Înmormântarea dintre noroaie și reacția primarului

Un filmuleț care arată chinul unei familii din Vrancea nevoite să-și ducă la groapă o rudă printre noroaie a indignat România. Oamenii mai că se târăsc printre noroaiele care țin loc de drum. Iar preotul stă în căruță, din lipsă de alternativă. Românii care au văzut imaginile afirmă că este inadmisibil ca într-un stat membru UE să fie posibile astfel de scene de secol XIX.  Primarul localității, ca orice edil, are și explicații.

 

Reacția primarului

Întrucât în ultimele doua zile sunt dezbateri pe grup referitor la o postare consider ca este de datoria mea sa vin cu o serie de clarificări:
1.Postarea de pe grup am primit-o în acea zi de la un membru al familiei fapt pentru care mi-am cerut scuze pentru disconfortul creat familiei cu angajamentul remedierii acestei situații.
2.Drumul în cauza se afla intradevar în marginea satului Tiritu intr-o zona greu accesibila creind dificultăți în astfel de anotimp pentru 3-4 familii.
3. Are o lungime de cca 400 ml,exista alunecări de teren pe partea stânga în zona circulat în cea mai mare măsură pentru expl.mat lemnos și a finetelor din Becet.
4. Nu dau vina pe nimeni ptr.astfel de situații s pentru toți care au avut o problema ne cerem scuze cu specificația ca administram 58 km drumuri publice și 16 km drumuri de exploatare forestiera și agricola.
5. Astfel mai sunt în comuna câteva cazuri de case izolate ,unde ajungem foarte greu sa construim drumuri.
Dar 98,7% din gospodarii au acces la drum pietruit sau asfaltat.
6. Este corect sa informez și sa răspund intr-un fel la toate observațiile ca pentru satul Tiritu este la final procedura de licitație și obținerea autorizației de lucrări pentru acest sat,lucrările încep de la capătul satului spre centrul comunei asa cum …s-a cerut pe grup.
Valoarea licitata este de 70 mld.lei vechi adică cca 800 mi-l lei vechi / familie.
În același stadiu ne aflam de la Mahriu la Odobasca.
7. Referitor la acestea este simplu de verificat pentru orice utilizator de calculator cu acces la internet.
Informațiile sunt publice pe portal licitații și pe site-ul Primăriei.
Consider ca și acestea pot fi făcute publice !
PS. Întrucât prevăd întrebări referitoare la apa, subiect fierbinte în aceasta vara, dintr-un necesar de finanțare de cca 9,5 mi-l euro ni s-a alocat prin fonduri europene 7,5 mi-l euro proiect ce va fi implementat de cons.jdetean cup Focșani și primaria noastră.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

  1. Banii tarii se duc la pensiile speciale, salariile imense ale camarilei, beizadelelor, nevestelor si amantelor, finutzelor si finilor, mai nou se duc pe inarmare, la firmele ce fac studii de impact de rahat, inutie, la diverse firme de IT preferate sau indicate. Nu se va schimba nimic, cei ce am ramas aici ne am asumat chinul, tinerii capabili sa emigreze, viata este infinit mai buna in afara decat aici.Ne transformam incet si singuri in sparanghelistii lumii. Mai nou, sa incepem sa invatam ucrainiana ca vom fi dominati de acestia.

  2. Asta nu vrea sa constientizeze ca orice drum fie el forestier, obligatoriu trebuie sa fie din pietris ca sa se poata circula prin padure sau in zonele respective! Daca nu vor, chiar nu se face nimic bun pentru tara si cetatean!

  3. Depinde de primar
    Locuiesc la sat dar primarul a transformat o poteca de vreo 1,5 m pietruita doar pe alocuri lunga de vreo 300 metri ce ducea la cimititul satesc , intr-o ditamai autostrada betonata lata de vreo 7 metri

  4. Cand o sa „cada” economia arogantului Apus, o sa-si lase mortii sa putrezeasca prin locuintele inchiriate…
    Macar romanul il ingroapa cu Hristos in minte si in suflet!

