Irinei Begu i-a trecut glonţul pe la ureche

Irina Begu s-a calificat în turul II la Kremlin Cup, turneu de categoria WTA Premier, care se desfăşoară (în sală) la Moscova.

Românca a trecut de bulgăroaica Tsvetana Pironkova, după un meci de „infarct” şi care a fost la un pas de a se încheia cu un rezultat surpriză.

Primul set a fost câştugat categoric de Pironkova (#52 WTA), 6-1 o jucătoare totuşi modestă şi aflată doar dintr-o conjunctură în apropierea top 50. Este adevărat, Begu a jucat foarte slab în acest set.

În setul secund, după un început ceva mai bun (2-0), Begu se stinge, bulgăroaia ajunge la 5-3 şi toată lumea vedea deja surpriza, Begu reuşeşte să egaleze, dar la 5-5 îşi pierde serviciul şi Pironkova avea 6-5 şi serviciul. Nu-l fructifică nici ea, şi se intră în tie-break. Scăpată de o înfrângere în 2 seturi, Begu se mobilizează, câştigă cu 7-2 în tie-break, iar setul decisiv a devenit o formalitate pentru ea, 4-0, 5-1, 6-2.

O victorie normală ţinând cont de diferenţa de valoare dintre cele două jucătoare, dar am fost în două rânduri la câte un game de o surpriză neplăcută. Este greu de spus cât a contat în setul decisiv revenirea lui begu şi cât posibila cădere psihică a bulgăroaicei.

În turul II, Begu va juca împotriva unei jucătoare venită din calificări, dar încă nu se ştie despre cine este vorba.

Ana Bogdan – învinsa norocoasă

Ana Bogdan (#149) a făcut un meci curajos în turul III al calificărilor în faţa mult mai experimentate Aliaksandra Sasnovich (#103) din Belarus, dar a pierdut cu 3-6, 6-7. Totuşi, Ana Bogdan a intrat pe tabloul principal, prin tragere la sorţi în calitate de Lucky Losers pe unul dintre cele două poziţii vacante lăsate de Angelique Kerber şi Agnieszka Radwańska, care s-au retras pentru că nu mai aveau nevoie de puncte, ele fiind calificate oficial la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.