Cum, domnule, să spui că iei măsuri ca să aduci inflația la 8%, când BNR a zis 7,1%??

Critici după întâlnirea liderilor Coaliției cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, a dezvăluit că discuţia cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi premierul Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, a vizat un plan de acţiune pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan de investiţii de 250 miliarde lei. Prin aceste măsuri, a spus Ciucă, actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei.

El a fost aspru criticat de economistul Bogdan Glăvan. ”Cum, domnule, să vii acum și să spui că iei măsuri ca să aduci inflația la 8%, când BNR a estimat din luna mai că inflația se va reduce la 7,1%?? Adică ce faci? Vrei să o crești? Nu doar BNR, dar și Comisia Națională de Prognoză estimează o inflație mai mică de 8%; în data de 5 mai a estimat o inflație de 7,4%. Așadar, repet: ce fac acești domni astăzi, își propun să scadă inflația mai lent decât și-au propus acum două luni?  Întâlnirea de azi ar fi avut sens dacă și-ar fi propus să ducă inflația, de exemplu, la 6%; sau la 5%, dar nu la 8%. Ce clovni. Papă banii poporului fără să producă nimic”, a afirmat Glăvan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Cosmin Pam Matei 4636 Articole
Author

12 Comentarii

  1. BNR spune o inflație …noi trăim alta …este și normal să vorbească de o alta ….cred că era bine dacă Dobânda creștea cu 7 % (dar ce să vezi de la 1000 lei a crescut cu 1730 adică cu 730 de lei lunar ) probabil că 7% sau 70% ….

  2. Despre ce inflație vorbesc celenteratele astea fără creier? Prețurile la alimentele de bază s-au scumpit și cu 80%, energia cu peste 30%, iar ei ne mestecă rahat la ore de mare audiență despre 7-8% inflație, când ea este de cel puțin 17%, cea mai mare din spațiul european după Ungaria? Decât să-l pui pe retardatul ăsta intelectual, analfabetul ăsta funcțional de Ciucă să emită păreri în eter despre economie mai bine cerem consiliul economic străin și miniștri din Danemarca!

  3. & Dacă nu vă convine programul BNR puteți schimba pe alte postruri TV, ? BNR , ”televiziunea” lu’ guvernatoru’, de unde dacă ar fi înlocuit nu l-ați mai putea vedea decât prin parcuri, ?

  4. & Observați și că are atitudini de bancher, știe să strângă mâna, să zâmbească, ?

  5. *Știe , mă știe , crezi tu că nu știe *, tartorul Isarescu , că diferența de 1% este *peșcheșul pe care Bercea *trebă să-l dea la Stăpân cu ocazia instalării . Pe bulibașa l-a luat *gura pe dinainte , dar o *scaldă ei . Ca și cu procentul datoriei externe din PIB , care până într-o dimineață senină când scrie pe noi ^Greece^ , e tot 50% . Noi ziceam că i-a pus *sula-n coaste să aducă Tezaurul de la LONDON .Dar ce-i *trebă lui ^șucăr cu ANGLEA, are destule MAHMUDELE!

  6. Pentru angajatori, creșterile salariale vin cu un preț: ori renunță la câteva puncte procentuale din marja de profit, ori transferă în preț majorările de salarii, ori o combinație între cele două.
    Majorarile de salarii la bugetari -ex in Educatie-maresc strict inflatia, ca profit la bugetari, nexam

  7. Cand ajungi să nu mai ai nimic, poți pune oricât procentul de inflație…pe cine mai interesează!…
    O țară săracă, pardon un popor sărac ca al nostru nu-l mai deranjează prostiile astea…
    Bandiții ăștia nu citesc rapoartele uniunii europene cu referire la situația țării sau coloniei…?
    Avem cel mai mic nivel de trai din europa!…

  8. Ce ne-a adus Rivoluția este transformarea profesorului de istorie în Istoric, a profesorului se științele naturii în Biolog, a contabilului în Economist, etc… De absolvenți de drept pe diverse funcții, de sociologi, de psihologi și de Economiști e plin podul României. Și sistematic economiștii Păun, sau economiștii Glavan, sau alți economiști, dar musai din opoziție, rămași fară “coledzi” dau cu părerea ca cu nuca-n perete despre inflație, deflație, dobânzi, creștere economică…

  9. Aşa e în colonie… iei şi pielea de pe fraier, dacă îţi poruncesc stăpânii!

  10. Întreb? La BNR salariile sunt la un alt nivel, asta deoarece BNR are in fișa postului de a menține inflația într-o marja de 0-2%. Avem inflație de 50-60%. Lejer va dau exemple și de 100%. Și-a majorat BNR veniturile angajaților doar cu 15% așa cum se lauda ei că e inflația, sau nu și le-au majorat deloc. Faptul că a depășit inflația 2% este tras cineva la răspundere în BNR? Sau cel puțin să nu își mai dea bonusuri de performanta, sporuri de stress… Întreb și eu, având în vedere că pe o pâine de la 2.7 lei dau 5 lei, pe un covrig de la 1 lei dau 2, pe o scândură dau de la 600 lei MC și 1000 de lei acum și tot așa.

  11. „SĂRĂCIA POPORULUI ESTE DETERMINATĂ DE 1) POPORUL SĂRAC ÎN PRIMUL RÂND”-(LENE,LIPSĂ DE CALIFICARE,AUTOMULȚUMIRE CU AJUTOARE,VOICHERE,PACHETE); 2)DE CALAMITĂȚI NATURALE :CUTREMURE DEVASTATOARE, INUNDAȚII GENERALIZATE(1970), SECETĂ DE LUNGĂ DURATĂ–AU FOST ȘI PÂNĂ ÎN 1990 DAR ATUNCI AVEAM ARMATĂ,CONDUCĂTOR ȘI FORȚĂ DE MUNCĂ–,;3) ȚARA ESTE SUB OCUPAȚIE STRĂINĂ ȘI PUR ȘI SIMPLU MULSĂ DE STRĂINI ….Ș.A.M.D.! SĂ AI CEL MAI „ÎNDELUNGAT” GUVERNATOR LA BNR CARE SĂ NU SE BÂLBÂIE CÂND ZICE: INFLAȚIA SCADE-PREȚURILE CRESC-MI SE PARE CULMEA-CULMILOR DISPREȚUITOARE!

  12. @Eror 404: Pai vezi ca nu stii? Cei 7% sunt in plus la rata dobanzii, dar dobanda calculata la intreaga perioada de creditare duce la o crestere a ratei de credit. Hai, grabiti-va sa va achitati ratele, ca trebuie sa finalizam un nou sediu de banca si mai avem si de mers in Maldive ca acusi se termina vara!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.