La Gala ”Seniori de colecţie”. Rugăciunea are rol de cerere, de mulţumire, de laudă pentru Dumnezeu

Academicianul Leon Dănăilă a spus, prezent fiind la Gala ”Seniori de colecţie”, că nu a venit pentru glorie, ci pentru oameni.  Le-a explicat ce pot face pentru a ajuta creierul să funcționeze cât mai bine. Credinţa  este foarte importantă, a mai spus academicianul.  Să ai încredere în ceea faci, în ceea ce vrei să realizezi şi cu rugă către Dumnezeu, a explicat Leon Dănăilă.

Cu exemple din cartea sa „Neuroplasticitate”, apărută recent la Editura Academiei, dr. Dănăilă a vorbit și despre cât de importantă sunt alimentația, mersul pe jos și somnul.

„Eu nu am venit aici pentru glorie, am venit pentru binele oamenilor, să-i ajut cât pot. Pentru aceasta sunt nişte stâlpi ai sănătăţii şi în aceştia intră o alimentaţie corespunzătoare (…). Alimentaţia este foarte importantă, regimul mediteranean – adică individul respectiv trebuie să consume peşte, fructe de mare, legume, fructe -, care este foarte bun şi a dat rezultate foarte bune. (…) Îmbătrânirea de 65 până la 85 de ani este îmbătrânirea normală, după 85 de ani, super îmbătrânirea. În afară de alimentaţie, exerciţiile fizice sunt foarte bune, cel puţin mersul pe jos. Dacă faci câte 2000 de paşi în fiecare zi tot e bine”, a explicat Leon Dănăilă.

Despre importanța credinței…

”În afară de aceasta, sacralitatea, adică credinţa, este foarte importantă. Să ai încredere în ceea faci, în ceea ce vrei să realizezi şi cu rugă către Dumnezeu, pentru că rugăciunea are trei roluri: una de cerere, una de mulţumire lui Dumnezeu şi una de laudă pentru Dumnezeu”, a declarat Dănăilă.

Depresia slăbește sistemul imunitar, mai spune Dr. Dănăilă, care duce mai departe la apariția cancerului

„Individul respectiv, dacă nu are mulţumire în suflet, este deprimat, nu este bine, fiindcă depresia poate să ducă la scăderea imunităţii şi la apariţia diferitelor boli. S-a constatat că stările depresive duc şi la apariţia cancerului. Apoi, satisfacţiile. Dacă nu ai satisfacţii în activitate şi optimism, nu este bine. Apoi, susţinerea morală – trebuie să ai nişte persoane în jur, care să fie de acord cu ideile oamenilor şi să-i susţină din punctul de vedere al activităţii lor”, a subliniat Leon Dănăilă.

Personalitate remarcabilă a neurochirurgiei româneşti şi mondiale, academicianul Leon Dănăilă are  90 de ani  și este supranumit  ”sculptorul de creiere”.  Are la activ peste 40.000 de operații și figurează, alături de Einstein, printre cele 500 de genii ale secolului XX.  A adus, pentru prima dată, la noi în țară, microscopul operator și laserul, scăzând astfel mortalitatea, în timpul operațiilor pe creier, de la 51% la 4%.

Leon Dănăilă a fost invitatul de onoare al celei de-a XI-a ediţii a Galei „Seniori de colecţie”, organizată de Asociaţia Institutul Naţional pentru Îmbătrânire Activă.

„Seniori de colecţie” este un proiect iniţiat şi organizat de Asociaţia Institutul Naţional pentru Îmbătrânire Activă, cu scopul de a aduce în centrul atenţiei mari personalităţi care au contribuit la promovarea şi valorificarea imaginii României şi care au influenţat în bine zeci de generaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Rugăciunea are rol de cerere, de mulţumire, de laudă pentru Dumnezeu
    -da,scrie in Psalmi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.