Dublarea alocațiilor – lovitură în plex!

Guvernul va ataca la CCR dublarea alocațiilor copiilor.  Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că Executivul va ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege care a respins amânarea dublării alocațiilor copiilor.

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Orban.

Orban a mai susținut că va fi stabilit un grafic de creştere progresivă a alocațiilor.

„Pe baza raportului semestrial pe care trebuie să-l prezinte Ministerul Finanţelor privind starea economiei, starea bugetară, de asemenea în baza prognozelor vom stabili cu cât vom putea creşte alocaţiilor. Sigur că ne dorim creşterea alocaţiilor. Pe de altă parte, dublarea alocaţiilor este foarte greu de susţinut financiar atât în anul în curs, cât şi anul viitor, când vom avea de asemenea foarte multe cheltuieli şi vom stabili un grafic de creştere progresivă a alocaţiilor astfel încât până la urmă să reuşim creşterea alocaţiilor aşa cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment, ci pe o perioadă de timp. Vom vedea exact în funcţie de prognozele care vor fi realizate”, a afirmat el.

La începutul lunii iunie Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. PIB Romania (2019) a fost de 223 miliarde euro.

    Necesarul de bani pentru cresterea alocatiilor copiilor (2020 – ) ar fi de doar 1.5 miliarde euro/an.
    Necesarul de bani pentru cresterea pensiilor (2020 – ) ar fi de doar 6 miliarde euro/an.
    ADICA: PENSII + SALARII AR REPREZENTA DOAR CEL MULT 10 MILIARDE DE EURO/AN.

    223miliarde – 10 miliarde ~ 213 miliarde/an , care RAMAN PENTRU orice ALTCEVA IN ROMANIA !!!!!!!!!!!!

    CINEVA NE MINTE !

  2. Daca exista un singur Roman care sa mai inteleaga ”comportamentul” acestui guvern condus de catre un mecanic auto,dupa cele zise pe tv,atunci sa ridice mana .Cum vine asta ?Guvernezi dar nu respecti legile tarii,aprobate,promulgate si tu iti bati joc de Romani.Jalnica guvernare a ultimilor 30 de ani.Au bani,cacalau,dar toata ziua se plang de aproape 8 luni de zile.Bagajele lui sica trebuiesc puse la usa palatului victoria .

  3. @doru popescu, Vezi ca esti in eroare. PIB-ul este ce se produce in RO, o parte ramane celui care produce o parte merge la bugetul de stat. Din bugetul de stat se fac plati. Statul nu colecteaza PIB-ul ci doar taxe, impozite, contributii aferente (deci o parte) PIB-ului. Deci, bugetul consolidat este mult mai mic ca PIB-ul.

  4. Constantin Tânase. “De la Nistru pân’ la Tisa / Tot românul plânsu-mi-s-a / Că sunt vremuri amormale: / Nu-s parale. / Dar de la Tisa pân’ la Nistru / Dacă ai ajuns Ministru / Ai scăpat de hangarale, / Sunt parale! / Poate molima să crească / Și bolnavii să plesnească / Nu avem de loc spitale / Nu-s parale. / Dar ca să aducă-n transporturi / Forcepsuri pentru avorturi Și siringi cu panamale / Sunt parale. / Etc… “

  5. Nu inteleg un lucru. De ce nu v-a dat Dragnea cu Olguta lui triplu?
    Sii, atunci nu erea pandemie!

  6. Deci in sase luni guvernul a imprumutat 20 de miliarde dar nu are 2 miliarde pentru copii.
    Nu numai asta, dar nu are, de fapt, niciun ban, vistieria fiind…goala?! Fapt pus in evidenta de presiunile asupra lui Isarecu.
    Intrebarea e simpla, fara ocolisuri: UNDE SUNT BANII?

  7. Pandemie poate să nu fie, sau poate să fie, dar prostia și ticăloșia nu are pauză este cum zic moldovenii de peste Prut unantruna.

  8. Nimic nou…
    Fascistii din „guwernerul meu” fascist si imbecil a avut bani pentru rachete si avioane de la fier vechi, pentru imbogatirea bancilor si multinationalelor, pentru imbogatirea firmelor de partid ale PNL si SRI si a clientelei de partid, pentru retrocedari catre clientela de partid, etc. insa nu are bani pentru copii si pensionari…
    Ca de obicei, „guwerneul meu” IohaniSS + PNL(OrbaniSS), se caca pe Constitutia Romaniei si pe legile tarii.

    P.S.
    Sa nu uitam ca PNL a trecut bugetul prin asumare de raspundere si a afirmat ca banii pentru majorarea pensiilor au fost cuprinsi in bugetul asumat.
    Daca acesti bani au disparut, inseamna ca PNL i-a praduit si trebuie sa raspunda penal pentru jaf din banul public.

  9. Emil Pribuleanu
    Când iei imprumuturi poti să faci două lucruri :
    1. Faci investiții care apoi îți vor aduce bani (cu care plătești imprumutul și apoi obții profit)
    2. Dai banii pe consum (pensii, salarii bugetare), consumul fiind preponderent din import, adică banii se duc inapoi in exterior, noi rămânând doar cu imprumutul și..dobânzile.

    Politicienii noștri au mers pe varianta 2, că aduce mai ușor voturi. Si acum am ajuns să împrumutăm bani pentru a plăti dezmățul bugetar, imprumuturile mai vechi și dobânzile! Acolo sunt banii. Simplu și previzibil.

