Lumea Justiției: Marea Curvăsăreală. CCR s-a predat

imunitate judecatori CCR

Ceea ce Lumea Justitiei a anuntat in urma cu doua zile s-a adeverit: Curtea Constitutionala a Romaniei s-a predat, scrie luju.ro. Aflata intr-o noua componenta – dupa plecarea judecatorilor Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu – CCR a respins miercuri, 9 noiembrie 2022, toate sesizarile formulate pe Legile Justitiei.

Este vorba mai exact despre sesizarile depuse de Avocatul Poporului, USR si AUR, care au acuzat neconstitutionalitatea noilor Legi ale Justitiei – Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind CSM.

Prin hotararea luata, Curtea Constitutionala condusa de Marian Enache a dat liber practic la nerespectarea deciziilor CCR. Asta intrucat din noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost eliminata sanctiunea disciplinara pentru magistratii care nu nescocotesc deciziile CCR si deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea Recursurilor in Interesul Legii. Interesant este ca CCR a permis abrogarea acestei abateri disciplinare in conditiile in care prin Decizia 2/2012 aceeasi CCR explica faptul ca existenta unor sanctiuni pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR reprezinta o intarire a Constitutiei Romaniei.

Iata comunicatul CCR:

“In sedinta din 9 noiembrie 2022, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului de constitutionalitate a priori, a decis:

1. Cu majoritate de voturi in privinta art.88 alin.(2), art.206 teza finala, art.234 alin.(2), art.271 si art.290 din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor si cu unanimitate de voturi in privinta Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor, in ansamblul sau, precum si la celelalte dispozitii din aceasta, a respins, ca neintemeiata, dupa conexare, obiectiile de neconstitutionalitate formulate de Avocatul Poporului si de deputati apartinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania si neafiliati si a constatat ca Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, in ansamblul sau, precum si dispozitiile art.17 alin.(5), art.21 alin.(4), art.22, art.25, art.26 alin.(1), art.33 alin.(1), art.43 alin.(2), art.45 alin.(1), art.59 alin.(3) si (4), art.63 alin.(1), art.75 alin.(5), art.88 alin.(2), art.89, art.114, art.115, art.117 alin.(6), art.121 alin.(4), art.128, art.132, art.133, art.135, art.139, art.140, art.141, art.143 alin.(2), art.145-149, art.150, art.160 alin.(6), art.167, art.169 alin.(8), art.172 alin.(8), art.188 alin.(4), art.206, art.228 alin.(5)-(7), art.234 alin.(2), art.235 alin.(2), art.269 alin.(16), art.271, art.273 alin.(1) lit.c) si d), art.275 alin.(1), (3) si (6), art.277 alin.(6), art.278 alin.(2), art.279, art.283, art.284 alin.(5), art.289 alin.(2), art.290 si ale anexei nr.1 pct.B art.2 lit.b) la aceasta sunt constitutionale in raport cu criticile de neconstitutionalitate formulate.

2. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate formulata de deputati apartinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania si neafiliati si a constatat ca Legea privind organizarea judiciara, in ansamblul sau, precum si dispozitiile art.13, art.15 alin.(1), art.21 alin.(6), art.28, art.30 alin.(1), (3) si (5), art.31 alin.(4) teza a doua, art.34 alin.(3), art.36 alin.(3) si (8), art.45 alin.(1), (2) si (4), art. 54 alin. (2) si (5), art.57, art.58 alin.(4) si (5), art. 68 alin.(3) si (4), art.70, art.82 alin. (2) si (3) teza a doua, art. 90 alin. (2) si (3) teza a doua, art.93, art. 97 alin. (2) si (3) teza a doua, art. 107 alin. (2), art.115 alin.(1), art.150 si art.159 din aceasta sunt constitutionale in raport cu criticile formulate.

3. Cu majoritate de voturi in ceea ce priveste dispozitiile art.27 alin.(2) teza finala si cu unanimitate de voturi cu privire la Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, in ansamblul sau, precum si la celelalte dispozitii din aceasta, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate formulata de deputati apartinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvati România si neafiliati si a constatat ca Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, in ansamblul sau, precum si dispozitiile art.8 alin.(3), art.14 alin.(3) si (4), art.22 alin.(3), art.27 alin.(2), art.29 alin.(1), art.31 alin.(1), art.40, art.41, art.49 alin.(5) si alin.(7)-(9), art.51 alin.(3), art.53 alin.(2), art.57 alin.(4) si (6) si art.59 alin.(3) din aceasta sunt constitutionale in raport cu criticile formulate.

II. In aceeasi sedinta, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului de constitutionalitate a priori, cu unanimitate de voturi a respins, ca inadmisibile, obiectiile de neconstitutionalitate formulate de 38 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Aliantei pentru Unirea Romanilor si neafiliati, cu privire la Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Deciziile sunt definitive si general obligatorii.

