Istoricul sancțiunilor rutiere, scos online

Istoricul sancțiunilor rutiere poate fi obținut online începând de astăzi. MAI a operaţionalizat, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro, secţiunea dedicată obţinerii online a istoricului sancţiunilor rutiere.

Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând de joi, 18 mai 2023, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro secțiunea dedicată obținerii on-line a istoricului sancțiunilor rutiere.

Pentru a obține acest document online, solicitantul trebuie să aibă sau să își creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro.

În cazul în care persoana optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro, este necesar să se deplaseze o singură dată la o unitate de poliție pentru confirmarea identității.

În cazul folosirii unui cont de pe platforma ghiseul.ro, nu mai este necesară deplasarea la o unitate de poliție, identitatea persoanei fiind confirmată prin datele existente pe portalul respectiv.

Următorul pas, după autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, este selectarea butonului „istoricul sancțiunilor rutiere”.

În continuare, solicitantul introduce datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea și perioada pentru care dorește să-i fie comunicat cazierul rutier.

Obținerea istoricului sancțiunilor rutiere este gratuită, iar documentul astfel generat este valabil doar în format electronic.

În cazul în care cazierul rutier este necesar în format fizic, printat, solicitantul trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliție județene sau la Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Prin intermediul portalului hub.mai.gov.ro, poate fi eliberat și certificatul de cazier judiciar, pot fi făcute programări pentru eliberarea pașapoartelor și pot fi solicitate avize de la Direcția Generală Logistică a Ministerului Afacerilor Interne pentru urbanism, amenajare a teritoriului, dar și autorizații de construcție ori desființare a construcțiilor.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Ce se doreste de fapt?
    Istoricul asta se prescrie la o anumita data, sa zicem dupa un numar de ani, sau este pe viata pentru toate contraventiile acumulate si sanctionate in foarte mult timp?
    Sanctiunile de viteza, centura nepusa trecerea pe galben cand esti chiar in dreptul semaforului,..si altele, obtinute prin panda dupa tufis, acum ani de zile sa ne ia banii?
    Daca este pe viata, atunci este un abuz, iar legea care permite asa ceva este facuta pentru terorizarea soferilor!
    Mai este asa ceva in alte tari, sau intotdeauna suntem primii la experimente?

  2. Dar pe astia de circula cu 30 = 40 maxim nu-i sanctionati ??? Sau prostia nu se trece in cazier ???

  3. Deabia ce s-a votat in parlament (adica reprezentantii poporului), acea lege tampita care te obliga sa circuli ziua in amiaza mare, cu farurile aprinse „ca la mort”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.