Mădălin Voicu, scăpat de gratii. Nicolae Păun poate fi reținut, nu încă şi arestat

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate miercuri cererile procurorilor de aprobare a reținerii și arestării deputatului PSD Mădălin Voicu şi Nicolae Păun (minorităţi).

UPDATE: Nicolae Păun câştigă prin „neprezentare”

Cel puţin pentru moment, deputatul Nicolae Păun scapă de arestarea preventivă. După ce s-a terminat votarea pentru cererea procurilor privind aprobarea arestării preventive, oficialii Camerei Deputaţilor au constatat că nu mai exista cvorumul de prezenţă. Au votat 178 de deputaţi, iar cvorumul de prezenţă era de 191. Drept urmare nici nu s-au mai numărat voturile. Este posibil ca votul să se reia joi, cel puţin aşa a anunţat preşedinele de şedinţă, deputata Rodica Nassar.

UPDATE: Păun a fost mai puţin norocos: poate fi reţinut

Deputatul Nicolae Păun, reprezentaantul în Camera Deputaţilor a minorităţii roma, a fost mai puţin norocos decât Mădălin Voicu. El poate fi reţinut. Cererea procurorilor pentru aprobarea reţinerii, a fost votată cu 128 devoturi „pentru” şi 78 „contra”.

UPDATE: PNL critică prestaţia PSD

Imediat după votul în urma căruia a fost respinsă cererea procurorilor privind arestarea lui Mădălin Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Store a declarat presei: “Nu e o surpriză pentru nimeni votul și comportamentul PSD în asemenea situații, în condițiile în care sunt chemați să ia parte la decizii ce privesc actul de justiție. Răspunsul lor e unul de refuz. PNL, ca de fiecare dată, a votat și s-a exprimat deschis și transparent, în sensul solicitărilor justiției. Considerăm că oricine în această țară are dreptul să probeze și să demonstreze nevinovăția, dar nu folosind ca scut votul colegilor. Azi, mai pregnant ca altădată, PSD și-a dezvăluit adevăratul cuvânt politic”. Reamintim, luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost întrebat ce s-a decis în BPN al PSD privind situaţia lui Mădălin Voicu. Răspunsul a fost următorul: “Nu discutăm la fiecare BPN o decizie pe care am adoptat-o în general. În aceste situaţii nedorite, colegii noştri au luat, am luat deja decizia politică, în sensul că judecătorii sunt cei care trebuie să decidă într-un fel sau altul.Şi nu ne opunem solicitării procurorilor”, a spus Dragnea.

UPDATE Vot categoric împotriva arestării la Mădălin Voicu

Şi cererea procurorilor de aprobare a arestării pentru Mădălin Voicu a căzut cu „succes”. Pentru arestare s-au înregistrat 103 voturi, contra arestării un număr de 158 de voturi. Şi aici suntem în faţa unei premiere, ţinând cont de diferenţa mare de voturi între cele „contra” şi „pentru”.

UPDATE Vot negativ pentru reținerea lui Mădălin Voicu

Rezultatul votului pentru aprobarea cererii de reținere solicitate de procurori a fost unul negativ. Pentru reținere au votat 116 deputaţi, iar împotrivă 170! Pentru prima oară în ultimii 5 ani se înregistrează un scor categoric pentru respingerea unei cereri a procurorilor. De regulă, în alte situaţi, nu trecea o cerere pentru că nu se înregistra cvorumul de 50%+1 din numărul parlamentarilor prezenţi, dar voturile „pentru” erau sensisbil mai multe decât voturile „contra”. O diferenţă de aproape 60 de voturi „contra” reprezintă chiar o premieră.

Mădălin Voicu: Vă rog să nu încuviinţaţi arestarea

În plenul Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu a cerut deputaţilor să nu încuviinţeze cererea de arestare a sa, pentru că este nevinovat şi pentru că ar suferi o mare umilinţă. „Nu am făcut trafic de influenţă. Am dat un singur telefon la ministrul Teodorovici să îl primească în audienţă pe Nicolae Păun. Nu am nicio legătură cu proiectele desprre care se face referire. Am văzut minciuni ordinare la televizor că eu şi Păun aş fi deturnat bani. Nici justiţia nu spune aşa ceva. N-am facut în viaţa mea vreo fraudă. Nu am firme, nu am afaceri, nu am internet, eu nu ştiu decât să fac muzică. Când am vorbit în 1995 la Cotroceni ca să fie primită o delegaţie de romi de Ion Iliescu, asta înseamnă că este trafic de influenţă? Sau când Cioabă l-a invitat nu ştiu unde pe preşedintele Traian Băsescu, a făcut trafic de influenţă? În ceea ce priveşte acuzaţia de spălare de bani. Ca să speli bani trebuie să îi ai. Eu nu am câştigat bani decât pe statul de plată. Cine poate să demonstreze că eu am falsificat declaraţia de avere? Eu nu am decât bani fiscalizaţi. Nu am altceva. Pe mine dacă mă dă nevasta afară din casă, eu dorm în cort, nu am nimic”.

În ceea ce îl priveşte pe Nicolae Păun, acesta nu s-a aflat în plenul Camerei Deputaţilor, el nefiind probabil interesat să îşi susţină poziţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.