Cum și-a dat ministrul Educației cu stângu-n dreptu’

Cum și-a dat ministrul Educației cu stângu-n dreptu’. Monica Anisie a fost prinsă pe picior greșit de reprezentanții ALDE.  „Guvernul Orban s-a văitat că nu are bani pentru tablete, însă în noiembrie 2019 dna Anisie spunea senin că nu are ce să facă la Educație cu 6% din PIB!“ susțin reprezentanții ALDE. În sprijinul declarațiilor lor, aceștia vin și cu dovezi.

„Odată cu pandemia de coronavirus, Ministerul Educației a emis un ordin prin care a făcut obligatorie școala online, creând o gravă discriminare în rândul copiilor. Asta în condițiile în care, conform unui studiu IRES, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la laptop, tabletă, desktop e de peste 900.000, cu mult peste evaluarea Ministerului Educației! Monica Anisie declara că, potrivit unei estimări preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online. Aceeași estimare pe care au mers guvernanții când au alocat fonduri doar pentru 250.000 de tablete.

Însă, toată această problemă putea fi rezolvată dacă Educația ar fi primit o alocare mai mare din PIB! Dar ce să faci când la Educație ai o doamnă care spune senin că nu știe ce să facă dacă are 6% din PIB alocați pentru Educație…

Da, dacă aveam alocați la educație aproape 6% din PIB, atunci erau bani pentru tabletele copiilor, erau fonduri necesare pentru a pune în funcțiune un învățământ online așa cum trebuie.

„Hai să spunem că astăzi ni se dau cei 6% din PIB. Astăzi! Dar eu, pe construcția pe care o am acum, cu cei 6% nu am ce să fac”, spunea dna Anisie în noiembrie 2019.

În oamenii aștia trebuie să ne încredem noi că vor duce cu bine la capăt examenele finale pentru clasele a VIII-a și a XII-a, că vor fi capabili să pregătească anul școlar viitor astfel încât copiii să fie în siguranță…

P.S. Dna Anisie este încă un ministru din Cabinetul Orban care a primit vot de neîncredere din partea Parlamentului la moțiunea simplă din această săptămână împotriva sa!“, precizează reprezentanții ALDE.

#educatie #invatamant #guvern #PNL #esec

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Nu stiu cum de multi oameni nu vad adevarul din orice colt in orice domeniu inclusiv domeniul strainataturilor! Atata timp cat totul se invarte in jurul politicii si politicienilor, nu poti avea incredere in ceea ce hotarasc acestia din cauza minciunilor repetate si a faptelor care nu coincid cu ceea ce se cere cetateanului de rand! Toti traim in MORISCA MANIPULARILOR PRIN MINCIUNI CRASE de oriunde, mai ales cand vor sa se apere ca sunt straineze! Se spunea mereu de stiri false, dar, nu trebuie sa te chinui sa vezi, sa observi falsitatea si interesele in absolut orice politician sau scaunar.ro ori strainez, toti mint si imprastie ura mai mult decat respira! Si pot da exemple destule: urletul cu deseurile din plastic(bidoane, pungi si orice din plastic), nu se vrea inchiderea acestor fabrici sau interzis la import/export, la fel si in invatamant-educatie, daca nu se stopeaza tot raul din baza de cei care au puterea la indemana, degeaba te latri ca un/o tuta la altii! De fiecare data, priviti-le muianul vorbitorilor si apoi vedeti cum latra aiurea sa te irite la maxim!

