L-au prins pe Putin cu africanul

Kievul a acuzat Moscova că trimite pe front în Ucraina africani deţinuţi în Rusia, după moartea unui student zambian în luptă în perioada în care acesta ar fi trebuit să efectueze o pedeapsă cu închisoarea în apropiere de capitala rusă, relatează AFP.

„Putin trimite cetăţeni africani încarceraţi în Rusia la război în Ucraina”, a denunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleg Nikolenko.
Luni, Zambia a anunţat moartea unuia dintre cetăţenii săi, Lemekhani Nathan Nyirenda, de 23 de ani, „decedat pe 22 septembrie 2022 în Ucraina”, într-un moment în care ar fi trebuit să fie încarcerat într-o închisoare din Rusia.

Zambia a anunţat că a cerut explicaţii Rusiei „privind circumstanţele în care un cetăţean zambian, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea la Moscova, a putut fi recrutat pentru a lupta în Ucraina şi şi-a pierdut viaţa”.

„Suntem în curs de a clarifica această chestiune (…), de a clarifica toate circumstanţele”, a declarat ministrul adjunct al afacerilor externe, Mihail Bogdanov, citat de agenţia de presă publică RIA Novosti.

„Africanii nu ar trebui să moară pentru ambiţiile imperiale nesănătoase ale lui Putin”, a spus marţi Nikolenko.

Patronul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, apropiat de Vladimir Putin, este acuzat de Ucraina că a trimis pe front mii de combatanţi recrutaţi direct în închisorile ruseşti, în schimbul promisiunii unui salariu important şi a unei reduceri a pedepsei.

Lemekhani Nathan Nyirenda a fost găsit vinovat de încălcarea legii ruse în aprilie aprilie 2020, potrivit guvernului zambian care nu a furnizat luni mai multe detalii.

Acest student în inginerie nucleară a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare. El îşi ispăşea pedeapsa într-o închisoare cu securitate medie la periferia Moscovei.
Numeroşi prizonieri de război capturaţi de forţele ruse şi ucrainene în cadrul conflictului din Ucraina sunt supuşi torturii şi relelor tratamente, între care şocurile de curent electric, a alertat ONU marţi.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. „Zambia a anunţat că a cerut explicaţii Rusiei „privind circumstanţele în care un cetăţean zambian, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea la Moscova, a putut fi recrutat pentru a lupta în Ucraina şi şi-a pierdut viaţa”.
    Pai, PROBABIL ca si Ucraina si rusii au eliberat puscariasii care au preferat serviciul militar platit in loc de inchisoare. Zelenski de la inceput a trimis puscariasii pe front.

  2. Pai tot asa s-a format si divizia ” Tudor Vladimirescu „. Militarii romani, prizonieri in Rusia, au avut de ales intre asta si deportarea in Siberia. Poate ne povesteste Petricafaragat de tac-su, mare luptator shpaniol, cum a venit calare pe tancurile sovietica sa organizeze securitatea din Romania. Ca tot neamul lui Jelenski este.

  3. Ce-l f grija pe jelanie de puscăriașii ruși, și lui au fost primii trimiși la moarte.

  4. Parcă țările africane s-au opus unei rezoluții ONU de condamnare a Russiei! De parcă de partea ucrainenilor nu lupta și alte naționalități!

  5. Bine ca africanul nu i-a dat monkeypox,ca era vai de batranelele lui !faptul ca se iubex(se termina tot in -x-) nu inseamna ca trebuie sa treaca la fapte daca nu are analizele la zi, dar in Africa la ‘zi ”inseamna ca nu e la noapte

  6. Dar despre ambitiile NATO (a se citi SUA!) nu ne povesteste nimic??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.