Hocus-pocus cu terenurile lui Popoviciu

Lovitură de teatru! Instanța supremă a anulat vineri decizia de confiscare de la Puiu Popoviciu a celor 224 de hectare de teren din Băneasa, trimițând speța spre rejudecare la Curtea de Apel București.

”Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță, respectiv la Curtea de Apel Bucureşti. Desfiinţează formele de executare a măsurilor asigurătorii luate prin sentinţa penală atacată. Respinge, ca rămase fără obiect, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii luate prin aceeași sentință. Respinge, ca nefondate, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii instituite în cursul urmăririi penale în dosarul nr. 206/P/2006, pe care le menține”, este decizia luată vineri.

Surpriza e cu atât mai mare cu cât luna trecută un alt complet de la instanța supremă i-a respins contestația lui Popoviciu. Ce s-a întâmplat acum?

Vineri, Înalta Curte a desfiintat sentința din 2018, care a solutionat latura civilă a procesului. Atunci s-a decis ca cele 224,6 de hectare care au făcut obiectul infractiunilor din dosarul în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru fraudă cu terenurile Universității de Științe Agronomice si Medicina Veterinară (USAMV) să se întoarcă la statul român.

Pe terenul ce trebuiau să revină în proprietatea statului se află Ambasada SUA, mai multe centre comerciale, dar și un cartier de lux.

În acest dosar, în august 2017, Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, dar nu a mai fost de găsit la acel moment. A fost localizat la Londra, iar în prezent se află în procedură judiciară privind extrădarea către România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. „Banii vorbesc, banii vorbesc
    Unii te ridica, altii te lovesc.
    Banii nu tac, banii se fac
    Totul e in mana lor,
    Banii vorbeeeesc.
    ….”(Holograf)

  2. Multumim trainicei fratii americano-britanico-securisto-bolsevice, pentru o justitie „corecta”.

  3. Si banii vorbesc dar drept consecinta. In acest caz securitatea vorbeste inaintea altora. Stie Petrov.

  4. Imposibil ca statul roman sa cistige ! Probabil ca in ultima instanta, ca sa zic asa, vor aparea avocatii firmei „Goldstein, Goldblum si Goldberg”, platiti cu 10000 de coco jumatea de ora si vor demonstra ca, chiar in anii ’80, terenurile cu pricina erau in proprietatea statului american : „Universitatea de Științe Agronomice si Medicina Veterinară” (pe scurt, USAmv !). Pai n-au dreptate ?

  5. campul tactic n-o suportat solutia independenta si o bagat judele la balamuc? how predictible… adevarata coruptie e protejata. „strategic”.
    onegheurile nema proteste, right?

    ne asemanam mult prea tare cu ucraina daca la aia joe biden-ul licuricului o schimbat procurorul general si la noi o desfiintat solutia de confiscare a furaciunilor.

  6. Sistemul securistic creat de Petrov, dupa ce a ajuns presedinte, a fost(si este)prea puternic pentru a fi rapus !De fapt nici nu ar fi cine sa-l rapuna,pentru ca sistemul e acelasi,iar cei care se presupune ca le-ar fi sefi ”supremi”,sunt de fapt sclavii lor !!”Promteristul” nu are alt rol decat purtator de cuvant al acestora !!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.