Două victorii şi o înfrângere în preliminarii la Paris

Una caldă şi una rece. Anticipare confirmată: avem 3 capi de serie la simplu feminin. Programul de miercuri al românilor. O jucătoare din top 10 s-a retras.

Patricia Tig, eliminare dramatică

Patricia Maria Tig, marea noastră revelaţie la turneul de la Madrid, nu a reuşit să se califice în turul II al preliminariilor de la Roland Garros. Aşa cum anticipam în avanpremieră, adversara ei, Vania King din SUA, deşi mai slab clasată în acest moment, era una puternică şi cu foarte multă experienţă – acum 10 ani era în top 50, şi între 2009 şi 2013 s-a clasat constant în zona locurilor 70-80. Tig a avut însă şansa ei, a condus în setul decisiv cu 5-4, a fost egalată şi în ultimele două game-ri a căzut şi fizic şi psihic. O surpriză plăcută Andreea Mitu, care a reuşit să treacă de o jucătoare poloneză obişnuită cu turnee din circuitul WTA. În cee ce o priveşte pe Sorana Cârstea, ea s-a impus lejer în faţa unei adversare modeste.

Rezultatele de marţi

  • Sorana Cârstea (#97) – Yuxuan Zhang (Chn -#167): 6-4, 6-0

  • Andreea Mitu (#114) – Paula Kania (Pol -#148): 4-6, 6-1, 6-3

  • Vania King (SUA -#166) – Patricia Tig (#99): 6-2, 2-6, 7-5

Monica Niculescu – cap de serie

Conform clasamentului WTA, Monica Niculescu, aflată pe locul 35, era prima sub „linia roşie” a celor 32 de capi de serie. Orice retragere din faţa ei, o urca în categoria capilor de serie. Ceea ce s-a şi întâmplat marţi. Jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 9 în clasamentul WTA a anunţat că din cauza unor probleme la spate, nu mai poate participa. Automat fiecare cap de serie de la numărul 10 în sus, a avansat câte o poziţie, s-a eliberat practic poziţia 32, care a revenit Monicăi Niculescu. Devenind cap de serie, Monica Niculescu are avantajul că în primele două tururi nu va juca împotriva primelor 31 de jucătoare din clasamentul WTA. Reamintim, România avea 2 capi de serie, Simona Halep – nr.6 şi Irina Begu – acum nr.25. Mai este o beneficiară a retragerii lui Bencic, este vorba de italanca Sara Errani, care a urcat cap de serie nr.16, ceea ce o protejează în turul III de o întâlnire cu vreo jucătoare clasate pe primele 8 locuri în WTA general.

Programul românilor din turul II de calificări

  • Marius Copil (#180) – Kimmer Coppejans (Bel – #196)

  • Adrian Ungur (#204) – Márton Fucsovics (Hun – #205)

  • Andreea Mitu (#114) – Lu Jianjing (Chn – #199)

  • Sorana Cârstea (#97) – Jana Cepelova (Svk -#132)

Meciurile băieţilor se joacă miercuri, iar meciurile fetelor, dacă nu vor exista modificări în program, se vor juca joi. Nu este exclus însă să fie programate şi meciuri din turul II calificări la simplu feminin miercuri. Marius Copil este văzut cu şansa a doua în faţa lui Coppejans, în schimb, Ungur şi adversarul său din Ungaria sunt cotaţi cu şanse egale. În ceea ce priveşte fetele, Mitu nu este favorită, dar adversarul este unul accesibil. Sorana are însă dincolo de fileu una dintre cele mai puternice jucătoare, care prinde frecvent tablourile principale în circuitul WTA. Reamintim, Cepelova este creditată în acest an cu două victorii la Margarita Gasparyand, jucătoare din top 50.

Ultima oră

Şi Caroline Wozniacki (Danemarca) a anunţat cu puţin timp în urmă că nu se prezintă la Roland Garros, din cauză că nu este refăcută 100% după accidentarea mai veche de la umărul drept. Luni, pe pagina ei de facebook, Caroline anunţa că se pregăteşte intens pentru a fi aptă de joc la Paris. Wozniacki era iniţial ultimul cap de serie, a avansat pe poziţia 31, care va fi ocupată de Monica Niculescu. Evident, nu este nicio deosebire între poziţiile 31 şi 32 la capi de serie. Ultima (oare?) norocoasă care prinde astfel ultima poziţie de cap de serie este letona Jelena Ostapenko.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.