Coronavirus: Scade numărul cazurilor din ATI

Peste 8.400 de noi cazuri de Covid și 164 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat marți Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.461 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 3.704 mai mult decât în ziua anterioară. 1.083 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până marți, în România au fost înregistrate 2.741.945 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 110.961 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.510.046 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până marți, 63.578 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 164 de decese (100 bărbați și 64 femei), dintre care 18 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița,Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 164 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de de vârstă 20-29 de ani, unul la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 14 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 48 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 72 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

163 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 164 de pacienți decedați, 139 au fost nevaccinați și 25 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Au fost raportate 18 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Brăila, Cluj, Ilfov, Vâlcea și Municipiul București, 3 în luna octombrie 2021, unul în luna ianuarie 2022 și 14 în februarie 2022.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 6.588, cu 695 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 892 de persoane, cu 31 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 892 de pacienți internați la ATI, 780 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 379 sunt minori, 373 fiind internați în secții, cu 43 mai puțin decât în ziua anterioară, și 6 la ATI, similar cu ziua anterioară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Bineinteles ca scad, ca doar acum romanii trebuie sa fie montati impotriva Rusiei, pentru a aproba implicarea Romaniei in razboiul contra Moscovei!

  2. Hai sa urmarim actiunea „reduceri pat salon” dupa covid! Unde vor fi relocate sau vandute.

  3. Normal ,acum trebuie să fi strain în românia ca să ai parte de asistență medicală!! ..

  4. Ca: „daca scade numarul de cazuri la ATI ne relaxam” Unde este RELAXAREA lu’ Rafila in stepa Rusa in Ucraina?

  5. Să mai zică cineva că războiul nu e sănătate curată.
    S-au dus p.. de suflet și covid, și prezicerile lui Jurma sau alți experți.
    Cum bine ziceam eu când eram mai bătrân: o manipulare spală pe alta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.