Majoritatea europenilor au cancer în pregătire

Manfred Weber, Spitzenkandidat-ul Germaniei (The Front Runner, pentru anglofoni), Frans Timmermans și Guy Verhofstadt, toți trei președinti – wannabe ai Comisiei Europene, au facut un subiect comun din lupta contra corupției.

Exemplul predilect negativ este România. Deși nu este nici cea mai onestă dar nici cea mai coruptă țară membră a Uniunii Europene (ocupând un decent loc 31 din 126 de țări într-un clasament pe 2018 al indicelui respectării principiilor și al valorilor statului de drept), România este, totuși, înaintea unor țări membre ale spațiului de liberă circulație Schengen, cum ar fi Grecia (locul 36) sau Ungaria (locul 59). O țară – pilon al construcției europene, Franța, este pe locul 19, la distanță de doar 12 locuri de România. Politicienii noștri nu sunt nici pe departe uși de biserică, au contraire, aș zice, dar există țări mult mai „respectabile”, ca Franța, Germania, Olanda și Marea Britanie, care au probleme cu mult mai mari la nivelul oamenilor politici, demnitarilor și, in general, policy makerilor lor.

În presa europeana (evident, nu și în presa noastră) se discută intens pe marginea unei liste secrete, recent devoalate, cu influencerii utilizați de Monsanto (în prezent, parte a concernului german Bayer) pentru a obține permisiunea europenilor de a vinde in continuare erbicidul Roundup, utilizat masiv în agricultura europeană, inclusiv a noastră, dar dovedit recent ca fiind „probabil cancerigen”.

Precum se vede din linkurile anexate, listele de persoane – țintă ale lobby-ului sau traficului de influență derulat mulți ani de Monsanto se referă, în principal, la Franța, dar aceste liste cu persoane – țintă sunt, în mod evident, mult mai largi, cuprinzând politicieni, tehnocrați, birocrați și chiar oameni de știință potențial amicali cu produsele Monstanto din toata Europa și, evident, și din România.  (notă: puțină lume știe că, atunci când s-a votat în UE regulamentul care interzice gliphosate, substanța activă a Roundup, sute de fermieri români, din proprie inițiativă sau la cererea influencerilor politici, administrativi sau academici, au trimis petiții și chiar delegații la Bruxelles și la Strasbourg în care cereau respingerea reglementării, pentru a putea utiliza în continuare minunatul Roundup).

-Ce faci cu astfel de liste? Lobby și trafic de influență. Bugete de onorarii și alte recompense utile celor care te-au „ajutat”. Organigrame și scheme de personal necesare viitoarei integrări a influencerului în propria-ți echipă, pe principiul „ușii rotative” (revolving door).

– De ce ții astfel de liste la secret? Pentru că nu e vorba de simplul lobby (permis în UE, interzis în România), ci de corupție. Una grava și ascunsă, „protejată” de autorități, inclusiv de autoritățile judiciare, care preferă să nu vadă această adevarată industrie a influenței.

-Și nu este vorba, desigur, doar de Monsanto. Gândiți-vă cum au reușit concernul Volkswagen și grupul Renault să acopere scandalul dieselgate (până când i-au călcat pe coada pe americani), cum și-au cumpărat supraviețuirea băncile acuzate de manipularea Libor, Euribor și a cursului de schimb sau cum a reușit Airbus, acuzat de mita dată în China, să se strecoare printre degetele imperialismului juridic american cu ajutorul justiției din Londra. Ce sa mai vorbim de ING din Olanda și Danske din Danemarca, care au fost amendate penal pentru implicarea în spălarea de bani rusești, dar continuă să ne dea lecții anticorupție.

Evident, nimeni, nici măcar domnii din preambulul acestei postări, nu par a fi interesati de această industrie a influenței.

Doar că adevarul nu poate fi ascuns atunci când privește un mare număr de oameni și, în plus, când determină pierderi masive de bani și resurse.

