Fostă judecătoare din Arad,  trimisă în judecată de DNA

DNA rechizitoriu nul

Fosta judecătoare de la Judecătoria Ineu Floriță Boloș a fost trimisă în judecată, marți, de către procurorii DNA Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual. Aceasta a fost condamnată în alte două dosare de corupție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Direcția Națională Anticorupție, procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostei judecătoare în Judecătoria Ineu Floriță Boloș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuă și fals intelectual în formă continuă.

“Inculpata Boloș Floriță, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în cursul anului 2011, un număr de șase hotărâri judecătorești, prin care în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății. Concret, inculpata Boloș Floriță a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Timișoara.

De asemenea, DNA comunică faptul că soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de fosta judecătoare în absența titularilor dreptului de proprietate și a probelor necesare “adoptării unor soluții juste”, astfel că a pronunțat “hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății”.

Totodată, procurorii susțin că Floriță Boloș, prin această conduită, a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 404,85 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 39.802,87 lei Primăriei Timișoara, prin faptul că nu s-au încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

În anii 2013 și 2016, procurorii anticorupție au trimis-o în judecată pe Floriță Boloș tot pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe fosta judecătoare la pedepse de patru și șapte ani închisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

1 Comentariu

  1. In sfarsit o cauza demna de semnalat …o bila alba in acest caz pt dna…cam putin, totusi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.