Prăbuşirea economiei româneşti, confirmată de INS

Economia s-a contractat cu 4,6% în primul semestru din 2020 faţă de perioadă a anului trecut, a reconfirmat marți Institutul Naţional de Statistică. Industria, comerţul şi activităţile culturale şi recreative au avut cele mai mari contribuţii negative la scăderea economică.

Deşi economia a scăzut mult în prima jumătate a anului, Guvernul rămâne optimist şi estimează o scădere economică de 3,9% pentru tot anul. În schimb, analiştii estimează o scădere economică cuprinsă între 6 şi 10% pentru 2020.

Scăderea economică de 4,6% din primul semestru al anului este similar cu bugetul anual alocat sănătăţii şi mai mult decât bugetul pe care îl primeşte educaţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Nu sunt fanul nimanui mai ales al „bogitoarelor” de profesie. Asa ca mai bine asteptam 2021 si tragem linie atunci

  2. Parca si vad ca acu’ apar Sica si Catu, pun graficul din imagine cu capul in jos (ma rog, mai degraba „in oglinda”) si incep sa se bata in piept ca : „Uite, avem crestere !”

  3. Asa taticule.
    Daca era Veorica, ala cu cormoranul si Andrusca sigur aveam crestere economica.

  4. Sa plateasca cei care nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu conform fisei postui ocupat, si cei care au lucrat in bataie de joc si nu pensionarii, copii plus cei cu salarii mizere!

  5. Urmaresc de mult timp lamentarile politice, pentru a justifica mentinerea a peste 50 % din populatia Romaniei in saracie, a unor personaje, mai degraba „nulitati umane” in procent de circa 90 % care au pus mana pe „fraiele Romaniei”, nu gratis, sustinute din afara pentru ca de asta au nevoie la conducerea tarii. Altfel, nu ar face strainii ce vor in Romania. Insa, am auzit foarte rar una din problemele finante ale Romaniei, sumele imense de bani dosite de straini care activeaza in Romania si care cu sprijinul clasei politice romanesti le trec frontierele tarii fara sa achite nici un leu tarii in care faca profituri grase. Toti politicienii fug ca dracul de tamaie de explicatii” despre asta, Romania si pana in 1990 si astazi in 2020, a produs si produce energie electrica, are toata infrastructura necesara, transportului, distributiei si incasarii energiei electrice, toate au fost insa vandute pe nimic strainilor … acum ne fie vandute de straini care incaseaza si profiturile imense care ar fi trebuit sa ramana in tara si investite in educatia, sanatates tinerilor care vor forma in viitor poporul roman, in sanatatea generatiilor care au transpirat sa construiasca mijloacele de producerea a energiei … etc, care popor ????, cand din cauza saraciei endemice, tineretul si nu numsi emigreaza in masa aproape. Clasa politica romaneasca, bine platita inclusiv cazare si transport gratis etc, are propriile interese fara legaturea cu romanii. Campaniile electorale, niste aranjamente politice prin care promit orice ii duce mintea sa obtina votul, promnisiuni fara nicio valoare si raman doar promisiuni in fata unui popor amarat si sarac. Priviti Romania care dupa 30 de ani de democratie de clan mafiot, nu are nici autostrazi, nici o alta infrastructura care sa arate valoarea unui popor cu atatea resurse naturale si umane, cu tinetele generatii care mai degraba vor ajunge in procent de circa 30 – 40 % analfabeti si asistati social decat urmasii unui popor onorabil.

  6. Asta o vede dimpotriva, crescand cu 4% dupa perioada de ,,cadere dezastruoasa” de pe timpul guvernarii PSD……[Leo]

  7. Daca scaderea pe primul semestru e de 4.6% in comparatie cu anul trecut, iar pe tot anul este de 3.9%, asta nu inseamna ca pe semestrul al doilea avem de fapt o crestere fata de semestrul 2 al anului trecut? Dar cifrele sunt reale, sau venite in plic la INS care doar le publica, dupa cum zic gurile rele…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.