Precum am spus într-o postare anterioară, o instanță din SUA, într-un proces despre care am scris și în urmă cu o lună, a acordat unui cuplu de reclamanți (soț și soție, îmbolnăviți de același cancer, în aceeași perioadă de timp) daune punitive de 2.000.000.000 (doua miliarde) USD, pentru că s-a considerat că utilizarea de către cei doi a erbicidului Roundup produs de Monsanto/Bayer a fost, cel mai probabil, cauza acelui cancer. În SUA, conform presei de peste ocean, sunt peste 14 mii de procese cu această tema. Până în prezent sunt cel puțin 3 precedente contra Monsanto, de unde concluzia că, cel mai probabil, toți reclamanții din cele 14 mii de procese vor avea câștig de cauză, întrucât precedentul judiciar este obligatoriu în SUA. Cu toate acestea, Monsanto/Bayer este decisă să se apere în continuare în aceste procese, susținand că Roundup nu este cancerigen (probabil, pe baza rapoartelor „experte” plătite care neagă raportul din 2015 al Centrului Internațional pentru Studiul Cancerului, din cadrul OMS, care a concluzionat ca Roundup este „probabil cancerigen”, sau pe baza mitei plătite până acum demnitarilor și birocraților, pentru a-și asigura o ieșire rezonabilă din belea). În acest ritm, daunele punitive pot depasi zeci de miliarde de dolari, numai în SUA.

Date fiind aceste procese, precum și atitudinea bățoasă a Bayer, de a nu renunța la lupta, în favoarea unei înțelegeri cu reclamanții, acțiunile Bayer au căzut, în ultimele luni, cu peste 44%. În condițiile în care Bayer a dat pe Monsanto nu mai puțin de 60 de miliarde de euro, această pierdere uriașă a înfuriat acționarii și investitorii, care au declanșat procese de tip class action împotriva zăbăucilor din managementul Bayer, management care se întreaptă rapid către titlul de cel mai tîmpit autor al celui mai mare eșec de business din istorie. De aceea, foarte probabil, a ieșit la iveală și faptul că Monsanto a ținut (iar Bayer a tăcut) liste secrete cu persoane importante de mituit, în caz de nevoie.

Cam așa se face afacerea globală – cu mită, trafic de influență, lobby, argumente emoționale („dați în mine, dați în fabrici și uzine”, pierd agricultorii, pierd fondurile de pensii etc.). Plus o tăcere suspectă, vinovată, a autorităților în materie, inclusiv cele judiciare.

Între timp, majoritatea europenilor au gliphosat în urină și cancer în pregătire.

Evident, treaba ne privește și pe noi, căci și agricultura noastră folosește masiv Roundup. Dacă veți întreba birocrați români sau chiar (foști) miniștri, vor spune că Roundup nu are nicio problema. Când or să vă dea aceste răspunsuri, întrebați-i, în plus, daca sunt pe listele de influenceri ai Monsanto. Evident, presa româna nu spune nimic referitor la subiect. Puteți pune același tip de întrebare – care dintre decidenții din domeniu sunt pe listele Monsanto? Evident, fermierii români se vor înfuria pe mine, cu argumentul că, în afară de faptul că Roundup este „inofensiv”, mai este și eficient și ieftin și, deci, de neînlocuit. Mai mult chiar, vor spune că există erbicide sau alte chimicale care sunt mult mai toxice decât Roundup. Vor spune, de exemplu, că roșiile și ardeii și celelalte legume care se produc în comunele din jurul Bucureștiului sunt forțate să crească, pentru a ieși pe piață cu două luni mai devreme decât perioada lor normală de coacere, prin tratare cu niște chimicale produse în Bulgaria, ca pe vremea lui Ceaușescu. Aceasta-i realitatea cruntă – știu de la sursă, ca să zic așa, căci sunt din zonă… Ar fi bine, totuși, să îi întrebați, suplimentar, de ce aceste chimicale se utilizează, încă, la o scală atât de mare, mai mult sau mai puțin asumat și public? De ce industria alimentară nu se axează pe cercetare, pentru a scoate produse de acest gen, mai puțin toxice și morbide?

  1. Apropo, Monsanto nu este doar producător de erbicide, ci și de semințe de unică folosință, precum și de organisme modificate genetic (OMG). De aceea, i se mai spune și The Frankenfood Producer.