  2. Nu de azi sau ieri se vorbeste despre cum se va incheia anul scolar/universitar precum si admiterea in inv. superior.Cred ca nu este corect ca elevii/studentii din anii terminali sa incheie studiile cu doar o jumatate din materia ce trebuia parcursa.Este nedrept fata de cei din anul precedent.Las la o parte faptul ca numarul probelor de absolvire , atat al gimnaziului cat si al liceuluis-a micsorat fata de anii ’60-’70.Ni se toaca la cap , cu orice prilej ca INVATAMANTUL trebuie reformat , regandit , simplificat etc, etc.Se imprumuta trunchiat fragmente din operele unor nume mari care si-au spus cuvantul despre educatie si se incearca inocularea unui asa zis principiu ca INVATAREA ESTE UN JOC , copilul trebuie sa simta ca ludicul in ceea ce face la scoala.Este si asta o parere insa nu cred ca totul trebuie luat in JOACA.Pregatirea pentru viata se face intr-o anumita masura si prin scoala , iar acolo prin MUNCA,EFORT.Blamam scoala din anii antriori lui ’89 , dar uitam ca cei formati prin anii ’50-60-80 sunt cei care au scos TARA din nenorocirile lasate de urmarile razboiului sau foametei din anii 46-47.Ei au modernizat tara , la acea vreme , si cat s-a putut , prin eforturi proprii , cu SUFLARE CULTURALA de aici , cu SPECIALISTI scoliti de EA de aici. Cu ei s-au platit daunele externe , s-a strans ceva si in visteia tarii , asa incat noua putere de dupa acel an sa intre fara datorii si obligatii , ba chiar avand si de incasat de la unele investitii externe.Toate s-au dus pe apa sambetei!Marile unitati de productie animariera au fost lichidate , industria data la fier vechi.Si acum il am pe retina pe „emanatul” Petre Roman care lua in bataie de joc industra noastra , facand glume jegoase despre Uzina de apa grea , locomotive , vagoane s.a.Chiar si acum isi labarteaza gura pe la diferite televiziuni de casa cand locul lui trebiua sa fie de mult timp , si pe ani indelungati dupa gratii.

  3. Nu putem sa dam bani la Educatie, ati innebunit, vreti sa avem peste 20 de ani o generatie de tineri scoliti si constienti de rolul lor in societate?
    Nu, tinerii trebuie sa stea pe facebook si sa posteze pisici si selfie-uri, sa fie cat mai analfabeti, ca sa cumpere Ficatostop, sa-si faca un credit la bancile-minune care cumpara Romania din pix si sa vizioneze drame cutremuratoare la Acces Direct. Atat! Ce-i prea mult strica.
    Si oricum, ne trebuie bani pentru rachete. N-avem bani de paine.

  4. Sunt convins ca Ministerul Educatiei va cumpara tabletele pentru elevii saraci.Chiar imi place de doamna Monica!

  5. Nu de azi sau ieri se vorbeste despre cum se va incheia anul scolar/universitar precum si admiterea in inv. superior.Cred ca nu este corect ca elevii/studentii din anii terminali sa incheie studiile cu doar o jumatate din materia ce trebuia parcursa.Este nedrept fata de cei din anul precedent.Las la o parte faptul ca numarul probelor de absolvire , atat al gimnaziului cat si al liceuluis-a micsorat fata de anii ’60-’70.Ni se toaca la cap , cu orice prilej ca INVATAMANTUL trebuie reformat , regandit , simplificat etc, etc.Se imprumuta trunchiat fragmente din operele unor nume mari care si-au spus cuvantul despre educatie si se incearca inocularea unui asa zis principiu ca INVATAREA ESTE UN JOC , copilul trebuie sa simta ca ludicul in ceea ce face la scoala.Este si asta o parere insa nu cred ca totul trebuie luat in JOACA.Pregatirea pentru viata se face intr-o anumita masura si prin scoala , iar acolo prin MUNCA,EFORT.Blamam scoala din anii antriori lui ’89 , dar uitam ca cei formati prin anii ’50-60-80 sunt cei care au scos TARA din nenorocirile lasate de urmarile razboiului sau foametei din anii 46-47.Ei au modernizat tara , la acea vreme , si cat s-a putut , prin eforturi proprii , cu SUFLARE CULTURALA de aici , cu SPECIALISTI scoliti de EA de aici. Cu ei s-au platit daunele externe , s-a strans ceva si in visteia tarii , asa incat noua putere de dupa acel an sa intre fara datorii si obligatii , ba chiar avand si de incasat de la unele investitii externe.Toate s-au dus pe apa sambetei!Marile unitati de productie animariera au fost lichidate , industria data la fier vechi.Si acum il am pe retina pe „emanatul” Petre Roman care lua in bataie de joc industra noastra , facand glume jegoase despre Uzina de apa grea , locomotive , vagoane s.a.

  6. Numai prosti in fruntea tuturor institutiilor statului roman!
    Dar subordonati securistilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.