…
    În grădinițe conform legii nu au voie să intre decât angajații grădinițelor și părinții copiilor!…
    Nu ai voie să faci poze, nu ai voie să comunici cu cei mici…E lege bă nenorociților!!!!

  8. Nu vor face decât să le stârnească interesul și mai mult de la vârste fragede … să ii spui unui copil să nu facă in realitate le dai idei și ii inciți in curiozități mișcările sunt penibile …

  9. Am crezut că vorbăria inutilă de la ședințele de sindicat și PCR nu va fi întrecută de nimic. Dar era ceva de rutină care nu ștergea creierul fiindcă nu asculta nimeni. Acum este o imbecilizare fără seamăn. “Cum să creştem sănătoşi” – adresat copiilor de vârstă preşcolară (grădiniţă grupa mare) şi şcolară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos. Deci copii vin acasă și le explică părinților care nu știu de unde să scoată bani ca să pună ceva pe masă și ujină la gradiniță și școală și copilul le explică cum e stilul de viață sănătos. Este o ruptură între îmbuibații cu salarii speciale și România profundă de necrezut. Drogurile ajung în țară și sunt distribuite sub acoperirea Poliției, Jandarmeriei, vameșilor și Agenției Antidrog. După care culmea țipă droguri!

  10. În loc să blocheze intrarea drogurilor în țară și să anihileze distribuitorii pentru ce e plătită gras,?Agenția Antidrog se ocupă “dezvoltarea de abilităţi privind prevenirea consumului de droguri” CE abilități trebuie să aibă copii la pubertate ca prevină consumul de droguri? Și culmea stupizeniei: “Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog vor consolidate legăturile afective dintre membrii familiei părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil!” Cum ne-am iubit copii, cum ne-am iubit soți soție, și cum s-au iubit frații între ei până să apară “specialiștii” Acenției Antridrog?

  11. Sa vedem cum o sa reactioneze societatea rromana cand o sa vina si consilierii LGBTQ+ in gradinite…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.