Liderii protestatarilor, după consultările de la guvern

După consultările de la Guvern, unul dintre lideri, Vasile Ştefănescu, a anunţat că ar trebui să mai acorde executivului două-trei săptămâni de răgaz pentru rezolvarea problemei, dar că manifestanţii au cerut ca Guvernul să fie păsuit doar până marţea viitoare, în caz contrar ameninţând cu proteste la nivel naţional.

“Trebuie să dăm guvernului un vot de încredere. Să sperăm că în două-trei săptămâni se vor rezolva aceste probleme dacă nu vom fi iar în stradă”, a spus reprezentantul protestatarilor. „S-au arătat deschişi însă nu au vrut să semneze nimic. Dâncu a spus că nu semnează nimic până nu vine premierul la negocieri. Sunt foarte dezamăgit, senzaţia mea e că nimic nu se schimbă în ţara asta”, a mai susţinut liderul transportatorilor.

”De fiecare dată când avem nevoie de ceva trebuie să ieșim în stradă. Așa se întâmplă în țara asta. Până nu ieși în stradă, nu obții nimic. Le-am spus, pentru transportul local, să ne scoată cartea verde, transportatorul să poată încheia asigurare și pe o lună și pe două și pe trei, pe perioada neutilizării autovehiculului să fie suspendat RCA-ul și să se revină la niște prețuri sustenabile, a mai susținut acesta.

Vineri, delegaţia transportatorilor ar urma să ajungă la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Dezvoltării, iar marţi, reprezentanţii transportatorilor să se întâlnească cu vicepreşedintele ASF şi cu reprezentanţi ai firmelor de asigurări.

După ora 15.15, protestatarii au început să părăsească Piaţa Victoriei. Circulaţia s-a reluat pe toate străzile care traversează zona.

Transportatorii au ieşit în stradă, joi, nemulţumiţi în principal de costul RCA. Protestatarii au adus cu ei la Guvern mii de taxiuri, camioane, autobuze şi microbuze.

Aceștia consideră conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) vinovată de creşterea exagerat de mare a valorii poliţelor RCA, în condițiile în care, în ultimele şase luni, acestea au ajuns să crească cu peste 300 la sută pentru activitatea de transport persoane şi transport marfă, inclusiv taxi.

Protestatarii sunt nemulţumiţi, de asemenea, de Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, pe care o vor modificată, aşa încât operatorii de transport să nu mai fie obligaţi să achite lunar drepturile de autor numai pentru că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. Totodată, transportatorii solicită eliminarea supraacizei începând cu dată de 1 ianuarie 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.