Macron strică iar petrecerea

Intrarea Ucrainei în NATO este puțin probabilă, spune preşedintele francez.

Emmanuel Macron consideră că o eventuală aderarea a Ucrainei la NATO ar fi percepută de Rusia ca o confruntare, iar aceasta nu este „cel mai probabil scenariu”, transmite AFP.

„Intrarea Ucrainei în NATO ar fi percepută de Rusia ca ceva conflictual. Nu vi-o puteţi imagina cu această Rusie”, a declarat preşedintele Macron miercuri într-un interviu acordat cotidianelor Le Monde, Wall Street Journal şi publicaţiei libaneze An Nahar.

„Fie că Ucraina intră sau nu în NATO – şi acesta nu este scenariul cel mai probabil – va trebui să i se acorde garanţii de securitate cu atât mai solide cu cât a fost atacată de Rusia”, a continuat şeful statului francez.

Emmanuel Macron insistă asupra necesităţii de a acorda „garanţii de securitate” Ucrainei, dar şi Rusiei, la finalul conflictului, poziţie care i-a atras critici puternice din partea Kievului şi a unor ţări est-europene.

„La final, va fi necesar să îi punem pe toţi în jurul mesei. Toţi europenii şi occidentalii care îmi dau lecţii de morală să îmi explice aşadar cu cine vor sta în jurul mesei”, a spus el.”În ceea ce mă priveşte, aş prefera să nu fie doar chinezii şi turcii cei care vor negocia a doua zi” după încheierea războiului, a subliniat Emmanuel Macron referindu-se în special la eforturile de mediere ale diplomaţiei turce.

Preşedintele francez a pledat din nou pentru autonomia strategică a Europei în cadrul NATO, dar cu mai puţină dependenţă de Statele Unite.”Nu există o arhitectură de securitate a Europei fără autonomie strategică, în NATO şi cu NATO, dar nu depinzând de NATO”, a subliniat preşedintele francez.

„O alianţă nu este ceva de care depind, este ceva ce aleg. Trebuie să regândim autonomia noastră strategică”, a insistat preşedintele Macron.”Europa trebuie să câştige în autonomie tehnologică şi a capabilităţilor, inclusiv în raport cu Statele Unite”, a insistat preşedintele francez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

14 Comentarii

  1. Surprinzator Macron pare sa mai aiba o urma de ratiune si curajul sa o exprime. Olaf e o marioneta trista si proasta, Joe e controlat de psihopati progresisti si neoconi care vor razboi continuu. In locul lui Putin as ridica un zid la granita si as incheia pe vecie orice relatie cu Europa si USA. In fond daca ei nu ii vor pe rusi de ce ar vrea rusii sa aiba orice fel de contact cu ei? Numai noi ne milogim la infinit de Austria si Olanda fara a avea un minim de demnitate.

  2. Dacă UE vrea să mai existe, trebuie să-şi decidă cât mai curând şi odată pentru totdeauna, capitala. Franța este cea mai potrivită dintre catindate iar E. Macron trebuie susținut.

  3. Dăi prostului mintea cea de pe urmă…
    Poate acum în ceasul al doișpelea ,mai ales cand l-a văzut pe nazistul la casa albă, mari șefi de stat să gândească cu capul,că până acum au gândit cu țările de jos!…

  4. N-ar fi de mirare ca in curand Franta sa solicite aderarea sa la BRICS. Baietii inteligenti incep sa realizeze ca indiferent de terminarea razboiului din Ucraina Europa va ajunge o zona aflata intr-o fundatura saraca cu economia in colaps. In conditiile in care lumea libera a inceput grabit sa se organizeze si sa se asocieze, pe batrana Europa o astepta supravietuirea ca stil viitor de viata. Scapa deci cine poate. Romania este privilegiata geografic fiind in proximitatea lumii libere.

  5. Pentru cine nu intelege Macron vrea ca acest razboi sa se termine cat mai repede. Dar Zele si Biden nu vor si Europa va ajunge pe butuci economic si social iar criza se prelungeste.

