Efect long COVID în economie: Creşterea şomajului

Aproximativ 16 milioane de americani de vârstă activă suferă de long COVID, iar între 2 și 4 milioane sunt în șomaj din cauza efectelor negative ale acestuia. Forța de muncă din SUA a scăzut cu 3 milioane până la 3,5 milioane de persoane pe parcursul pandemiei.

Angajatorii s-au plâns de lipsa forței de muncă pe tot parcursul pandemiei, iar analiza datelor din sondajul „Household Pulse Survey” al Biroului de recensământ al SUA sugerează long COVID drept un posibil motiv pentru lipsa de angajați, notează The Guardian.

Raportul a constatat că aproximativ 16 milioane de americani cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani au long COVID. Dintre aceștia, considerați de vârstă activă, se estimează că între 2 și 4 milioane sunt în șomaj din cauza simptomelor lor, potrivit unui nou raport al Brookings Institution.

Brookings estimează că, în prezent, există 10,6 milioane de locuri de muncă neocupate.

Raportul estimează că valoarea în dolari a salariilor pierdute se situează între 170 și 230 de miliarde de dolari pe an.

Long COVID, definit ca fiind simptome lăsate de boală care durează de la 3 la mai multe luni de la îmbolnăvire, s-a dovedit greu de urmărit și de studiat, deoarece simptomele pot varia de la individ la individ. Simptomele pot varia de la probleme gastrointestinale la dureri ale articualțiilor și oboseală.

În iunie, CDC a estimat că aproape unul din 5 adulți americani care au avut COVID încă mai are simptome de mult timp. În general, unul din 13 adulți din SUA – aproximativ 7,5% din populație – are long COVID.

Alte țări au raportat probleme similare. Într-un discurs din luna mai, un reprezentant al Băncii Angliei a atribuit reducerea forței de muncă cu 440.000 de persoane în mare parte „creșterii numărului de boli de lungă durată”.

Estimările spun că forța de muncă din SUA a scăzut cu 3 milioane până la 3,5 milioane de persoane pe parcursul pandemiei.

Raportul a menționat că abordarea impactului long COVID asupra forței de muncă va presupune măsuri politice precum extinderea concediilor medicale plătite și o mai bună adaptare a angajatorilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. sa curga tovarashi, in continuare, politicile de distrugere a economiei Romaniei si a romanilor! traiasca victor viorel si nenea cu tablourile din cimitire. traiasca nasyase. aceste j e gu ri tradatoare au avut ocazia sa schimbe ceva in Romania. amintiti-va cum voia pohta sa ne umple Tara de moschee. hm? nenea pohta s-a nascut sl u ga sistemului. cine putea fi altfel decat un „procuror”. TREZITI-VA ! SCUTURA-TE ROMANIA DE TRADATORI SI SLUGI!

  2. Toti se gandesc si isi fac planuri doar pentru ei, evitand cetatenii! Si daca se vor razvrati somajistii si mentinutii in saracie?

  3. Majoritatea dintre noi avem, am avut, vom avea slujbe neesențiale, fără rost, de tăiat frunza la câini. Pe vremea lui Pareto era vorba de 80%, azi, cu robotizare și automatizare, trebuie să fie spre 90% despicătorii de fire de iarbă în patru.
    Cineva-mi spunea că e verificator de proiecte cu fonduri europene. Zicea că sînt patru nivele ce se verifică între ei plus cei ce aprobă la final ce nu știu ce-i în rapoarte (nu se uită și habar n-au) dar au salarii mari.
    Nu numai șefii și cei din cele patru nivele sînt neesențiali. În primul rînd nu ar trebui să iasă banii din țară, să meargâ la UE, armate de oameni care să-i numere și să zică la ce se vor cheltuii, armate de kameni ce fac planuri, armate ce fac dosare și cereri pt fonduri europene, armate ce verifică (la renovarea unei pensiuni veniseră în inspecție cinci), armate ce aprobă, armate ce verifică dacă se respectă proiectul. Iar ăsta e doar un domeniu.
    Să vorbesc de primării? Să vorbesc de corporații ce n-au nici în clin nici în mânec cu productivitatea și profitul; gândiți-vă, sînt ale celor ce conduc lumea, ce au în mână băncile naționale/centrale?

  4. asta in timp ce oamenii nu sunt sustinuti si ajutati sa isi cultive terenurile, sa aiba ferme de animale pentru consumul nostru local. se tot ataseaza cuie si piroane pentru a interzice cresterea culturilor si a animalelor, atat timp cat statul parazit da „ajutoare sociale” pentru ca taranul sa stea in sant si sa bea toata ziulica, cine sa mai munceasca? „muncesc” acolitii securicilor pusi pe functii degeaba, platiti din imprumurile pe carca noastra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.