PPS. Nu numai Monsanto produce erbicide și alte chimicale cancerigene, deși ar fi suficient să știm măcar asta – Roundup este cel mai răspândit și utilizat erbicid din lume și este „probabil cancerigen”. Sunt și alții ca Monsanto – cum ar fi, de exemplu, Du Pont, prezent în Romania cu semințele Pioneer. Dar, deocamdată, nu vorbim despre ei, ci despre Monsanto/Bayer, nu?

https://www.ft.com/content/f3e12228-75a7-11e9-be7d-6d846537acab

https://www.reuters.com/article/us-bayer-france-monsanto-europe-idUSKCN1SJ1OY

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Gheorghe Piperea 414 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Din laboratoare se va elibera un virus care va face ravagii in Europa. Europenii, fortati de legile obigativitatii vaccinarii si de frica de moarte, vor fi nevoiti sa se vaccineze impotriva acestei molimi, dar, pe langa substanta organica introdusa in corp, li se va livra si un nanocip care va monitoriza intreaga functionare a organismului, inclusiv activitatea cerebrala, astfel ca cei din spatele acestui plan diabolic vor putea sti totul despre ei. Controlul total insa se va realiza prin intermediul unui alt nanocip fixat pe mana stanga sau pe frunte. Toate aceste dispozitive electronice vor fi conectate la o Retea globala ce va fi supravegheata de un Supercomputer numit FIARA. NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR!

  2. „Gheorghe! Ma Gheorghe!
    Lasa Gheorghe mandrele!
    Gheorghe!
    Lasa Gheorghe mandrele!
    Hai de mana vitele!”
    (Ghe Rosoga)

  3. Piperea, du-te sa iti faci analizele urgent,plus o scanare celulara!Ai ceva la cap,de aia nu intelegi nimic din ce citesti!La Giurgiu nu se facea scoala?

  4. Bipezii astia arunca cu orice in romania si romani dar care e interesul lui si a lor lui in Romania? Vezi spania care e la pamant cu agricultura si livezile plus produsele animaliere,toate sunt 100% E-urizate deoarece ev ingrozitor de uriasa datoria spaniei si au admis orice contra achitarii datoriei! Nimic din ce exporta nu mai are gustul su parfumul naturaletii produsului! In romanica inca mai exista aroma,dulceata,gustul real al produselor in mare parte! Pana si produsele exportate de turcia sunt mult mai calitative fata de spanica!

  5. Nu, sunt spalati pe creier!
    Cred ca personajele lui Caragiale ii reprezinta!

  6. „Politicienii noștri nu sunt nici pe departe uși de biserică, au contraire, aș zice, dar există țări mult mai „respectabile”, ca Franța, Germania, Olanda și Marea Britanie, care au probleme cu mult mai mari la nivelul oamenilor politici…”

    Domnule Piperea, in tarile respective, daca esti prins, platesti. TOATE EXEMPLELE PE CARE LE DATI SUSTIN EXACT ACEASTA IDEE. Iar asta este, de fapt, fundamentala diferenta fata de Romania! Volkswagen a platit scump, Bayer va plati si ea, daca a gresit. La noi, Hexipharma sau Teldrum vor plati ceva? ANAF-ul, aflat in subordinea Ministerului de Finante, va recupera prejudiciile din dosarele incheiate ale DNA? DA sau NU?

    Si mai este o diferenta FUNDAMENTALA. Un infractor modifica legile Justitiei in propria lui tara: iata ceva ce nu s-a intamplat NICIODATA in Germania sau Olanda sau Franta. Dar se intampla in Romania.

  7. felicitari pentru articol!
    va rugam sa militati pe toate caile si prin toate mijloacele legale pentru eliminarea ierbicidului Roundup adus in tara noastra de catre criminalele firme farmaceutice Monsanto/Bayer ! BAyer este firma care l-a sprijinit pe Hitler in WW2 cu tot felul de substante ucigase.
    LAcomia lor de bani, nu-i opreste.
    iar sutelor de fermieri români, care din proprie inițiativă sau la cererea influencerilor politici, administrativi sau academici, au trimis petiții și chiar delegații la Bruxelles și la Strasbourg în care cereau respingerea reglementării, pentru a putea utiliza în continuare minunatul Roundup, SA LE FIE RUSINE !
    VA rugam sa nu-i lasati pe criminalii alimentatiei publice pana nu se elimina acest ierbicid periculos, este o datorie fata de copiii nostrii! JOS criminalii Monsato-BAYER,afara din tara !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.