    Poate faceti un articol cu tarifele/costurile unei inmormntari in doferitele tari care starnesc emotii de indignare pe mla Romanica – pe acolo incinerarea a luat avant stahanovist ca e de 5-10 ori mai ieftin.
    Oricum, nu-si mai tin mortii acasa… de la „ghetzarie” ii duc repede „incuiati”, fie la ars in foc (sa „odihneasca”-n columbar!?!), fie ingropati.
    Mai nou, in cateva luni de tratament, hoitul se transforma… „raposatul” ajunge util pentru Gaia (sic!)… ajunge in particule de ingrasamant… „organic”, adica … „-bio”!
    California, New York,… si de-acum o sa se-nghesuie … ca asa se instaleaza supra-normativ satanismul.
    … da’ pana cum n-ati bagat de seama ca oamenii isi vad de treaba in liniste, cu durere, bun simt si modestie dar si cu ravna pierdute de pasionatii de ‘net?

  5. Am locuit in Bucurestu cartierul Progresu pe Luica. Scoala generala si liceul mergeam prin noroaie lafel de nari pe Drumul Bercenarului si Pogoanele. Cand ajungeam la asfalt la Luica imi spalam pantofii cu mana in lacuri. De vre-o 5…6 ani s-a asfaltat si pe acolo.

  6. Rusine ptr ca nu le-a facut satenilor din varful dealului sosea asfaltata, cu canalizare , apa, gaze si retea de Internet. In mod sigur este singurul catun din tara unde oamenii sunt nevoiti sa-si duca mortii la groapa cu caruta, prin noroi.
    O tempora, o mores!…..[Rumburak]

  7. In urma cu vreo 15 ani erau in Bucuresti niste strazi identice, care dadeau in Sos Antiaeriana. In miezul verii, fara ploaie de o saptamana, inca zaceau baltile de apa in mijlocul ulitei. Am ramas atunci surprins vazand ca nici macar nu erau pietruite cu piatra de rau, cum erau strazile din orasul meu acum 50-60 de ani. Nu m-as mira sa fie si acum la fel……[Rumburak]

  8. Le-a asfaltat Vanghelie cu Ponta pe alea de la Antiaeriana. In Bucuresti s-a asfaltat . Dar in comune se putea pune pietris pentru ca asfaltul tot pe pietris se toarna.

  9. Prin SV sunt localitati cu noroaie nu chiar asa dar conteaza si implicarea primarului fie el si PSD cu asfalt mai de calitate ca din orase cu pretentii de a fi EUropene.
    Noroc cu seceta este doar praf cand au bagat canalizare la tzara a ramas dupa terminarea noroiul pana aproape de genunchi pe straizile intens circulate.
    In general replica primariei nu este terminata in intrega localitate de bagat apa curenta si canalizare si abia se da drumul sa se aprobe si inceperea asfaltarii. Cand se termina la mama …

  10. Sunt si sate care urcate ls cucuietii din deal, pe dealuri care totusi au asfalte recent. Cum coboara din satenii delul cu procina in pe ghetush/polei strazile din San Francisco, trebuie skilluri de condus.

  11. Nu ar trebuii sa ne miram pt. ca ,chiar capitala Romaniei daca a plouat putin mai mult, sint zone din oras unde nu se mai poate circula atit de mare este apa .Nu mai comentam de gropile si denivalarile trotuarelor din Bucuresti ,despre partea carosabila care la fel este deteriorata ,asa ca ce pretentie sa avem la un satuc ,cind Bucurestul arata deplorabil.In Bucuresti daca a plouat sau a cazut putina zapada trebue sa iti speli masina pt. ca este murdara de noroi ,in alte tari oamenii isi spala masinile de citeva ori pe an.

  12. Vatra comunitatilor satesti trebuie comasata cat mai mult pentru a beneficia de utilitatile necesare. Nu poti ca pentru trei familii separate sa faci un drum asfaltat de jumatate de kilometru cand rimaria este foarte saraca iar guvernul nu-i da bani suficienti. Ceausescu incepuse astfel de comasari dar dupa el pe toate dealurile au aparut case noi la distante apreciabile de sat. Cine le-a dat aprobarea?

  13. Adica oamenii de la tara nu au voie sa aiba conditii decente de viata, ci numai securistii, politicienii si beizadelele, amantele si totul neamul lor.Imi doresc ca toti tinerii , forta de munca apat sa emigreze, sa vedem cine va mai tine, ca doar nu ne veti ucide ca sa ne jefuiti, sau sunteti capabili, cine stie. AMIN!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.