Cum s-a descurcat Antibiotice Iași pe timp de pandemie

Compania Antibiotice Iași, deținută de Ministerul Sănătății, a reușit în ultimele trei luni să onoreze toate comenzile către spitalele din România, a reușit să vândă în continuare în Marea Britanie, principalul client pentru medicamentele anti-infecțioase injectabile, și a reluat producția unor medicamente care ”par veșnice și de demult”. Invitat în cadrul video-conferinței „Sănătate şi Farma – Reacţia medicală la agresiunea pandemică” organizată de Bursa, directorul general al societății, Ioan Nani, a spus că prezența companiei în state precum Asia de Sud-Est a fost neîntreruptă, ”acolo unde spitalele au primit de la noi medicamentele în tratamentul asociativ”. ”Se pun mereu întrebări cum s-a adaptat industria farmaceutică în această perioadă. Ne-am adaptat cum de fapt s-au adaptat toţi oamenii din lume, cu măsuri din cele mai restrictive, cu măsuri care au vizat în primul rând protecţia salariaţilor pentru că fără ei eforturile noastre de a fi folositori într-o asemenea situaţie ar fi fost inutile. Faptul că lucrăm cu stocuri de siguranţă, la 45 de zile, la 90 de zile la anumite medicamente, a fost de fapt o măsură salvatoare având în vedere că perioada de urgenţă este iată urmată de o perioadă de relaxare în care va conta foarte mult modul în care oamenii vor învăţa să convieţuiască cu virusul şi în acelaşi timp să continuăm să trăim având grijă de sănătate”, a declarat Nani.

Potrivit acestuia, spitalele din țară a fost aprivizionate tot timpul de la Iași cu medicamente asociative tratamantului COVID-19 în condiţiile în care compania reprezintă principalul producător de medicamente anti-infecţioase beta-lactamice. ”La începutul crizei, lunile martie-aprilie, Antibiotice a reușit cu succes să contribuie la aprovizionarea tuturor spitalelor cu medicamente asociative pentru tratamentul COVID-19 si cu medicamente antiinfecțioase betalactamice, cefalosporine și carbapeneme, pentru pacienții cu afecțiuni asociate”, a afirmat acesta.

Nani a precizat că fenomenul COVID-19 a reprezentat momentul în care Antibiotice Iași și-a resetat strategia de producție. „Sigur că nu au avut un rol esenţial, dar acest fenomen (Covid-19 – n.r.) este un fenomen în care ne-am bătut de fapt cu un flagel nemaiîntâlnit şi care cu preponderenţă s-a revărsat asupra oamenilor cu multe afecţiuni asociate. A fost momentul în care a trebuit să vedem dacă putem să devenim în perspectivă promotorii sau producătorii unor tratamente alternative. De asemenea, am redat încredere românilor atunci când am reuşit să venim într-un termen extrem de scurt cu unele din tratamentele prezente în toate protocoalele OMS-ului. Le-am adus aproape imediat, le-am reprodus pentru că unele nu mai erau produse de ani de zile în ţară şi am reuşit datorită conexiunilor internaţionale să le aducem în prim-planul producţiei interne în termen de două săptămâni şi au fost trimise prin distribuitori în toate spitalele care au tratat COVID-19”, a mai spus Nani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Prenume predestinat „Nani Ion”, e clar, publicitatea de orice fel, avantajeaza societatile, vezi reclamele tv pe medicamente! Cel putin o intrebare, pentru ca au furnizat totul asa cum se lauda:
    – In care spitale au furnizat daca au fost inchise si in cele plantate temporar au murit pe banda rulanta?
    – De ce se plangeau cetatenii bagati fortat in hoteluri si chiar spital ca nu li se furnizeaza nicio bulina dar sunt sechestrati?

  2. @parere: Daca nu stiai, Orban a dat ordin ca toate medicamentele si materialele sanitare achizitionate din banu publici sa fie gestionate de ministerul sanatatii si sa fie repartizate beneficiarilor asa cum stabilesc factorii de decizie din guvern. Doar nu ai fi vrut ca directorul unei fabrici de medicamente sa cunoasca unde sunt cazati cei aflati in carantina si sa trimita prin curier cate un pachet cu medicamente.

  3. Ce treaba are directorul cu livrarea marfii cata vreme Antibiotice Iasi este in proprietatea statului si in consecinta coordonata de un guvern autoritar care se baga in toate? Omul isi face (bine) treaba impreuna cu cei de acolo de a produce medicamentele ce i se cer. Privatizarea acestei intreprinderi strategice ar fi inoportuna, dar mai stii! Foamea celor din PDLN este mare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.