De toată isprava – Românii, locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

România a obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu un punctaj cumulat de 1.963 de puncte din 2.400 posibile, a anunțat Ministerul Educaţiei joi seară.

”România obţine locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz şi un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, se desfăşoară la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

”Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I  în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat. Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României”, arată Ministerul Educaţiei.

De asemenea, potrivit ministerului, o performanţă remarcabilă a obţinut şi Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului 2 şi la categoria seniori.

Rezultatele României au fost obţinute prin:

  • Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)
  • Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul 2 in clasament)
  • Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie  – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti
  • Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti.

Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de: prof. Adrian Panaete – vice-preşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI)  – profesor la Colegiul Naţional ”A. T. Laurian” din Botoşani în calitate de Team-Leader şi Adrian Budău – co-preşedintele Societăţii ”Infoarena” , membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, în calitate de Deputy Leader.

La Balcaniada de la Maribor, România a mai fost reprezentată şi în Comitetul Ştiinţifică de alţi doi membri SEPI – dl. prof Ionel-Vasile Piţ-Rada de la Colegiul Naţional ”Traian” din Drobeta-Turnu-Severin şi doctorand Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford.

În cadrul General Assembly a competiţiei, la propunerea venită din partea delegaţiei din Republica Moldova, dl. Adrian Panaete a fost ales membru al Comitetului Internaţional    al Olimpiadei Balcanice de Informatică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

4 Comentarii

  1. Felicitări elevilor precum și părinților și profesorilor lor! Să ne bucurăm pentru succesul românilor noștri dar să ne îngrijorăm că „emolumentul „,îl vor culege statele neeșuate.

  2. hai bre și nu mă mai informa,. Te pomenești că totuși romania e țară balcanică,..??? Din centrul și sud estul europei ?? Nu pot crede..

  3. Poate ca scoateti un Antivirus similar cu avg dar fără firewall cu anti malware anti phishing si multe altele antivirusuri incluse in antivirus !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.