Estimările Comisiei Europene privind economia României

bani-moneda-romania-inflatie

Creşterea PIB-ului României este stimulată în principal de consumul privat, ritmul urmând să încetinească în 2018 şi 2019, potrivit estimărilor privind perspectivele economice publicate miercuri de Comisia Europeană.

„Creşterea economică în România s-a accelerat în 2017, valoarea PIB-ului fiind estimată să fi crescut cu 6,7%, un record post-criză. Principalul factor de creştere economică este consumul privat, susţinut de reduceri fiscale indirecte şi de majorări salariale în domeniile public şi privat. După ce s-au contractat în 2016, investiţiile totale au început din nou să crească în 2017. Ritmul de relansare a investiţiilor rămâne totuşi discret, în contextul în care investiţiile publice au scăzut brusc pentru al doilea an consecutiv”, se arată în raportul interimar al Comisiei Europene privind Perspectivele economice pentru iarna anului 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Bla, bla, bla….aceiasi placa …voi romani aveti locurile rezervate la clasa a III ….in picioare…orice ati face…

  2. „Creşterea PIB-ului României este stimulată în principal de consumul privat”, Dar daca le scazi oamenilor venitul atunci o sa scada PIB-ului României, si cum mai ramine cu „cresterea economica” trimbitat de raspindaci, sau de sofismul conform caruia „macroeconomic o ducem bine”? Adica ne umflam in pene cu cifre umflate, si le prezentam ca mare realizare! Nu e tare cum se pricep unii sa cosmetizeze cifrele si sa ia bani degeaba? Ca alora, cu cosmetizatu, le cresc salariile, alora nu scad ca la restul populatie dupa reforma fiscala redefinita de alesii nostru ca „revlutie fiscala”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.