Locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 a obţinut fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, bani cu care se vor crea locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru angajaţii care desfăşoară activităţi cu această categorie de persoane.

Astfel, va fi înfiinţată o întreprindere socială pilot formată din şapte ateliere protejate, în cadrul căreia persoanele cu dizabilităţi vor fi formate în activităţi precum: croitorie, olărit, brutărie, tipografie, spălătorie ecologică, grădinărit şi modelaj lumânări.

Implementarea proiectului a început în data de 1 iunie şi va avea o durată de 30 de luni, la sfârşitul căreia 60 de persoane cu dizabilităţi vor fi încadrate în muncă în cadrul celor şapte ateliere.

De asemenea, vor fi create trei centre de evaluare vocaţională (DGASPC Sector 1, DGASPC Sector 6 şi DGASPC Prahova) care vor evalua şi consilia 450 de persoane cu dizabilităţi în vederea integrării acestora în muncă.

În plus, după implementarea proiectului, o nouă ocupaţie va fi introdusă în Clasificarea Ocupaţiilor din România: cea de consilier vocaţional. „În ciuda crizei financiare, care ameninţă toate domeniile, dar mai ales domeniul asistenţei sociale, DGASPC Sector 1 caută mereu soluţii alternative pentru a menţine serviciile sociale la standarde europene, servicii dezvoltate de-a lungul anilor”, a menţionat Dănuţ Ioan Fleacă, director general DGASPC Sector 1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.