Argumentele retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

24 de Comentarii

  1. s-a dat liber la „asocierea” cu
    ong.uri soroshiste, cu Masonerie sau cu M.A.M
    (magistrati associati cu maxtor),
    de voie sau de nevoie
    (dupa ce le taie indemnizatia&penzia)

    -oameni slabi care nu stiu sa se foloseasca de OBLIGATII.
    („nu pot nici daca vreau”, ceva asa…)

  2. Aia noi bagati pe nemeritate acolo au fost trimisi la ordin.

  3. intreb:daca deciziile CCR nu mai sunt obligatorii,ne putem gandi ca pensiile speciale pot fi desfiintate,ele fiind tinute in plata tocmai din cauza deciziei Curtii?
    v-ati predat,lasilor!…

  4. Suntem Cu Ru Europei, ne ia fiecare cum vrea, multumita celor ce ne reprezinta, probabil ei se simt bine

  5. Daca deciziile CCR nu mai sunt obligatorii,mai avem nevoe de aceasta gasca acolo care inafara faptului ca nu fac nimic, mai incaseaza si foarte multi bani atit in perioada cit isi pierd timpul acolo ,cit si atunci cind au iesit la pensie.

  6. La ăstia le dadeam noi pensii speciale si salarii babane?! ”Deciziile sunt definitive si general obligatorii”?Ce mai este ”definitiv” si ”obligatoriu” daca insasi Constitutia nu mai e obligatorie?

  7. Inteleg ca si decizia asta emanata de un organism ale carui decizii pot fi incalcate este apa de ploaie. Maculatura inutila!

    Plecati acasa, pacalicilor, faceti de ras conceptul de justitie cu prostia voastra!

  8. Dacă deciziile CCR, nu mai sunt obligatorii, ce rol mai are CCR-ul?
    Nu ar trebui desființată ?
    Și-a votat, singură, inutilitatea!

  9. in momentul in care nu mai ai garantul Constitutiei, nu mai ai SUVERANITATE, prin urmare nici drepturi suverane asupra PROPRIETATII. dupa vanzarea resurselor, urmeaza desproprietarirea romanilor, cuiul ioropei „libere” suferinde ca romanii au proprietati. PROPRIETATEA INSEMANA SUVERANITATE SI INDEPENDENTA. a pune taxe pe PROPRIETATE INSEAMNA FURT. ce s-a intamplat ieri, este inceputul sfarsitului LIBERTATII, pentru care romanii au fost ucisi degeaba in 1989. nemaiavand Constitutie, ex-Romania devine oficial EXPERIMENT. NU MAI EXISTA SUVERANITATE ASUPRA CORPULUI TAU PROPROIU. practic toate drepturile fundamentale sunt inlaturate. libertatea de expresie – jurnalismul daca mai avea palpairi de libertate, acum s-a sfarsit. paas-cu-paaas vom avea societatea chnezoida mao, controlata, interzicerea informatiei libere, cenzura si arestarile in masa. chiiinaaa ati vrut, chinaaa veti avea. educatia de gen si malformarile mentalitatii copiilor in curs. suntem cobaii ramasi in ex-Romania. game over. nanel de veci.
    https://www.youtube.com/watch?v=gvUbU-WUjHE

  10. Sa se desfinteze CCR! Daca vezi cine este in CCR, una Stanciu, un Zegreanu, un Morar sluga a penalului securist Petrov-Base, nu poti decat sa ceri desfintarea acestei structuri politice inutile! Slugile astea nu fac altceva decat sa incaseze pe linga pensia babana niste salarii umflate inutile!

  11. „„„„DESFINȚAȚI CCR! DESFINȚAȚI CCR!… DESFINȚAȚI CCR!!
    „SAU -NUMELE -să știe românii că nu e românească”!!

  12. Nu am citit decizia, nu am timpul necesar acum. Totusi, din ceea ce rezulta din cuprinsul articolului, CCR a decis doar ca este constitutional textul legii privind organizarea judiciara, text din cuprinsul caruia a fost scoasa prevederea care stabilea ca nerespectarea deciziilor CCR reprezinta abatere disciplinara a magistratilor.
    Ei si, abaterea respectiva si sanctiunile corelative pot fi prevazuta foarte elegant si perfect constitutional in cuprinsul legii privind raspunderea magistratilor, lege absolut obligatorie, URGENTA si pe care o asteapta toata suflarea romaneasca!

  13. Deciziile sunt general obligatoriu, dar nu e obligatoriu sa le respectati! Bravo! A meritat procedura de urgenta.

  14. Culmea imbecilitatii: mai rar atata prostie precum in cazul staborului CCR, sa dai o hotarare pentru nerespectarea propriilor hotarari care se incheie cu „Deciziile sunt definitive si general obligatorii.” Logic rezulta ca „Deciziile sunt definitive si general obligatorii.” nu se respecta deci tot rahatul de tradare pe care ati facut-o NU SE APLICA, adica RAMANE CA INAINTE. Sa va fie rusine si ar trebui sa va cereti afara pana nu luati suturi in popou si adios salarii si pensii nesimtite.

  15. CCR a devenit o formă fără fond. Desființarea acestei instituții este o măsură logică și de bun simț.

  16. Esuatul si-a vazut visul si porunca indeplinite. Acum are la varful pantofului si CCR-ul.Pai ce atata CCR dooomne ? Nu vedeti ca ne incurca,se opune progresului dictat dela Bruxeles ? Am avut dreptate cand nu dadeam doi bani pe CCR. Acum nu mai dau nici atat.Nu mai are Tara bani.

  17. CELE MAI IMPORTANTE INSTITUTII SI STRUCTURI AL STATULUI DUPA 1989 AU DEVENIT NISTE W- – – – RI PUBLICE ………..
    Răspundeți

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.