Cum să folosești corect și eficient o periuță electrică?

Ai învățat vreodată cum să folosești o periuță de dinți electrică? Sau cum să-ți periezi dinții corect cu orice fel de periuță de dinți?

Periuțele electrice pot fi mai bune decât cele manuale, dar doar dacă sunt utilizate corect.
Dacă tehnica ta de periere este slabă, nu există periuță de dinți în lume care să îți curețe complet dinții.

Atât periuțele de dinți electrice cât și cele manuale sunt instrumente eficiente pentru a ne menține dinții curați și gura fericită. Pentru a curăța dinții corect, ar trebui să te periezi timp de două minute întregi, să perii fața, dar și partea din spate a dinților și să te asiguri că nu neglijezi dinții greu accesibili din spatele gurii.

Din păcate, majoritatea oamenilor nu se periază timp de două minute întregi și adesea omit unii dintre dinții lor. Aici, intră în joc periuțele de dinți electrice. În acest articol, o să vedem ce periuțe electrice sunt mai eficiente, cine poate beneficia de ele și cum trebuie folosite în mod eficient.

Beneficiile folosirii periuțe electrice

Când ne periem cu periuțele de dinți manuale, facem în medie aproximativ trei sute de mișcări pe minut. O periuță electrică poate efectua mii sau chiar zeci de mii de mișcări în aceeași perioadă de timp. Așadar, nu putem compara puterea de periere manuală cu cea a periuțelor electrice.

Toată lumea poate beneficia de folosirea periuțelor de dinți electrice. Cu toate acestea, ele pot fi eficiente în mod particular pentru:

Persoanele care au dificultăți în utilizarea mâinilor. Periuțele de dinți electrice necesită mai puțin efort și dexteritate pentru a fi utilizate și vă pot ajuta să vă curățați dinții eficient.

Copiii mici. Majoritatea copiilor mici încă își dezvoltă tehnica de periere, astfel încât poate să nu perieze efectiv. Mulți copii găsesc periuțele de dinți electrice mai distractive decât cele manuale, ceea ce face mai ușor pentru părinți să îi încurajeze să își perieze dinții.

Persoanele cu aparate dentare. Periuțele electrice pot curăța eficient în spatele și în jurul aparatelor dentare, iar capetele lor mai mici fac mai ușor ajungerea la acele locuri greu accesibile.

Persoanele cu o cantitate mare de tartru acumulat. Dacă stomatologul sau/și igienistul dentar v-au menționat că aveți o cantitate mare de tartru pe dinți, este posibil să nu vă periați dantura în mod eficient. O periuță de dinți electrică vă poate ajuta să vă îmbunătățiți tehnica de periaj și să vă mențineți gura sănătoasă și îngrijită.

Utilizarea eficientă a periuței de dinți electrice

Multe periuțe de dinți electrice au un cronometru încorporat de două minute, care te poate ajuta să te asiguri că îți periezi suficient timp dinții. Unele modele includ chiar și un cronometru care sună la fiecare treizeci de secunde pentru a te ajuta să treci la următoarea secțiune a gurii. Când îți periezi dinții, ar trebui să împarți gura în patru secțiuni:

  • partea din față a dinților;
  • partea din spate a dinților;
  • suprafețele de mestecat ale dinților și partea din spate a dinților;
  • limba și palatul;

Când folosești o periuță electrică, nu este necesar să apesi cu putere sau să freci intens când te periezi. În schimb, ghidează periuța cu grijă pe măsură ce se rotește. Unele modele de periuțe electrice includ senzori de presiune care îți vor indica dacă apeși prea tare.
În funcție de mărimea dinților tăi și de mărimea capului periuței, ar trebui să îți periezi aproximativ câte un dinte pe rând.

Cum să folosești periuța de dinți electrică?

Înainte de a începe să te speli pe dinți, asigură-te că periuța ta de dinți electrică este încărcată.
De asemenea, ar trebui să folosești ața dentară înainte de a începe periajul.

Când începi să te speli pe dinți, ține periuța într-u un unghi de 45 de grade, la fel cum ai face dacă ai folosi o periuță de dinți manuală. Începe cu suprafețele exterioare ale dinților și ghidează ușor capul periuței lent de la un dinte la altul.

Când ai terminat suprafețele exterioare ale dinților, repetă acțiunile pe suprafețele interioare, apoi din nou pe zonele de mestecat ale dinților. Nu uita să periezi și dinții din spate!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.