Drama copiilor din Alep

Toți copiii din orașul sirian Alep suferă de traumatisme psihice din cauza violențelor care însângerează acest mare oraș din nordul Siriei, unde are loc un război crunt între forțele regimului sirian și rebeli, a declarat duminică un responsabil al UNICEF.

„Toți copiii din Alep suferă. Toți sunt traumatizați”, a declarat Radoslaw Rzehak, șeful biroului Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din orașul sirian devastat de război.

În ultimii 15 ani în cadrul organizației ONU „nu am văzut niciodată o situație atât de dramatică precum este cea pe care o trăiesc copiii din Alep”, a mărturisit oficialul ONU.

Zeci de mii de copii au cunoscut de la naștere una dintre cele mai sângeroase etape ale războiului din Siria, care a intrat în cel de-al șaselea an.

La Alep, între 200.000 și 230.000 de copii au nevoie de un sprijin psiho-social, a apreciat Rzehak.

Acest oraș, care a fost capitala economică a țării și o bijuterie culturală și arhitecturală, este separat în două din iulie 2012.

Armata a reușit să recâștige 85% din cartierele deținute de rebeli, situate în partea de est a orașului, după o ofensivă majoră lansată la mijlocul lunii noiembrie.

Aproximativ 120.000 de persoane au fugit din sectorul asediat și multe s-au adăpostit în centrele pentru strămutați din zonele guvernamentale.

Peste 300.000 de persoane au murit de la declanșarea în martie 2011 a războiului civil în Siria și alte câteva milioane au fost constrânse să se refugieze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.