Direcţia Naţională Antipoliţie, la braconaj

Invidioase pe succesul DNA Prahova, filialele anticorupţie din ţară au pornit într-o cursă nebună de urmărire, sperând că vor trece ele prima linia de sosire pentru a fi mângâiate pe cap de Zeiţa Dreptăţii şi lăudate în şedinţele de bilanţ.

De pildă, DNA Suceava a vrut să prindă un peşte gras pe care să i-l pună pe masă Laurei Codruţa Kovesi într-o zi cu dezlegare la peşte şi a dat la Crap. A dat de două ori, însă de fiecare dată fără succes, dovedindu-se ulterior că nu ieşise la pescuit sportiv, ci la braconaj.

Prima dată a încercat să-l prindă în lasă pe Ioan Crap cu un dosar în care era acuzat că l-a sunat pe un poliţist pentru a-i solicita să nu-i ridice permisul auto adjunctei APIA Suceava, Delia Moldoveanu, care ar fi depăşit viteza legală. Domnul Crap a fost achitat, pentru că nu s-a putut dovedi că acesta ar fi făcut vreo intervenţie şi, apoi, s-a demonstrat că doamna Moldoveanu nu avea de ce să fie lăsată fără permis, fiindcă nu încălcase regulile de circulaţie.

A doua oară, DNA a încercat să-l prindă în lasă pe Ioan Crap cu un dosar în care-l acuza de fraudă cu fonduri europene. Reprezentanţii Statului de Drept, filiala DNA Suceava, au spus despre domnul Crap că în perioada 2010-2014 ar fi încasat ilegal subvenţii în valoare de 86.697 de lei pentru cele 38 de hectare de teren pe care le are împreună cu soţia sa în judeţul Botoşani. Procurorii anticorupţie ajunseseră la concluzia că domnul Crap nu era proprietar al terenurilor respective şi, deci, nu avea de ce să primească subvenţie. Însă, în urmă cu câteva zile, judecătorii Tribunalului Suceava l-au achitat pe acesta, afirmând că nu a comis infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Cea de-a doua sentinţă de achitare nu este definitivă.

Şi-acum răspunsul la întrebarea: de ce procurorii înscrişi în întrecerea „Să dăm ţării cât mai mulţi corupţi” l-au considerat pe Ioan Crap un peşte gras? Pentru că domnul Crap este comisar şef, iar până când Statul de Drept a dat buzna în viaţa lui şi l-a transformat într-un penal, acesta a fost şeful şi apoi adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Pe Ioan Crap, care a lucrat în Ministerul de Interne de la 18 ani, fără să fi primit vreodată vreo sancţiune, intervenţia brutală a DNA-ului în viaţa sa l-a costat cariera. Din cauza problemelor penale, în urmă cu un an şi jumătate, domnul Crap s-a cerut la pensie, iar solicitarea i-a fost imediat acceptată. Intervenţia DNA l-a mai costat pe Ioan Crap şi un apartament, pe care a fost obligat să-l vândă pentru a face rost de banii necesari pentru a plăti un prejudiciu imaginat de DNA. La toate astea ar mai trebui adăugat stresul acumulat de cel care a declarat: „Am avut o carieră frumoasă pe care mi-au batjocorit-o, m-au umilit în ultimul hal”.

Întrebat ce simte atunci când asistă la dezbaterile încinse care au ca subiect Statul de Drept, Ioan Crap a spus: „Simt că încearcă cineva să aducă lucrurile într-o stare de normalitate şi mă îngrozesc când văd oameni cu studii, oameni care ocupă funcţiile cele mai înalte în stat care spun că nu există abuzuri în România. Chiar nu le vedem? În România, dacă nu era presa, păi era mai rău decât în Belarus sau Venezuela. (…) În lupta aceasta, doar cei care nu sunt implicaţi nu înţeleg. Nouă, celor care suntem implicaţi într-o luptă cu abuzurile DNA, nu ne rămâne decât sprijinul lui Dumnezeu şi al unor judecători. Adevăraţii magistraţi care înţeleg să-şi facă treaba aşa cum trebuie. În rest, eşti la voia hazardului!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Sorin Avram 774 Articole
Author

6 Comentarii

  1. cine a gresit, procurorul, sau judecatorul? dar sarcina noastra este sa mai dam cate o copita dna-ului.

    • Ai impresia că judecătorul a stabilit adevărul! Adevărul trebuie să fie principalul obiectiv al judecătorului și abia după sancțiunile, dacă există fapte sancționabile.

    • Este evident ca DNA-ul a fost infiintat de base via Macovei ca sa poata dezbina societatea si sa conduca 10 ani fara probleme. Nu mai spun ca toate dosarele facute coruptilor din PDL au fost foarte subtiri si au primit achitare. Numai pe Bombonel l-au executat cu fulci cu tot fiindca au gasit niste judecatori care nu au tangenta cu justitia independenta.

    • Halucinant la împușcatul în gât a fost motivarea judecătorilor: să fie drept exemplu! Ca la panoul din curtea școlii: așa da, așa nu!

  2. IN ROMANIA , SUNT DOUA DREPTATI : DREPTATEA HOTILOR SI DREPTATEA ROMANILOR CINSTITI ! DREPTATEA HOTILOR O VEDETI INN FIECARE SEARA LA A3 si la RTV …DREPTATEA ROMANILOR CINSTITI O VADETI MULT MAI RAR …EA NU ARE TV. SPECIALIZATE …DAR ARE POTENTIAL DE INVINGATOR !

  3. Chestia ca a incercat sa influenteze un politist de la circulatie, este plauzibila, dar ca a incasat subventii de la APIA pe nedrept, este aiurea! Aceste subventii se dau pe proprietate, iar daca a luat in locul altor proprietari, ceeace nu cred, trebuia sa fie actionat in instanta de acestia sau sa aiba dosar pentru fals sau inselaciune!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.