Ecou după dezastrul din Herăstrău: Trei firme urmărite penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a anunţat, joi, că a început urmărirea penală faţă de trei societăţi comerciale într-un dosar în care se investighează efectuarea de lucrări de construire fără autorizaţie în Parcul Herăstrău.

Potrivit unui comunicat, procurorii de la acest parchet au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de trei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare de lucrări de construire, prevăzută de articolul 24 lit. a) din Legea50/1991.

Procurorii notează în ordonanţă că, în perioada martie 2020 – prezent, ar fi fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în Parcul Regele Mihai 1 Herăstrău din Bucureşti, şoseaua Nordului nr. 1, Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 mp şi patru construcţii.

„Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost efectuate de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale”, se arată în comunicat.

Terenul şi cele patru construcţii ar fi făcut obiectul unor contracte de închiriere şi de asociere în participaţiune încheiate între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cele două societăţi comerciale anterior menţionate, în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică şi se află într-o zonă protejată construită cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural.”

Parchetul informează totodată că, în cursul zilei de joi, au fost efectuate trei percheziții la sediile celor trei societăţi comerciale de către poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar prin ordonanţa procurorului s-a dispus oprirea temporară a lucrărilor.

Conform unor surse de presă, sunt vizate de percheziții 3 firme: Tuya Restaurant, MHZT Investiții și Don Instal IMOB.

Dezastrul din Herăstrău (1) – fotoreportaj

Dezastrul din Herăstrău (2)

Dezastrul din Herăstrău (3)

Dezastrul din Herăstrău (4) – fotoreportaj

Dezastrul din Herăstrău (7) – fotoreportaj

Dezastrul din Herăstrău (8) – fotoreportaj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

3 Comentarii

  1. si ale cui sunt firmele si beneficiarii din spatele beneficiarilor si din spatele beneficiarilor beneficiarilor…??

  2. Iti sta mintea ! Pai , cine a permis ca aceste firme sa construiasca fara autorizatie in Herastrau ? De ce nu au fost oprite cand au batut primii tarusi ? Totul merge anapoda in tara asta ! Actiunea parchetului este , doar un joc de glezne , o frectie la un picior de lemn ! Sunt multi implicati ,( dar ce multi ! ) in mizeria din Herastrau ; acum se fac anchete , care vor dura ani si ani , pana se va uita si ingropa totul !

  3. Sa le demoleze de urgenta pe toate și cei care le-au construit sa refacă zona verde afectată pe banii lor, altfel mizeria va perpetua…. Toate parcurile din București sunt urâțite, “deposedate” de spațiul verde, betonul și asfaltul s-a instalat ca o pecingin. Clotilda nu vede, sau vede numai ce ai aduce bani, parca și fiul domnului Nastase care ne da lecții din când in când are carciumi in Herăstrău! Vipurile care petrec prin ele ce spun!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.