Explozie într-o zonă populară din Istanbul (Video)

O puternică explozie soldată cu 10 morți și 15 răniți a avut loc marți în piața Sultanahmet din Istanbul, o zonă extrem de populară printre turiști, unde se află Moscheea Albastră, simbol al Turciei. Autoritățile turce vorbesc de un atentat sinucigaș.

UPDATE Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat că gruparea teroristă Statul Islamic se află în spatele atacului de la Istanbul, în care zece oameni au murit, relatează AP.

„Am stabilit că autorul acestui atac terorist de la Sultanahmet este un membru străin al Daesh” (acronimul în arabă al SI), a afirmat Davutoglu la Ankara.

Premierul a mai afirmat că „toate victimele sunt cetățeni străini”.

UPDATE Nouă din cele zece persoane ucise în atentatul sinucigaș de marți de la Istanbul sunt cetățeni germani, a anunțat anterior o sursă de la cabinetul premierului turc.

UPDATE Autorul atentatului a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1998, a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a mai spus că majoritatea celor uciși sunt cetățeni străini, iar doi dintre cei 15 răniți se află în stare gravă.

Cetățeni germani fac „probabil” parte dintre cei 10 morți și 15 răniți în atentatul sinucigaș comis marți într-un cartier turistic din Istanbul’ a declarat, la rândul său, cancelarul german Angela Merkel, într-o conferință de presă la Berlin.

UPDATE „Un kamikaze de origine siriană a comis acest act terorist”, a declarat președintele turc Erdogan, într-un discurs susținut la Ankara.

UPDATE Zece oameni au murit și 15 au fost răniți în explozia puternică produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul, transmite Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului.

Cel puţin şase germani, un norvegian şi un peruvian au fost răniţi în explozia care a avut loc marţi la Istanbul, a transmis anterior agenţia turcă Dogan, citată de AP.

Forțele de poliție au încercuit zona imediat după explozie.

Martori prezenți la locul incidentului au declarat că au auzit o deflagrație puternică, iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se puteau vedea mașini ale poliției și serviciului de ambulanță.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

Anul trecut, Turcia a fost vizată de două atacuri cu bombă. În iulie, peste 30 de persoane au fost ucise în oraşul Suruc într-un atentat sinucigaş revendicat Stat Islamic, iar în octombrie a avut loc un dublu atentat cu bombă lângă gara centrală din Ankara. Peste 100 de oameni au murit în atac, acesta fiind cel mai sângeros, de altfel, din Turcia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.