Constanța: Explozii în zona depoului de tramvaie

UPDATE Incendiul din zona industrială a Constanței a pornit inițial de la o magazie în care se aflau depozitate circa 30 de tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi, potrivit DSU.

UPDATE
Autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT după cele trei explozii urmate de incendiu izbucnit la depozitul de aluminiu.
Populația din Constanța este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona incendiului.

În zona industrială Constanța sunt degajări mari de fum și noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiți să închidă geamurile.
La misiunea de stingere a incendiullui intervin 49 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere, o autospecială CNRN, două autoscări, trei ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin și 10 servanți, cu două autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situații de urgență.

Incendiul se manifestă la o magazie, pe circa 500 de metri pătrați, în care este depozitat carton bituminos, iar salvatorii deruleaza misiuni de protejare a celulelor, cu var, pentru a nu permite extinderea incendiului.

Trei explozii s-au auzit, sâmbătă, în zona depoului de tramvaie din Constanța. Primele informații arată că este vorba de un incendiu care arde cu flacără într-o magazie de aluminiu.
Nu au fost raportate victime.

Trei explozii s-au auzit, sâmbătă, în zona depoului de tramvaie din Constanța. Primele informații arată că este vorba de un incendiu care arde cu flacără într-o magazie de aluminiu.

Primele informații arată că incendiul a izbucnit într-o magazie de aluminiu, în zona depoului de tramvaie din Constanța
Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 40de metri pătrați, la fabrica de BCA Celco.

Apelul la 112 a anunțat trei explozii și fum alb gros.
Intervin, la ora transmiterii știri, mai multe autospeciale ale ISU Dobrogea Constanța și ambulanțe.

Deocamdată nu se știe dacă sunt persoane rănite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. „Exerciti”” la Marea Neagra adica.
    Defender-ul britanic care a starnit rusii avusese ca misiune exercitii pompieristice cu ukrainenii la Odessa pt situatii de incendiu si avarii. Focurile s-au nimerit insa la noi. Poate vin sa ne „ajute… mai e timp pana pe 10 iulie… Vai de turul nostru!

  2. sunt urmarile scolilor facute prin corespondenta.
    Diplome luate le Balti, Tr. Severin, Baile Herculane, Alexantria.
    Fabrici vandute pe nimic, la toti cocalarii.
    Maine va exploda si Cernavoda si vom trage obloanele!

  3. Afurisit aluminiul acesta nene, foarte inflamabil! Te pomeneasti ca o fi fost sub forma de pilitura si era amestecat cu oxid de fier, caci altfel aluminiul nu prea are sanse sa arda.

  4. @Kuku Bau: „Aluminiu (pulbere sau praf)
    Element in stare metalica. In natura se gaseste sub forma de bauxita, de crioilit, de feldspati, de mica, argile etc. Se obtine din bauxita dupa schema: macinare→ tratament alcalin:aluminat →hidroliza: AL (OH)3 → dizolvare in criolet topit → electroliza → AL.
    Pericol de:
    -incendiu: metal argintiu, cu densitatea de 2,702, punctul de topire 658,7oC. Punctul de fierber 2500oC. Putere calorifica 7 430 kcal/kg. Al este solubil in acid clorhidric, in acid sulfuric, in baze. Este insolubil in acid azotic. Este rezistent la actiunea agentilor chimici, deoarece se acopera la suprafata cu o pelicula de oxid de aluminiu.
    Aschiile si praful de aluminiu se pot aprinde sub efectul local al unor surse de aprindere cu o energie neinsemnata (flacara de chibrit, scanteie etc.).” Asa ca e posibil ca vreun angajat sa-si fi aruncat chistocul de la tigare pe mormanul de aluminu. Asta-i Romania moderna. La o aruncatura de bat de Bucuresti s-au descoperit 15o tone de agent Orange, dexfoliant vegetal deosebit de toxic care a fost folosit masiv de amerloci in Vietnamul de Nord. Cum a intrat in tara Orange-ul asta nu mai aghiuta stie??? Si la ce trebuinta ar fi fost folosit tot aghiuta stie??? In rest SRI e foarte vigilenta si vegheaza la linistea nostra. Asa ca putem dormi linistiti „SRI vegeheaza pentru noi” mai ceva ca Vantu.

  5. „Incendiul se manifestă în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acționează cu nisip”, anunță DSU.”

  6. Este adevarat, suntem tari de tot!!! Numai in Romania se putea intampla asa ceva. „Începând cu anul 2003, tone de Agent Orange au ajuns în România, prin Vama Borș, destinația finală fiind Africa de Sud, via portul Constanța. În acte, otrava figura drept ”hormoni de creștere pentru animale”. Doar că butoaiele cu substanța chimică au rămas la un depozit din Bragadiru, iar locuitorii din zona respectivă au aflat de la TV că sunt vechii cu o bombă chimică.
    Cu toate că acest caz este deja cunoscut, având în vedere că reprezintă o amenințare pentru zona Capitalei și zonele limitrofe, autorităților pare că li s-a șters memoria când vine vorba despre acest subiect.
    „Atâta timp cât acele substanțe sunt depozitate într-o locație păzită, închisă cu sigilii, parchetul consideră că nu este o problemă de siguranță națională sau pentru cetățenii din Bragadiru”, a spus Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.
    Doar că realitatea este cu totul alta, spun jurnaliștii de la Observator.
    Totul a început în 2016. Proprietarul halei susține că spațiul a fost închiriat unei firme din Oneşti, iar, după ce s-a deschis ancheta, Parchetul ar fi vrut să îi lase produsele în custodie.””În ultimii ani, circa 172 de tone de Agent Orange au ajuns în România. Tirurile au plecat din Germania, au trecut prin cinci vămi, și au ajuns la depozitul din Bragadiru. Bomba chimică trebuia să ajungă în Africa de Sud, via portul Constanța.
    „M-am deplasat în Germania, la firma ****, care a pus pe internet că are de vânzare nişte chimicale. Am încărcat 10 camioane cu produsele respective şi le-am adus aici. Marfa nu prezintă niciun pericol ecologic şi toxicologic”, a spus unul dintre suspecții în acest dosar.”

  7. Petromidia … depozitele care explodeaza … sanatate curata, ce mai ! … sa tot mergi la Mamaia, la fițe, in costum de cosmonaut pe plaja …

  8. Importurile de orice facute cu acceptul „***”, dau foc tarii si e…bine asa! Nu avem decat un slogan bazat pe ioc cu numele justitie reala dar si sri par complice la toate aceste distrugeri.

  9. Pe noi nu trebuie sa ne mai atace nimeni, dusmanii nostri trebuie sa aiba doar rabdare cat cuprinde, noi ne distrugem singuri tara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.