  10. Banii sunt acolo unde trebuie să fie. Stați liniștiți. Și Mama Zmeului e de vina. PSD, Zâna Zânelor, etc. Sunt vinovați : au uitat sa prevadă în PIB capitolul special, pentru toți, FURT! Ce poate fi mai rău: prost angajat la stat, pe salariul oficial al grilei, din legea salarizări!!!! Dacă te-a „bătut Dumnezeu” sa îți permiți LUXUL de a avea copii și nu Aston Martin, BMW, ETC, ai pus-o! Mori de foame, dacă nu te numești :Farmache, Ardelean, Mureșan, Boc, Orban, Yohanis, eeeettttcccc.!! Dacă nici pentru copii nu găsesc soluții, despre ce mai vorbim? Le doresc sa fie înhumați de serviciile sociale. ATÂT.

  11. @Mircius spune:
    22 iunie 2020 la 16:29

    „Emil Pribuleanu
    Când iei imprumuturi poti să faci două lucruri :
    1. Faci investiții care apoi îți vor aduce bani (cu care plătești imprumutul și apoi obții profit)”
    Care investitii? In ce investesti ca sa aduca bani? Mai faci o fabrica de autoturisme, de piese auto in locul celor care si-au redus productia si personalul? Faci autostrazi cu firme straine, autostrazi care in sine nu aduc bani? CE CERE PIATA?! Problema este lipsa cererii , iar aceasta lipsa este data de lipsa mijloacelor materiale, adica BANI. Degeaba bani in fabrici si uzine daca nimeni nu cumpara ce produc. Rezerva noastra de productie este foarte mare, cumparatori nu avem.
    Daca in afara nu putem face mai nimic, in intern putem creste puterea de cumparare, mai ales a celor saraci care sigur nu-si vor cheltui putinul plus obtinut in vacante sau bunuri de lux produse afara.

  12. Analfabetii functionali cu virste pina la 6 ani nu se califica pentru Dublarea Alocatiei

  13. imprumuta, sa plateasca lefurile angajatilor la stat, pensii speciale, TVAuri restante si toate mizeriile chiparosilor.
    Credeati ca plecau de la guvernare daca stiau cum sa o dreaga?
    Dar in bunul stil bolsevic, au zis: lasa-i pe ei la greu si noi venim acum, ca ne da UE 33 miliarde.
    Ce nu stiu ei, caa daca mai ajung la guvernare, Romania va fi alungata din UE.

  14. Unde lucrez eu suntem vreo 30 de tineri cu copii pana in 12 ani.
    La alegerile trecute din acestia eu si cu inca vreo 6-7 am votat socialistii!
    Mama ce porcaialea ne-am luat! Asa prieteneste!Ca doar stateam toti la masa ,dimineata la cafea si mai faceam o politica!
    Stai sa-i vezi acum ce-i injura pe iliberali!
    Noua injuratura: Futu-ti citu matii!!!

  15. Exista două variante:
    1 Este posibil să fi prost !
    2. Precis ești prost !
    Legea privind alocațiile A FOST PROMULGATĂ de către dulapul din deal !
    Deschide cărțulia cu titlul „Constituție” și vezi ce scrie despre CCR și cazurile de sesizare !
    In rest…..știi…vorba din tren !
    p.s. Precizare importantă ” Prost” din punct de vedere al cunoștințelor juridice ! Nu are nici o legătură cu nivelul capacității intelectuale !

  16. @x
    „Care investitii? In ce investesti ca sa aduca bani?”

    Dacă nu știi care sunt acele investiții, atunci nu iei bani imprumut. Banii trebuie să-i restitui, asta trebuie să ai in minte.
    Si nu ai dreptate cu lipsa cererii. La noi exista cerere foarte mare, noi nu producem intern la nivelul cererii, de aceea importam masiv. Deci cand injectam bani in consum (din imprumuturi) noi stimulam productia Poloniei,Ungariei (la alimente) Germaniei, Italiei, Frantei etc la celealte. Iesirile din criza se fac prin marirea consumului in tarile care produc, deci care au facut deja investitii. Noi nu am facut asta dar vrem sa copiem metoda lor, adica punem carul in fața boilor.
    E chiar așa de greu de înțeles?

  17. @doru popescu face o confuzie majoră intre PIB si Veniturile bugetare.
    Bugetul pe anul 2019 a fost de cca.36 miliarde de euro la un PIB de cca.200 miliarde de euro.

  18. @ Roman Stai linistit prietene, cum crezi ca Romania ar putea plati , in avans, 2 miliarde de dolari pe vechiturile militare ale „partenerului strategic”, cum ar putea plati sutele de milioane( anual) pentru serviciile secrete, cele mai numeroase si cele mai stufoase din lume,cum ar putea plati o armata de procurori si judecatori proveniti din „vechea garda” (pensii speciale, eventual cumulate cu salarii uriase)?Copiii ? Lasa-i in plata Domnului , ca vor creste si se vor descuca…

  19. @ Doru Popescu
    D-le Popescu nu puneti egal intre PIB si Bugetul anual. Sant doua lucruri total diferite.
    Bugetul anual este de nici 40 miliarde.
    Produsul intern brut (prescurtat PIB) este un indicator macroeconomic care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiei în interiorul unei țări în decurs de un an.
    Bugetul de stat al României (sau bugetul public) este un document, un plan sau o balanță în care se prevăd sumele de bani strânse la dispoziția statului, surse de proveniență a acestora precum și direcțiile lor de utilizare.
    Acum fara mariri pe pensii noi cheltuim cam 90% din ceea ce colectam din taxe si impozite pentru plata pensiilor si salariile bugetarilor.
    Daca aveam 223 miliarde la buget se mareau de 5 ori si pensii si salarii si alocatii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.