  6. Il vor curata americanii pe Macron. Desigur, cu ajutorul unor europeni proveniti din sclavi americani.

  7. Aflu in aceasta dimineata ca cerul Ucrainei este inchis de catre Rusia.Jelenski a luat avionul catre USA din Polonia

  8. Franta a mai iesit din NATO pe vremea lui de Gaulle, care insa avea snage in instalatie. Cand au vazut francezii ca sunt fii ploii fara americani, au intrat la loc. Ei nu se pot desprinde de imaginea Frantei marete care facea politica mondiala acum100 de ani si incearca sa se amestece si ei macar in negocierea pacii incercand sa-si pastreze relevanta…Din pacat nu sunt in stare nici sa-i potolesca pe descultii din Africa. Nu i-a ajuns lui Macron ca a fost umilit de Putin vrea inca o data. Franta si-a dovedit „maretia” cand Sarcozy a luat bani de la Gadaffi sa castige alegerile si pe urma cand a vazut ca e pe faras i-a mai tras si el una in semn de „recunostinta”.

  9. Faliment scrie pe comunitarii aflati la discretia lui Gioe. Rusii impreuna cu prietenii lor au reusit ca toate sanctiunile luate impotriva lor sa se sparga in capatanile initiatorilor.Cu toate interdictiile impuse tarilor UE ca vasele (in special petrolierele) sa nu mai intre in porturile rusesti, activitatea decurge ca inainte dar spre
    alte destinatii. Vase non UE (Grecia pierde masiv) transporta combustibil si marfuri rusesti in veselie facand pi pi pe marile firme de asigurari care s-au aliniat sanctiunilor (Anglia pierde masiv) in baza asigurarile rusesti. Cine pierde si cine castiga?

  10. E tipic pentru un telal politic ca un Macron,un Nehammer,un Rutte si altii ca ei,sa dea dovada de cinism si sadism politic atunci cand nu isi pot rezolva propriile probleme,interne sau familiale
    Batrana Europa e o krva care s-a ridicat economic pe jaful resurselor naturale ale URSS/Rusia si astazi aceasta prostituata politica,incearca sa obtina banutii pentru o saracie de lux,agitand o propaganda fara rusine a un ei minciuni cat secolul”incalzirea globala”
    Traiesc rusii care-si vand gazul si petrolul ,adica viata, pe nimic,mai bine ca „ecologii „curati si uscati ” de europeni?Nu cred , acum gasca khazara de oligarhi care conduce Rusia varsa sange rusesc contra iluzii „de garantii de securitate”
    Cu lepre ca oamenii politici europeni,vanduti cui dau mai mult ,vezi cazul Qatargate ,nici o tara nu poate fi in „siguranta”pe garantii europene
    Era Romania mai bine economic daca nu-si dadea gazul,petrolul si padurea austriecilor pe nimic?
    Cu siguranta DA !

  11. Macron se vrea seful Europei.Ca diplomat toti am vazut esecul sau ba mai mult Putin isi bate joc de el permanent. Putin declara inarmare inarmare si milioane de soldati inrolati iar cretinii considera ca Ucraina si SUA vor razboiul. Cat de cretini poy fi unii

  12. Rusia n-are nevoie sa i se ofere vreo garantie, e suficient de mare sa-si ia singura ! Articol din categoria: „cand un prost arunca cu o piatra in apa” !

  13. Nu era mai bine daca i se ofereau Rusiei, de catre OTAN, garantiile de securitate cerute de ea inainte de inceperea razboiului? Nu era mai bine daca dupa inceperea razboiului si demararea negocierilor ruse-ukrainiene, cand inca Rusia nu ocupase vreun teritoriu ukrainean, sa se ajunga la un acord, prin negociere, intre ei? N-ar fi mai bine sa se ajunga rapid la negocieri si la un acord, inainte ca rusii sa mai ia ceva si sa mai distruga ceva? Sau poate Zele asteapta sa vada o Ukraina mica si distrusa. Isi dau oare seama popoarele ce li se poate intampla daca incap pe mana unor slugi sau tradatori sau vanzatori? Dar romanii isi dau cu adevarat seama de ce li se intampla? Compara cineva averea pe care o avea Romania in 1990 – in resurse naturale, obiective industriale si alte bunuri (teren arabil, paduri,etc.) – si cea pe care o are acum ? Stie cineva cat s-a pierdut in acesti 33 de ani ?

  14. Macron, Vocea rațiunii în Eurasia, are iar dreptate! Ucraina neutră este un deziderat vital pt pacea în lume! Dar și refacerea României în granițele firești! Conducerea Ucrainei, nazistă sau nu, nu este de încredere, ne batjocorește demnitatea ca Români minoritari la ei, într-un stat creație a bolșevicilor sioniști ai lui Stalin! Dezmembrarea Ucrainei ar trebui susținută de România, Polonia și Ungaria, nu atacată!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.