Medalii pentru sportivii români la Jocurile Europene din Polonia

Jucătoarea română de tenis de masă Bernadette Szocs a câştigat spectaculos medalia de aur în proba feminină de simplu din cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), marţi seara, după ce a învins-o în finală pe Xiaoxin Yang (Monaco), cu scorul de 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3).

Bernadette Szocs s-a impus după aproape o oră de joc (56 minute), revenind de la 1-3 la seturi. Ea a câştigat două seturi pe muchie de cuţit, cu 13-11 şi 11-9, iar în decisiv s-a impus clar, cu 11-3.

Tot marţi, Elizabeta Samara a cucerit medalia de bronz în proba feminină de simplu, după ce a învins-o pe poloneza Natalia Bajor, cu 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11, 11-7).

În semifinale, Szocs a trecut de Natalia Bajor, cu 4-0 (11-6, 11-9, 11-3, 11-5), iar Samara a fost învinsă de Yang cu 4-0 (11-9, 11-5, 11-9, 11-4).

România a obţinut trei medalii la tenis de masă la Jocurile Europene din Polonia, aur prin Bernadette Szocs, bronz prin Elizabeta Samara şi perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.

Palmaresul României la tenis de masă la Jocurile Europene înaintea ediţiei din Polonia era de două medalii de argint, ambele la Minsk în 2019 – la echipe feminin (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro) şi dublu mixt (Ovidiu Ionescu, Bernadette Szocs).

Bilanţul României la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska a ajuns la 11 medalii, trei de aur, trei de argint şi cinci de bronz. Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri şi Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime şi Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Szőcs.
    Așa se scrie corect.
    Numai, că atunci nu pușcă cu titlul…:D

  2. Excepțional! Întotdeauna am spus că cea mai mare avere a românilor sunt româncele!

  3. Ba pușcă! Este cetățean român, legitimat la CSA Steaua. Atunci ce să spui de miile de chinezi și chinezoaice din practic toate echipele europene? România este singura țară care nu a recurs la acest subterfugiu. Boloni ce era oare? Sau Francisc Vaștag?

  4. Bravo!!! Felicitări pentru Betnadette. Obsevația domnului Nea este răutăcioasă mai ales în cazul maghiarilor care traduc tot. În afară de România nu cred că mai este țară în lume în care maghiarii să scrie cu grafia Ungariei. Pentru cei câți români care mai sunt în Ungara din zecile de mii rămași după 1920 Ioan este János. Iar Papa Francisc este Ferenc pápa, și și mai și Jules Verne este magyarosan Verne Gyula!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.